Ford 4000 - Hoe haal je de hefdeksel eraf?

De stoel is er al af, heffingarmen zijn losgekoppeld. Alle bouten zijn eruit. 1 bout aan de voorkant zit er nog in. Lijkt om de hef mee te regelen? Zit onder de hydrauliek.

Hoe nu verder? Kan ik de deksel gewoon optakelen en nieuwe pakking erop maken? Of zit het binnenin ook nog ergens vast? Moet ik ergens op letten?

In het werkplaatsboek staat het helaas niet.

Bvd!

Gr een ford 4000 restaureerder
dterhaar

Reacties

dterhaar
Hierbij een foto

(klik om te vergroten)

Fordje-3610
Als alle bouten eruit zijn moet hij los willen. anders even laten schrikken met een hamer of even los wrikken wik soms wel helpen.
nhmonteur
Die bout inderdaad die onder het hydrauliekblok zit weg halen. Dan ff met een bandijzer/lepel achter onder de veer steken en los wippen. Je moet dan de deksel een stukje rechtstandig omhoog en daarna iets kantelen om de hefcilinder vrij te grijpen. Je moet iig oppassen dat rechts voor het pijpje van de olieaanvoer niet krom gaat.
dterhaar
@nhmonteur super bedankt
Fordje4600
Ik heb een ford 4600, hefdeksel zat zo vast hebben hem met een kraan eraf proberen te tillen maar de trekker ging mee naar boven, spanning erop gezet en toen kloppen met een redelijke hamer. Ze kunnen nog wel wat hebben maar let op dat er niks scheurt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!