Kettingzaag

Dag TF'ers
Wat is volgens jullie een goede kettingzaag voor op een boerderij? Voor perceelskanten te onderhouden maar ook voor alle soorten hout voor in de houtkachel. Word dus vrij veel gebruikt.

Deel dit topic

Reacties

chiel6920S
Stihl is wel duur maar dan heb je ook wat!
Mispelaar
Een Stihl met zaagblad 30 cm!
tuinmachinesdeurne.nl/tuinmachines_deurne/… zoiets.
LEON-DEUTZ
Dolmar,husqvarna of echo. stihl is nog al prijzig!!voor die paar keer dat je het gebruikt.
jorghofste
Wij hebben stihl 30 cm blad ik weet niet wat je wilt maar hoe kliner hoe lichter en stihl is het beste!!
schluterman
Ik heb ook een stihl met een 30 cm blad. Een super fijne ketting zaag maar wel duur.
johndeere6220
Stihl is het beste denk ik
fordmajor
Husqvarna!
mp-jd6620
Stihl met een zwaard van 30/40 cm lang 😉
maartendankers
Stihl of Huqsvarna. Tis allebij kwaliteit met een prijskaartje.
fendtjuh
Dolmar ook goed merk...
Kukel
stihl.nl/nederland/default.htm/ Deze zijn volgens Stihl goed voor onderhoud aan percelen. Was niet zo moeilijk tevinden 😉
woutkuiphuis
Stihl
kost wel wat maar heb je wel goeie kwaliteit!
zoete1
Wij hebben goede ervaringen met een stihl 30cm blad, voldoet ruim voor het algemene snoei en zaagwerk, en ben je tenminste niet lam van het gewicht op het einde van de dag...
KHD Deutz-Fahr
Stihl en Huqsvarna zijn volgens mij de beste merken.
beertender
Wij hebben 2 dolmar s , 1 met 37cm en 1 met 30 cm bevallen zeer goed
velsje
Ik zou een stihl of een (sacs) dolmar nemem, dat zijn 2 goede merken waar je wat aan hebt 😃
johndeerefendtfan
Sowieso stihl, waar ik werk hebben ze er ook één nooit wat mee gehad naar mijn weten, ten tweede zou ik niet voor zon prutsmerk als dolmar of huqsvarna gaan, stihl is prijzeg idd maar als je er dan mee werkt zoals het moet zal je blij zijn met je keuze. Ik hoop dat je een goede keuze maakt
joozt
Dolmar of husqvarna zijn echt geen prutsmerken hoor! Denk dat er niet veel kwaliteitsverschil zit tussen Stihl of Husqvarna, je moet ook kijken wat het plaatste LMB heeft, wel handig om daar je spul te halen.
interpowerrr
Husqvarna 61 met 45cm blad!
tom xla
Sthil is voor profesioneel gebruik en daar is de prijs ook naar , husqvarna is in preciepe goed genoeg vooral als je hem maar een paar weken per jaar gebruikt zou ik geen sthil kopen
johndeerefendtfan
@joozt
Dat komt omdat ik nog nooit 1 van de 2 merken heb bezig gezien of in mijn handen heb gehad maar ik denk tog dat stihl op nr 1 staat qua kettingzagen ..
eelko
Wij hebben een jonsered en super machine met een 45 cm blad
johndeere1212
Dan is de STIHL-MS270 wel wat voor jou.
stihl.nl/nederland/default.htm/
RF-HanomagR19
Thuis hebbe we een Stihl en Husqarvana. Husqarvana is veel zuiniger(brandstof), en zaagt net zo goed! Belangrijkste is een scherpe ketting!!
ul
Wij hebben Dolmar en Husqvarna...ik zou persoonlijk voor Dolmar gaan, namelijk om het volgende; Dolmar is vele malen stiller en rustiger met zagen als een Husqvarna...maar ik denk dat belangrijker is welk merk zaag wil jouw goed vertrouwde LMB leveren...?
TomH
Husqarvana of Dolmar. Sthil heeft alleen naam maar is tegenwoordig niet veel meer. Word in china gemaakt en hebben we slechtere er varing mee dan met Dolmar en Husqarvana. Dus koop geen Sthil! Echo is ook niet wat is altijd moeilijk met onderdelen.
jd4050
Wij hebben sinds kort een stihl op het werk en die gebruiken we ook voor dit werk. Is een mooie zaag.
johnd-ts
Mensen, goed lezen he; ''word dus vrij veel gebruikt''

