Gras oogst

Ik zit op stage bij het bedrijf crv en bezocht vandaag een melkveehouder die gras aan het harken was, het gras was echt droog genoeg om te persen. De boer ging het deze avond persen het was een soort structuurgras heeft er iemand zo'n taferelen al gezien en voor de loonwerkers is dit dan geen probleem om de pers aan te koppelen voor amper 15 pakken... De boel weer vuil en staat dan weer een grote maand stil... Als deze topic niet past verwijder ik hem wel sorry had men fototoestel niet bij!

Deel dit topic

Reacties

Mispelaar
Gewoon Italiaans raaigras of zo?
BEboer
Was trouwens gras van cm of 20 dus stond niet veel op maar de boer wilde gwn een propere zode die hij kon injecteren enzo... Hij redeneerde er zit mss niet veel in maar is goedkoper als graszaadhooi ideaal voor droogstaand en jongvee
BEboer
Denk rietzwenkgras die hij zei
Hendriks
Ik denk ook dat je italiaans raaigras bedoeld 😉 Klant van ons deed dat ook altijd in het voorjaar, doet het trouwens dit jaar niet meer. Te lage opbrengst....
Kremers
Als dat een trouwe klant van die loonwerker is moet dat toch totaal geen probleem zijn ! ?
BEboer
Het was echt wel rietzwenkgras hoor 😄 Italiaans raaigras is veel te groen en zou nu nooit droog raken...
tractortje
Wie is da bedrijf?
BEboer
Jan bankaert in lembeke denkik
inter-Eric
Zou zeggen opraapwagen der aan en gouw op een hoopje draaien
hermanjohndeere
Op stage hebben ze een maand geleden ook al een keer geperst 😃 gras moest eraf voor de nieuwbouw van een stal, maar het gras was beter als wat ze van het najaar hadden geperst 😃
massey8690
Idd rietzwenk moet een soort van groenbemester wezen waar je goed structuur mee kan voeren, stond laatst ook een stuk over in de boerderij!
kunt het in balen doen, maar ook gewoon aan de bult zetten, is idd goedkoper en miss wel beter dan koolzaadhooi, jammer dat wij hier niet op zandgrond/genoeg grond hebben, lijkt me wel mooi om met zulk spul wat te orienteren/ knooien.
1455ihpowerzz
Was het geen groenbemester doen wij oook elk jaar. De koeien lusten het graag!
BEboer
Nee het was een permanente maaiweide maar wss te lang de winter in gegaan en daarom maait de boer het vroeg zodat hij geen rottend gras bij zen eerste snede kuil zou brengen en dat hij start met een mooie zode om te bemesten.
Wimsumar
Beste Beboer: Ik zag gisteren hier in Friesland ook een grootpakpers rijden ( nouja, wel een trekker ervoor natuurlijk 😉 ). Of er gras mee is geperst weet ik niet maar zoals jezelf al schrijft, als gras te lang de winter in is gegaan was het nu wel een kans om er weer wat moois (graspakken en de zode) van te maken.
fendt-412
Is dat maaien niet link met nachtvorst? Je beschadigd het gras toch wel, heeft het hier dan niet enorm van te lijden?
Wimsumar
Beste Fendt-412: Je moet bij voorkeur niet over bevroren gras en een licht bevroren zode heenrijden. Met name als de bevroren zode onder de banden verbrokkelt is de kans op schade erg groot. In het geval als in dit topic moest er waarschijnlijk wel gemaaid worden vanwege het lange gras waarmee het perceel de winter mee was ingegaan en alleen maar groeivertraging en kwaliteitsvermindering zou geven voor de eerste snede dit jaar. De laatste dagen was het overdag wel weer boven nul graden en de vorst uit het gras en/of de zode.
skure
@BEboer

Zitte gij uk op stage bij crv? Waarda dan?
BEboer
Ja, was bij boer in lembeke en kzit bij u zuster op stage af en toe 😃 ik moet 6weken na mekaar 4 dagen gaan en daarna gaak 6 weken op een melkveebedrijf waar tf lid spenentrekker gaat werken.
superboer071
Gras is mss nu wel goed, maar het land is gewoon te nat om op te rijden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
5