Schranklader op wielen op onverhard terrein> is het wat ?

Is een schranklader iets waard op grasland ? of zit je zo vast ?
We zoeken nl een machine om grond te verplaatsen/ vlak te maken en dachten aan een schranklader of een smalspoor trekker met voorlader.
Schranklader kan wel veel meer tillen denk ik maar ik vermoed zelf dat je vrij snel vast zit als t een beetje nat is.
Schranklader kan wel veel meer tillen denk ik.

Ik heb al wat zitten zoeken op internet maar kan maar weinig vinden over hefvermogen schrankladers en voorladers bij smalspoor trekkers

Wie kan mij verder helpen ?

Deel dit topic

Reacties

+1
florisrobben
Ik denk dat dat om het even is. Het ligt aan wat voor banden je erop hebt. Ik zelf ben niet echt een voorstander van voorladers al begrijp ik de gedachten erachter wel dat je net 1 machine meerdere werkzaamheden kan verrichten. Alleen ik ben nogsteeds van mening dat een tractor niet perse gemaakt is voor een voorlader en er vaak veel onder te leiden heeft
Fast Eddy
Wat voor werk wil je allemaal gaan doen met de schranklader? Als je maar af en toe op onverhard moet zou ik voor banden gaan. Maar als je veel op onverhard en soms verhard gaat rijden zou ik voor een rups gaan. Er zijn ook nog opleg rupsen te koop die gaan om de banden heen en kan je er zo weer afhalen.
Holder Ag3
Zal vnl voor hobbymatig gebruik rondom huis zijn(we hebben 1hectare land/tuin rond het huis) we zitten wel op veengrond. We hogen dat op met zand wat af en toe aangevoerd wordt en we dus vlak moeten maken. Rups schrankladers zag ik ook, mooie machines maar voor de hobby te duur.
Ook wil ik er kisten brandhout mee tillen
Fendt926Driver
Wat is jou ervaring op machine gebied?
Schrankladers bedienen is een vak appart.
Als jij shovel of voorlader bedienen kunt gaat schranklader geheid mis in noodsituaties.
Zelf een bobcat gehad en die rij je met de handen en je heft en kipt met de voeten.
Toen het een keer mis ging liet ik alle hendels los maar bleef met de voet op het hefpedaal staan. De schanklader kantelde voorover en de accu donderde eruit en ging de machine gelukkig uit.
Heb het ding de week erop ingeruild voor een knikshovel.
Heb ook ooit een verhaal gehoord van een man die zijn kind dood drukte om dezelfde reden. Hij liet alles los behalve de pedalen.
Hefboom zakte en kind zat er vast tussen.

Maar als je geen trekker voorlader of shovel bedienen kent is schranklader aan te leren en hoeft het geen probleem te zijn
Krispax
Zou voor een tractor gaan. En dan een gewone gaan ipv een Smalspoor, heb je wat meer keus en goedkoper. Voor de grond gelijk te maken koop je een grondschaaf van een paar 100 euro. Grondschaaf werkt 10 keer beter dan een schranklader of frontlader.
Fendt926Driver
Zand verplaatsen kan ook prima met een smalspoor (geen minitrekker) trekker met een hefbakje achter.
En die kan ook brandhoud verzetten en rijdt ook nog een keer 25 a 30 kmh op straat.
Kan een volwassen tandemasser aanhanger of kleine kipkar achter en is vaak net iets stabieler dan een minitraktor.
Wat heb je ongeveer te besteden?
Of wat wil je er voor uitgeven?
Holder Ag3
We hebben nu een smalspoor van 30 pk, 2wd(110breed). Voor de grondbak is ie net niet zwaar genoeg. Ook kun je bv geen aanhanger laden. Heb ook n Holder knikker gehad van 18pk, dat ging met dezelfde grondbak beter door de 4wd.
Voorlader willen we met name om iets op een kar of te laden of om puin in n cantainer te gooien. (er komen ook nog wat verbouwingen aan) Zag laatst een holder a60, die kon dik 800kg tillen met de voorlader. Dat is geen echte smalspoor meer maar zal 130 breed zijn. Dat is n prima maat.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Holder Ag3:
Zag laatst een holder a60, die kon dik 800kg tillen met de voorlader. Dat is geen echte smalspoor meer maar zal 130 breed zijn. Dat is n prima maat.

Dan zou ik voor zoiets gaan.
Mijn weideman van 1250 kg kan net 500 kg beuren.
En een kubota minitrekker met lader houdt met 450kg ook op.
Dus een kist brandhout lukt dan zeker niet.
Ook moet je 4wd hebben bij een minitrekker met voorlader anders kun je helemaal niets.
Mijn smalspoor trekker weegt 1500 kg en heeft 50 pk 2wd met dubbellucht achter en die is best wel sterk maar zandverplaatsen hebben wij een 8 tons shovel voor dus dat hoeft die nooit
Holder Ag3
Ervaring met shovels heb ik, schranklader heb ik geen ervaring mee maar alles is te leren
Holder Ag3
Budget ligt rond de 5-6000
Holder Ag3
Smalspoor die we nu hebben weegt 1200kg, voor de hefmast ook maar net zwaar genoeg, er moet n hoop gewicht voorop tegen t steigeren
bartjuh
Ik zou voor een shoveltje gaan. Schranklader rijd je heel je gras mee kapot als je draait. En op straat een hoop sporen... Mijn schaffer 3036 weegt 2100 kg en tilt er 1200+
Fast Eddy
Stond laatst een Kramer 312 shovel op marktplaats. Dat is net wat. Compact, tilt genoeg en past binnen het budget.
Holder Ag3
Laatst n klein shoveltje gehuurd, n handig ding maar ik vondt m wel wat wiebelig als je de giek omhoog deed. Ik ga denk ik op zoek nr n semi smalspoor van 50pk met 4wd en vooorlader en /of fronthef.
O N
Wij hebben al jaren schrankladers , laatste 10 jaar een new holland L185 welke toch 1.5ton heft was destijds de grootste verkrijgbare in europa .

Qua wendbaarheid is er niets wendbaarder in mijn ogen , veel stabieler en handiger als een middenknikker . Werksnelheid en wendbaarheid zijn ook zeker hoger .

Maar zoals @Fendt926Driver al zei je moet er handigheid mee hebben , de onze is 1 hendeltje voor de boom en 1tje voor te rijden en verder een pedaal voor hydro functie en een voetgas die je niet /nauwelijks gebruikt . Vroeger hebben we nog met modellen gereden met 2 hendels voor te rijden , beide hebben voordelen .

En nu op de vraag antwoorden :
Droge aarde opendoen en verdelen = Makkie
Op het droge onverharde werken = goed doenbaar
Op grasland = oppassen van de graszoden , je stuurt niet maar wringt dus rijd je soms wel de boel kapot
In natte omstandigheden = problemen , je hebt nietveel te vertellen als het nat is je kan jezelf wel vooruitdrukken met de bak maar echt handig is het niet .

Succes met de zoektocht !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0