Mc-Cormick D 320 - revisie waar extra op letten

Na lang onderzoeken (uiteindelijk te weinig compressie en hoog olieverbruik), afstellen en weinig verbetering heb ik besloten om de motor te gaan reviseren. Bussen, zuigers, lagerschalen zijn besteld evenals nieuwe verstuivers en gloeibougies. Zodra het werkplaatshandboek met aanhaalmomenten binnen is gaat ie uit elkaar.

Graag wilde ik vragen wie het meer heeft gedaan en waar ik extra op moet letten of welke moeilijkheden ik tegenaanloop, ik was niet van plan om de krukas te laten slijpen tenzij iemand hier anders over denkt en het een verbetering zou zijn!?
Tim_D

Reacties

Boemrang
Je moet er goed opleten dat het geen Ford wordt...hahahaha
Veldsmid
Als je de krukas laat slijpen met nieuwe lager s wort de olei druk hooger
IHC-power
Ik zou de krukas laten slijpen. Als er iets of wat speling opzit, ga je je trekker aan de koppelingkant heel moeilijk lekvrij krijgen. En de cilinderkop laten vlakken kan ook raadzaam zijn. Verder kan je een kal in het oliekanaal kloppen omdat de Cormick D-serie doorgaans teveel olie op de kleppen krijgt, waardoor ie ook wat olie gaat verbruiken.

Veel succes ermee!
fiat1000DTsuper
Je hebt al je lagerschalen besteld maar je moet nog je krukas uithalen?

dat lijk me niet zo verstandig...
aan de hand van de opmetingen die je doet van de slijtage van de krukas en de hoeveelheid je die laat bijslijpen moet je bepalen welke dikte van lagerschalen je koopt.
Tim_D
Duidelijk, krukas laat ik slijpen en dan krijg ik de juiste schalen erbij (excuses dat ik hierin niet geheel duidelijk was).

Vlakken uiteraard ook en het oliekanaal verkleinen is een goede tip, ik probeer te oliedruk te berekenen en hier de dikte van het kanaal op aan te passen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 320 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!