dus iedereen die zegt, te duur voor die paar keren dat je hem gebruikt moet eens wat beter leren lezen! en niet constant van jezelf uitgaan..
jd user
Heb al 8 jaar een stihl motorzaag.Hij word voor veel rotklusjes gebruikt.Helaas ben ik er ook nog met de trekker erover heen gereden.En nog steeds gebruik ik de onverwoestbare kettingzaag van het merk STIHL. type 023 is een alleskunner voor op en om de boerderij.
Fast Eddy
Stihl 024 37cm blad
deerefan
@TomH dr worden ook een hoop stihl nagemaakt en dat is vaak rotzooi! heb ik gelezen in het blad tuin en parktechniek
ZETORpower
Ik zou gaan voor een Stihl ms 260. Niet te licht maar ook niet te zwaar. Zo kun je hem ook nog een keer gebruiken voor een grotere boom. Leg er een blad op van 37cm. De nieuwprijs van een MS 260 ligt rond de 750 euro. Als je even rondkijkt heb je voor 250 euro een nette tweedehanse.Die machines zijn onverwoestbaar. Gooi er een nieuw blad en een nieuwe ketting op en je bent voor 300 euro klaar.
bert8210
DOLMAR, heb ik goede ervaringen mee, beter als met stihl, de kwaliteit is niet meer wat het was
db 770
Wij hebben een sthil voor de kanten van het veld te onderhouden. pa heeft hem al 15 jaar en wordt nog altijd gebruikt
Hurli356
Wij hebben zeer goede ervaringen met Husqvarna, geen problemen mee, zaagt prima met 40 cm zaagblad. Wel felle machine met veel toeren. Goede ketting is idd halve werk.
husky
Stihl,husqvarna,dolmar,maakt niet zo veel uit.
Maar ik zou wel een semi-prof zaag nemen,die zijn wat degelijker dan de hobbyzagen.als je veel werk hebt en wat meer geld wilt uitgeven kun je mischien beter een professionele zaag kopen,maar dan kom je al snel boven de 700 euro uit.
Corne S
Echo is ook een hele goede kettingzaag. Echo is een japans / amerikaans merk. Als je er eentje hebt met easy start werkt het helemaal lekker. Het is bijna vergelijkbaar met stihl behalve de prijzen. Bijvoorbeeld zoiets: link.marktplaats.nl/402805499/
ZETORpower
@husky

had ook een semi-prof zaag maar die heb ik ingeruild voor een prof zaag. De semiprofs was fors aan het gewicht en weinig vermogen dat is niet echt bevordelijk. Kun je beter paar cent meer uitgeven voor een lichte sterke zaag
Poppink
Hier hebben we 2x husqvarna. 1x een 61 das een topper maar hiervoor hadden we een wat lichtere dolmar en die trok vele malen beter
eddie
Wij hebben zelf, stihl, husqvarna en dolmar, ik denk dat husqvarna et sterkste is.
deutzPJ
Stihl ms 211... gaat levenslang meeee
Deeretown
@TomH Sinds wanneer heb je daar verstand van? Stihl en Husqvarna ontlopen elkaar op dit moment niet. Echter de goedkopere modellen daarvan moet je vanaf blijven (o.a. Stihl MS 170 / 180). Deze worden in Brazilie (Stihl) vervaardigd, en de algehele eindcontrole is daar minder als bijvoorbeeld in de USA of Duitsland).
kerstrunner
Ok,zitten veel intressante tips tussen.
Iedereen bedankt om te reageren!
huub case
Stihl of husqvarna zou ik doen hebbe wij ook zijn teminste goede dingen kun je op rekenen
zowiezo een elecktrische!!!!! als je dan denk ik zal is een middag gaan zagen brand hij halverwege door daar kun je geen uren mee maken

onze stihl hadde wij maar een paar weken en waren de lagers van de krukaseruit gelopen en langs de cylinderwand in de uitlaat gekomen 😃 heel zeldzaam verschijnel schijnbaar en ondertussen was onze dealer van stihl overgestapt naar husqvarna maar ze zijn alle 2 heel erg goed
radium45
Koop een Stihl ms230 met 35 blad. kost wel een beetje maar heb je ook voor 20 jaar een zaag aan. Heb er vorige week 1 gekocht voor de dunne velling maar laat er ook bomen mee vallen, mijn andere, een ms460 met 63 blad gebruik ik alleen nog voor het grotere werk.
eddie
Ja hobbyzagen van stihl zijn idd net niks,
johndeere1212
Een Stihl is wel een aanrader maar pas op want er worden Stihl kettingzagen na gemaakt.

