Same Antares 130 - toerental regelen van de motor.

Beste lezers, ik heb van enkele va jullie een paar oplossingen gekregen omtrent;toerental van trekker gaat na het starten naar 1700-1800 toeren en is dan niet meer elektrisch te regelen van uit de console in de cabine!IK heb de verstelmotor al gecontroleerd plus de impulsgever op het vliegwiel en beide functioneren prima. Nu is mijn vraag of de spoel van de verstelmotor genoeg spanning krijgt? of er er misschien een ander probleem wat ik over het hoofd zie. Ik hoop dat jullie mij op eventuele andere oplossingen kunnen geven. weet iemand een electrisch schema uit te halen van deze trekker? groeten Harry.
driekes 1953

Reacties

NHSanderJD
Dit topic is paar dagen geleden toch ook al angemaakt
WimBe
Is dat potmetertje (oid) in die console niet kapot dan?? Dat deze dus constant het signaal voor 1700-1800? toeren aangeeft... Ik weet verder niets van deze SAME's hoor, maar dit blijft over lijkt me..
Gaat het om de eerste of de 2e versie?
Dus als ik het goed begrijp, is hij via de elektronische toerenconsole (links id cabine) niet meer regelbaar? Kun je met de voetgas nog gas bij geven? En komt deze dan onder de 1700 a 1800 toeren? Als de trekker niet meer onder de 1700 toeren gaat, dan denk ik persoonlijk dat er een probleem is met je regeling van je brandstofklep waardoor er steeds hetzelfde debiet toegevoerd wordt... Kijk dit eerst eens na. Als het dat niet is dan denk ik een elektronisch probleem... Hun elektrische toerenregeling was geen grote topper...

De elektrische schema's kun je bekomen door mij een mailtjes te sturen. Ik zal je vd eerste keer alle bestanden doorsturen van de volledige Antares 130.
WimBe
@Same Minitauro 60

Even hulp voor Harry, als het eerste probleem het is, dan kun je dat controleren door de klep die die verstelmotor verstelt, zelf even te bewegen? 😉
Trouwens, alle sensoren die x te maken hebben met het toerental van de motor al nagekeken? Hoor je de trekker ook steeds meer dan 1700 toeren maken? Of gaat hij er echt wel onder?
joop-same
Hallo
Als je toerental slecht regelt of hij gaat
omhoog/omlaag dan is bijna altyd een niet
goed meer draaien/willen bewegen van je regelaar,twee nieuwe lagetjes erin en hij zal
het normaal gesproken weer goed doen.
pas op de deksel kan niet zomaar van de regelaar af,er zitten draden binnen in
groet Joop-Same
joop-same
Nog een keer, je hebt NIET AAN JE VERMOGENS
BOUTJE gedraaid?????
Dan kan het ook nog dat er een van de pompjes
niet lekker draaien wil,controleren door het gat van de olievuldopdeksel,of de regelstang
soepel beweegt.
groet Joop-Same.
driekes 1953
Beste lezers ,ik heb een afspraak gemaakt met een OUDE sAME dealer in Duitsland bij mij niet ver vandaan hij zou na de CARNAVAL een bezoek brengen
Ik houd jullie op de hoogte wat de eigenlijke storing(en)is ,alvast bedankt voor jullie tips!
groeten Harry
joop-same
Geeft je Ledje op het handgaspaneel ook een storing,knippert het een antal malen ????
groeten Joop-Same.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Antares 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!