Kosten Onderhoudsbeurt international 744

Hallo. Wat betalen jullie ongeveer voor een onderhoudsbeurt voor een international 744?
Ben nieuwsgierig

Deel dit topic

Reacties

+1
Fast Eddy
Groot of klein?
Wat wil je allemaal vervangen?
+2
inspecteurfendt
Of gewoon olie en filters vervangen en alles doorsmeren + inspectie van de verlichting,...?
+1
jammermaarhelaas
Zomaar een rekensommetje: als je olie € 5,- per liter rekent, en dan motor, versnellingsbak, achterbrug en andere reservoirs die ik vergeten ben, dan zit je zo aan 60 liter, is € 300,-
Filters: lucht binnen en buiten samen ook zo € 75,-, motorolie, achterbrug en diesel samen ook zo € 50,-
Materiaal bij afstellen, controleren, kleine dingetjes (kleppen stellen, klepdekselpakking, verstuivers testen, dichtringen enz., vrije slag remmen en koppeling afstellen, verlichting nakijken, Alternator, V-snaar spannen, enz.) € 50,-
Samen al zo € 475,- aan materiaal, en dan komt er nog werkloon bij als je het laat doen, zeg 5 uur, zit je samen al zo op iets van € 775,-, komt BTW overheen, kom je al snel uit op een kleine € 1000,-. en moet er nog niks kapot wezen.

Ik doe het altijd zelf, reken voor grote beurt met € 500,- aan materiaal.
@jammermaarhelaas hoort verstuivers testen standaard bij een grote beurt?
jammermaarhelaas
@ronald-deutz-fahr

Het staat er tussen om een indruk te geven van te verachten kosten. Kan ook achterwege gelaten worden. Zo ontbreekt ook nadere specificatie omtrent het koelsysteem binnen de opsomming, maar valt binnen de controlepunten/nastellen.

Zelf heb ik nog nooit een rekening voor complete onderhoudsbeurt van een tractor onder ogen gehad, doen het altijd zelf, hooguit ooit een keer wat laten doen wat we niet zelf kunnen zoals dus verstuivertest. Deze hoort volgens het boekje bij het merk waar ik mee werk, van vergelijkbaar bouwjaar, om de 600 uur, hoe dat bij IHC zit weet ik niet.
Wel weet ik dat naar die uren-interval niet altijd zo precies gekeken wordt om het zacht uit te drukken.
@jammermaarhelaas ja zo, elke 600 uur lijkt me ook overdreven, motorolie verversen is belangrijker. Rest van de olieen is natuurlijk afhankelijk van het gebruik, net als luchtfilter. Denk dat topicstarter wel een indruk heeft van de kosten zo👌🏻
Romkerozema
Bedankt voor de reacties . Ik weet eerst genoeg
Fast Eddy
@Romkerozema

Als je het alleen bij de motor houd ben je rond de €100,- kwijt aan luchtfilters, brandstoffilters, oliefilter en olie. Versnellingsbak,achteras en hefblok kan je beter een olievaatje van 60 liter kopen.
+1
CaseCS130
Als je het uitbesteedt aan een normaal mechanisatie bedrijf zit je met de schatting van @jammermaarhelaas niet zo gek.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0