stihl.nl/nederland/default.htm/
radium45
@johndeere1212

Klopt, moet je een beetje voor uitkijken, alhoewel je op 3 meter afstand al wel kunt zien of het een echte is, maar des al niete plus koop ik alleen bij Stihl dealers, aan de hand van machinenummers weet je zeker dat een een echte hebt.
radium45
@eddie

Het is gewoon zo dat geen ene hobbyzaag wat is, wat voor merk je ook neemt. Gewoon 100 euries meer uitgeven en een prof in plaats van semi prof. Ook al lijken ze zo op het oog hetzelfde
rickk
Als ik jou was is het het beste ik ben zelf meer van de husqvarna wij zagen met un
346xp met 38 blad profesioneel
345 met 30-38 blad deze is goedkoper is hobby
husqvarna is qua gewicht meen ik wel iets lichter als een stihl na mijn eigen ervaringen

stihl

de 026/260 met een 30-40 blad ook goede zagen aleen wat ze al zeggen stihl is prijzig

dolmar zijn ook goede zagen zijn alleen zwaarder
keez
Ik hbe een husqvarna 61 en is echt een beest van een machine
vanlint8
Wij gebruiken een stihl. eerst hadden we een dolmar. maar daar hebben we geen goede ervaringen mee
TomH
@Deeretown

Wij repareren alles 😉 ! dus deze komen ook wel eens voor bij. Stihl hebben wij de meeste problemen mee dat handvaten kapot knappen en al dat soort ongein.
DOLMAR
Gewoon Dolmar ,is net ze goed en kost veel minder !
janrus
Stihl en Husqvarna zijn nagenoeg het zelfde! Alleen vind de gewicht/vermogen balans bij Stihl beter als bij husqvarna die vind ik te licht voor zijn vermogen
jasper01
Afgelopen zomer heb ik mn vastgelopen stihl 026 ingeruild voor een husqvarna 353 ik kreeg er nog 250 euro voor
tom 53
@rickk

idd, een husqvarna 346xp is een super alround machine.
Ik ben overgeschakeld van stihl naar husqvarna en ben zeer tevreden van. De kwaliteit van stihl is achteruit gegaan vind ik.
cornee13
Ik heb een stihl ms 170 voor de hobby en een mculloch zo dingen gekocht voor 20 euro bij zon turk
Husqvarna
Husqvarna! Of een professionele Stihl. Kijk even goed op het type-plaatje, hobby-Stihl's (ms46 enzo) komen namelijk uit China ......: stihl.com.au/company/history/…
Bij Husqvarna komt meen ik alleen de 55 uit Brazilië en dat is de oude 254xp en sommigen uit Amerika maar alle semi-/professionelen komen uit Zweden en electrisch uit Noorwegen.
Ik ken een monteur die aan beide merken werkt en bij Stihl hebben ze veel cilinderschade. Stihl heeft de kettingzagen uitgevonden, maar Husqvarna heeft ze ontwikkeld (air-injection etc. schone filters) en heeft de laatste paar jaar Stihl enorm ingehaald met ontwikkeling, met name met de klimzagen. De Husqvarna XP's zijn de professionelen en de besten, maar bijv. een 353 is semi-pro en ook een prima zaag.
casegek02
Stihl ms 260 ms 290 ms 310 ms 200 ideale zagen heb ze zelf ook
Heldern
@TomH

Dan zou ik toch een keer langs Poel in Nieuw Milligen gaan.
En hun de mening vragen over Stihl en Husqvarna.
Dan zul je heel snel horen dat Husqvarna tot 1995 marktleider was. Maar vanaf 1995 nam Stihl het over. En deed Husqvarna er alles aan om weer marktleider te worden door Chinese modellen op te kopen. Dus kortom Husqvarna is een bij elkaar gekocht merk. En Stihl is gewoon een familie bedrijf.
radium45
Ojee, gaan we weer. Stihl of een Husqy? 😃
RF-HanomagR19
@Heldern

Quote:
Dan zou ik toch een keer langs Poel in Nieuw Milligen gaan.

