Mc-Cormick D 219 - krijgt geen brandstof

Heren,
Mijn Cormick D219 krijgt geen brandstof. Alle filters zijn schoon en de leidingen zijn schoon.
Ik vermoed dat dit inwendig een probleem is. De brandstofpompen krijgen geen opdracht om brandstof in te spuiten.
Met andere woorden, hoe lopen de stangetjes naar de pomp toe, en kan hier een storing in zitten bijv. een spanstift of zo.
Leo433

Reacties

jan-willemvanerk
Zit er geen vuil in de tank
Remi_91
Je verhaal is mij niet helemaal duidelijk.
Komt er dus wel of geen brandstof in je brandstofpomp?

En hoe bedoel je dat je "pompen" geen opdracht krijgen?
pino

Heb je de kraan wel los ?
zit er geen vuil in de tank ?
1046
In de tank kan ook een filter zitten , die dient ook als afsluiter als ie weg is
IHC-power
Leidingen aan de twee pompjes losdraaien en kijken of er daar brandstof uitkomt. Als dat niet het geval is, is er ofwel iets mis met de filter in de tank zoals 1046 zegt, ofwel ergens een leiding verstopt ofwel onderweg een filter verstopt. Aan de pompjes op zich kan dit niet liggen. (of ze moeten allebei kapot zijn, maar die kans is wel heel heel erg klein)
Leo433
Er komt wel brandstof bij de pomp. Alleen de hendel die "gas geeft" loopt naar binnem het blok in. Mijn vraag is eigenlijk hoe dat binnen in het blok zit.
IHC-power
De hendel die gas geeft, loopt naar de regulateur en niet naar de pompjes. Dus als jij gas geeft, zie je op zich niks bewegen bij de pompjes (als de trekker niet draait en ik ga ervan uit dat je dan het rechthoekige dekseltje dat onder de uitlaat zit, gedemonteerd hebt). Maar die pompjes moeten sowieso brandstof pompen als ze brandstof krijgen. Als dit niet is, ligt het aan de pompjes zelf en niet aan de regulateur. Aan de regulateur kan op zich ook niks aan zijn. Maar allebei de pompjes die niks geven, lijkt me heel straf. Heb je wel lang genoeg gestart? En probeer de trekker anders aan te slepen. Dat moet werken.
old man jose
De regulateur zit vast door roest of vuil. Dan worden de stangetjes van de pompjes niet verstel en staat de pomp eigenlijk op uitzetten.
Voorzichtig proberen onder aan de plunjers op en neer te bewegen en alles goed in spuiten met olie.
Suc6
jordi 1455
Zijn de brandstof leidingen en filters wel ontlucht???
t w dentol
Kan het zijn dat de diesel bevroren is geweest ,dan kunnen of kan het filter in zoverre dicht zitten met parefine dat er nog wel deisel door gaat maar niet genoeg om te starten.als je het filter er af draait kun je wel zien of er parefine in zit,succes
Leo433
Ik was al een uurtje aan het draaien met de tractor, totdat ineens het gas een beetje bleef hangen. Ik heb toen mijn gaspedaal een paar keer heen en weer gedaan. Daarna kreeg de trekker geen brandstof meer. Dus ik denk (dacht) dit is de regelateur, die niet meer op en neer of heen en weer gaat.
IHC-power
Het al dan niet brandstof krijgen, ligt niet aan de regulateur. De hoeveelheid kan hier wel aan liggen, maar je brandstofpompjes zouden sowieso brandstof moeten pompen. Als de brandstofpompjes werken, kan je hem sowieso aan gang krijgen. Dan kan je kijken of het gas geven goed gaat en of de regulateurs vastzitten. Het zou kunnen dat ze vasthangen, maar het zou me toch sterk lijken. Eer dat die vastroesten/vastzitten moet er al 1 en ander gebeuren, maar het ZOU kunnen. Met de plunjers heen en weer bewegen gaat totaal geen effect hebben. Doet immers niets aan de regulateurs. Je zou er de radiator en dan het deksel van de regulateur vanaf kunnen nemen en kijken of de regulateur vastzit. (zijn normaal 2 gewichten die uit elkaar bewegen). Maar ik zou daar niet te veel aan losdraaien, want het afstellen ervan is redelijk moeilijk. (spreek uit ervaring!)
deutz110
Zijn de verstuivers wel goed?
en de brandstof pomp zou ook nog eens stuk kenne wezen of troep in de tank
IHC-power
Aan de verstuivers gaat het niet liggen. Als er geen brandstof bij de 2 pompjes komt kan er ook geen brandstof bij de verstuivers komen. En bij een 219 zitten 2 brandstofpompjes. Zou me sterk lijken dat deze allebei opeens kapot zijn.
caseih212
Dieseltank voltanken, alles ontluchten, dan MOET er brandstof bij de brandstofpompjes uit lopen
mcd-439power
Brandstof filter verstopt
ik had het zelfde met de d-439
Leo433
Er komt wel brandstof uit de verstuiverleiding. Het is alleen te weinig, dus ik denk dat de regelateur niet goed werkt. Mee eens??
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 219 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!