Illustratie van:

Fordson Dexta - Nieuwe remmen monteren

Hallo

Ik heb een fordson dexta en mijn remmen zijn versleten nou wou ik er zelf nieuwe inzetten

Iemand tips voor mij?

Deel dit topic

Reacties

+1
jammermaarhelaas
De remmen eerst helemaal terugstellen (stelschroef zit in de remtrommel, kun je bij middels de vertikale sleuf aan de achterkant). Krik eronder (zo nodig met klossen/assteun op hoogte houden), wiel eraf, remtrommel eraf (eventueel loskloppen met een hamer, niet te hard slaan, is geitwerk. Als je er een hebt kan het ook met pullytrekker). Rest wijst zich dan wel. As en remas eventueel wat invetten met kopervet of montagevet (die lopen niet uit als het heet wordt).
Klemplaatjes waar remschoen mee op zijn plek gehouden wordt zou ik ook nieuw monteren.

Remvoeringen zijn te vervangen (als ze met klinknagels vast zitten. ik zou koperen klinknagels gebruiken en geen stalen klinknagels), er zijn ook compleet nieuwe remschoenen te koop waar de remvoering op gelijmd zit.
Hielko1

(klik om te vergroten)

Is Dit de stel schroef? Er zitten namelijk 2 1 erboven en 1 er onder en die moet ik helemaal terug draaien.?
Hielko1

(klik om te vergroten)

blauwe tractor
@jammermaarhelaas
Is dit geitwerk imitatie of orgeneel??
+1
jammermaarhelaas
De stelschroef zit aan de andere kant van de achteras, dus als je van achteren bij de trekker loopt, daar zit een sleufgat, op dezelfde hoogte als waar de moeren en as zitten op jou foto's. Er kan ook wel een dekseltje of stop in zitten, daar achter zit een gekartelde schijf, die kun je met een platte schroevendraaier verdraaien. Je hoort dat dat een veer over die kartel-schijf heen springt, die zorgt voor de borging. Hiermee kun je de remmen ook afstellen. Met een beetje geluk hoef je de voeringen niet eens te vervangen en ben je met alleen opstellen al klaar 😉

De bouten aan de voorkant, op de foto's kunnen blijven zitten.

Hier een site met veel informatie over de Dexta: lutje-ford.nl/
Hielko1
@jammermaarhelaas

Bedankt voor de info het is me gelukt en hoef inderdaad niet te vervangen zat aleen onder het olie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.035