Goede zaak (woon er 2 km vanaf) maar als je bij de Vor naar fendt vraagt zouden zij het zelfde zeggen over fendt.
CoenNijenhuis
@radium45
Een MS230!? 😃
radium45
@CoenNijenhuis

noe wok misselijk Coen... Onder een MS270 raak ik geen Stihl meer an.
CoenNijenhuis
@radium45 Jonsered CS2152.. 😛
radium45
Ik gisteravond in mijn tuin
CoenNijenhuis
Waar hang je de hangmat nu aan op dan!? Valt me trouwens nog mee hoe groot de diameter van die boom is.. lijkt groter aan de voorkant
radium45
@CoenNijenhuis

dacht ik ok al, valt tegen als die om lig.
Heldern
@radium45

Heb niks tegen een Husqvarna maar heb liever toch een Stihl.
Heb met alle 2 merken veel gewerkt niet alleen met motorzagen.
Stihl start veel sneller dan Husqvarna.
Maar Husqvarna heeft het voordeel ten opzichte van Stihl dat ze het luchtfilter in het midden hebben. Dat heeft Stihl niet waardoor het luchtfilter veel sneller smerig is.
Voor de rest Husqvarna moeilijke tank/olie doppen als Stihl.
Dus alles een beetje bij elkaar afwegen
interman
@Heldern

heb een husqvarna, geen xp serie ofzo, klopt inderdaar 100% wat je zegt.
tankdoppen zijn kut, van de olie wil nog wel eens loslopen, of vast zuigen.
koud starten is altijd 6 keer trekken.
Voor de rest geen nadelen.
Hoor wel eens dat stihls meer aftoeren en minder zuinig zijn dan husqies. maar voor huis tuin keuken en boeren gebruikt maakt huskie of stihl geen bal uit.
DOLMAR
Wij zagen nu 3 jaar met Dolmar en bevalt ons heel goed.
we gebruiken de ps7900 en de ps 420
Heldern
@interman

Klopt dat Stihl minder zuinig is.
Want me buurman heeft een Husqvarna zagen samen 20 tot 30 kuub per jaar. Maar de zagen zijn bijna gelijk aan vermogen mijn Stihl heeft 0,3 KW meer vermogen. Maar moet altijd eerder tanken dan hem. Maar dat ligt er natuurlijk ook aan hoe je zaagt. Dus echt heel veel verschil zal er niet in zitten.....
radium45
@Heldern

Ik ben ook een stihl fan hoor, maar ik zaag ook met Husqy en wat me dan opvalt met een koude of warme zaag is dat een Stihl beter oppakt in toeren. Wat ik aan een Husqy weer knap vind is dat ondanks dat je een klein type zaag hebt er toch veel geweld uit komt. Kan ik van een Stihl niet altijd zeggen.
TomH
@Heldern

En toch blijf ik er bij dat ik Stihl persoonlijk alleen sterk vind met zijn tophandel. Made in china staat er vaak zat op 😉 . Husqy bevalt mij qua reparatie en alles velen malen beter!

Dolmar word veel onderschat! Hebben wij heel veel minder problemen mee dan met Stihl. Dolmar bied goede zagen aan!

Zelfde als met zitmaaiers Stiga vind iedereen geweldig terwijl de bakken niks waard zijn! Neem een Husqy velenmalen beter!
RF-HanomagR19
@Heldern

Quote:
Stihl start veel sneller dan Husqvarna.

Bij ons net andersom, een husqvarna van 10 jaar oud start in 1x keer, de zgan stihl mot je wel 10x trekken.
Verbruik ligt ook stuk hoger, maar wel handgreepverwarming 😃.

