Illustratie van:

Deutz D5206 - koppeling vervangen

Kan iemand mij uitleggen hoe ik bij de koppelingsplaat kan komen van een Deutz d5206? Zou mooi zijn als dit kan met plaatjes of foto's als extra toelichting.

Alvast bedankt!

MvGr. Merijn
abeltje1@hotmail.com

Deel dit topic

Reacties

josdeutz
Je kunt naar een LMB gaan en die bestellen het voor jou
huub case
Voor de cabine alles van elkaar afdraaien 😃
casejxu
T is geen lastige klus maar mocht je er niet al te veel verstand van hebben breng de trekker naar een dealer, Ik heb op me werk bij zo'n trekker in 3,5 uur plaat vervangen, dus na ff rekenen betekend dat je ongeveer aan man uren net iets meer als 200 eu kwijt zal zijn,, miss kan het op zaterdag zodat je kan helpen om kosten te besparen!!
Audi
@casejxu hallo weet je toevallig hoe je de drukgroep met nieuwe koppelingplaat kan afstellen heb alles nog losliggen maar schijnd een apparte manier voor te zijn groeten frank
casejxu
@Audi nee heb daar geen ervaring mee
abeltje
Ik vraag dit voor mijn schoonvader. Hij heeft een hele mooie d5206, en moet binnenkort de koppeling vervangen. Hij is echt super handig, dus hij zal dit waarschijnlijk wel zelf kunnen. En aangezien de Deutz zijn hobby is, doet ie het ook graag helemaal zelf. Hij vroeg alleen aan mij of ik "effe" een voorbeeld plaatje ofzo kon vinden, dat maakt het voor hem net effe iets makkelijker.

Heren, alvast reuze bedankt voor jullie reacties, maar toevallig nog iemand een foto/plaatje?

MvGr. Merijn
deutz dx fan
Kijk maar bij mijn profiel heb laatst nog een 5206 door midden gehad. maar de drukgroep zou ik door een lmb laten uit elkaar halen want dat zijn lastige dingen.
casejxu
Druk groep niet uit elkaar halen maar geheel vervangen,,, veren zijn toch ruim en alles,,! een nieuwe is idd veel duurder,, op me werk vervangen we ze standaard helemaal
abeltje
Deutz dx fan, ik heb je foto's inderdaad gevonden. Ik denk dat dat precies is wat hij nodig had. Helemaal top.

Jullie allen bedankt voor jullie snelle reacties!!
zandvliet-120
@casejxu wat kost een nieuwe drukgroep van een d50/52/55/6206? Die zijn dacht ik allemaal het zelfde
casejxu
Zo rond de 800 euro... geven die dingen niet weg. Anders laten repareren. Weet nog wel goed adres
casejxu
Of 600... Heb jij 3 of 6 vingers ?
zandvliet-120
@casejxu ik heb 6 vingers, 3 voor rijkoppeling en 3 voor aftakas, bij mijn d5006 zijn de splines uit de rijkoppelingsplaat versleten en de splines op de aandrijfas zijn ook niet helemaal zuiver. hierdoor rijdt hij niet meer,
zandvliet-120
@casejxu wie is trouwens dat adresje van je, die ze kan repareren
casejxu
Leeuwenkamp van langen. Zit in alkmaar. Kan je koppeling repareren. Of langs haan voor gebruikte onderdelen
zandvliet-120
@casejxu oke we gaan binnenkort wel eventjes naar haan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5206 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!