Stihl benzine heggeschaar is wel goed, nu nog x een mooi bladblazer en ik ben klaar 😛
uit gemonde
@TomH

kijk met jouw kan ik praten 😄
Heldern
@TomH

Nou dan weet ik niet waar je zagen van Stihl haalt?
Als je gewoon na een Stihl dealer gaat.
En natuurlijk heeft Stihl ook een type weet niet zo welke type.
Maar dat klopt 1 type wordt in China gemaakt (200euro) om de concurrentie toch een beetje dwars te kunnen liggen.
Maar nou spreek ik ook uit ervaring zowel Stihl als Husqvarna. Maar heb de Husqvarna's vaker uit elkaar moeten halen dan de Stihl's.
Zijn verder goede machine's
radium45
@Heldern

klopt wel wat je zegt, ik heb oa een stihl 460. Nog nooit wat mee gehad, en het klinkt gek.. bv het luchtfilter, kijk er geregeld naar maar nog nooit hoeven schoonmaken.
fendtinterfan
Hier zagen we met 3 zagen, 2 MS 201 T's en 1 MS 660 W met handgreep verwarming. die kleintjes doen het altijd en zijn loei sterk. grote wordt minder vaak gebruikt. alleen met grote stammen want dat ding is lomp zwaar 😃
ZETORpower
@fendtinterfan

Hoe bevallen de MS 201 T's, zijn toch nog niet zo lang uit? Jammer dat ik het niet wist heb zelf van het voorjaar een 200 T aangeschaft.
fendtinterfan
Bevallen heel goed, zijn super licht en doen het altijd. alleen ketting wil nog wel eens vastlopen in dat ding maar maakt ook 100 uur in een wintertje he 😃
ZETORpower
@fendtinterfan

Wat voor werk doe je dan dat je 100 uur met een 201 T maakt in de winter?
Zetor-Musil
Een eide loose dicussie
hier kom je niet uit

misschien is het wel leuk voor de Stihl fans om de geschiedenis van Dolmar door te nemen.

Dolmar is altijd markt leider geweest tot in 1980 geloof ik ( eksakte jaartal weet ik niet persies)

Stihl verkocht toen in die dagen weinig motorzagen die matige kwaliteit waaren.
Stihl moest snel wat verzinnen , en raapte alle centen bij elkaar om de ingenieur van Dolmar om tekopen om bij Stihl te werken. Om zo de kwaliteit van Stihl op te krikken

Door de jaren heen moeten de motorzagen ook gemoderniseerd worden , Dolmar heeft dus toen ook een nieuwe ontwerper nodig , maar kon lang niet tippen aan de vorige ingenieur

Dolmar ging door moeilijke tijden en gaat samen werken met Mankita , Dit bedrijf heeft veel geld in Dolmar gestoken
om kwaliteit op te krikken

Dolmar staat nu op de nummer 3 van de beste motorzagen !

wat je nu lees zul je niet snel op het internet vinden.
ik heb de informatie van een van de leden van Stihl timbersports.

dus als je vragen hebt kan ik er geen antwoord op geven
TomH
@Heldern

De stihl zagen die bij ons komen komen meer en deel van Jan de Winkel.... Wij hebben volgens mij een groter aandeel husqy dan Stihl en toch hebben wij er meer reparaties mee ook prof zagen. Reparatie's zijn meestal nog slecht uit te voeren ook.... Dat valt mij zeer tegen van het merk.

Dolmar is nu onderdeel van de makita groep. De distributie gaat nu ook via makita. Dolmar loopt ook voor met de 4 takt techniek in de bladblazers en bosmaaiers.
Heldern
@TomH

Bij wat voor bedrijf werk je dan?
Heldern
@Zetor-Musil

Dolmar was er met de eerst motorzaag.
Heb wel foto's van deze zaag. Nog met 2 man zagen 😛
TomH
Mechanisatie, tuin en park en bronboringen doen wij. Wij zijn Dolmar dealer 😉 .
fendtinterfan
@ZETORpower
hout zagen maar denk... hij is van de winter gekomen en de eerst vastgelopen ketting is er al doorheen. en in totaal maken ze 100 uur per winter he. 50 per stuk, valt eigenlijk nog wel mee, we zijn ook wel eens hele dagen aan het zagen. dan tikt het lekker aan. we zagen vooral hout en af en toe wel eens een stacaravan in stukkies 😃 dat vinden die kettingen nooit zo leuk.
RF-HanomagR19
@fendtinterfan

Die 201 is toch meer om mee in de boom te nemen 😛
ZETORpower
@RF-HanomagR19

Dat vroeg ik eigenlijk ook aan fendtinterfan wat die er precies mee deed zijn echt gemaakt voor in de boomverzorging. Als je met zo'n zaag op de grond wil werken verkopen ze een gewone 200/201 zonder de T de T staat voor tophandel/eenhandszaag. Maar met zo'n 200T/201T kuj ook heel fijn op de grond zagen 😃
fendtinterfan
@RF-HanomagR19

dat klopt, ontzettend makkelijk op de grond vanwege de eenhands bediening, daarom zijn die ook gekomen. zijn ook lekker licht.
lars210
Stihl is het fijnst
radium45
Het fijnst is het als de zaag op het schap ligt, Bedoel ik mee dat je er het werk klaar mee hebt 😃
ZETORpower
Ik hol hem ook het liefst in de kist, blif de ketting scherp en de zaag schoon 😃
radium45
@ZETORpower

ie snapt ut.
pieterv
Lekker veilig met een 200t op hout kortzagen met 1 hand
Husqvarna
Wat die v/d Poel uit Nieuw Milligen hobby-houthakkers allemaal probeert wijs te maken met Husqy uit bij elkaar geraapte China-zooi moet ie zelf weten.
Husqvarna heeft wel Jonsered, Poulan, McCulloch en Zenoah overgenomen, en ooit hebben ze tijdelijk cilinders in Duitsland laten maken die ze ook voor Stihl maakte, maar dat beviel niet en nu maken ze ze weer zelf.
Heldern
@Husqvarna

Alle hobby - houthakkers?
Toch wel een beetje jammer van.....
Want ik ben gewoon een bos en natuurbeheer en bosbouwer. Heb lichte velling tot en met zware velling dus ik weet wel waar ik over praat. Hij zegt niet dat Husqvarna een kloten merk is. Maar hij zegt gewoon dat ze merken bij elkaar hebben gekocht om de Stihl bij te houden. Of weer in te halen. En als je in de geschiedenis van de Stihl kijkt kun je zien dat het een echt familie bedrijf is.
Kijk en je zegt hele tijd dat Stihl in China motorzagen laat maken. Dat klopt je hebt 1 type van de Stihl voor 200 euro.
Maar dat gaat natuurlijk geen Stihl dealer verkopen aan een bosbouwer. Eigelijk aan niemand want daar gaan ze zelf aan kapot.
Husqvarna
@Heldern
Quote:
Dan zou ik toch een keer langs Poel in Nieuw Milligen gaan.
En hun de mening vragen over Stihl en Husqvarna.
Dan zul je heel snel horen dat Husqvarna tot 1995 marktleider was. Maar vanaf 1995 nam Stihl het over. En deed Husqvarna er alles aan om weer marktleider te worden door Chinese modellen op te kopen. Dus kortom Husqvarna is een bij elkaar gekocht merk met de helft wat rommel is. En Stihl is gewoon een familie bedrijf.

En hoe verzin je ze dat Husky Chinese modellen opkocht???
Ze hebben wel Komatsu-Zenoah overgenomen, en dat is een Japans merk. Stihl heeft Viking, en Zama (carburateurs) overgenomen, en sommige Zama-onderdelen worden in China gemaakt, en zo komen ze met die carburateurs weer in bijna alle kettingzaagmerken terecht met problemen..

En als Husky al rommel zou verkopen dan zetten ze er wel Poulan, Mcculloch of Craftsman op. Jonsered is wel goed.

Maar Stihl heeft nog wel knappe trekkers gebouwd, met MWM motor 😃
tractordata.com/farm-tractors/006/…
Heldern
@Husqvarna

Ja iets anders dan een naaimachine 😛
vanzelve
Tja, ik ben dan misschien wel een wijf. Maar huscqvarna is toch een naaimachine en een kross motor? Kan niet veel zijn uit het land van de ikea. Heb gehoord dat stihl een gevluchtte oorlogsmisdadiger was die in brazilie woont. Vandaar de productie daar. Nou ja zie maar. kusjes
royd6806
Je hebt de kettingzaag tog al denk ik,

voor u gebruik zou er 1 van deze moeten zijn:

MS 150
MS 170
MS 171
MS 181
MS 181
MS 211
MS 211
MS 231
MS 231
MS 251
MS 251
royd6806
De nep stihls kun je herkennen aan de carburateur is de carburateur uit china is het al namaak

google.nl/search/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
104
DEELNEMERS
63
WEERGAVES
197