Illustratie van:

Renault 461 - versnellingsbak


Beste mede tf'ers,

Wij hadden van het winter wat onderhoud aan onze renault 461 gedaan. Ook hadden wij toen een rubberenkapje om de versnellingsbak heen vernieuwd. 6 bouten moesten toen los. Nou zou ik vandaag de trekker weer proberen. Alleen toen ik de versnellingspook in z'n vrij zette, reed de trekker vooruit. En een versnelling lijkt hij zo in te vallen. En de rest gaat een stuk lichter. Weet iemand wat de kwaal is. Is er een veer los? En is dit zelf te doen? Want deze reparaties zijn meestal erg duur.

Graag zinnige reachties

Groeten Willem Ludema

Deel dit topic

Reacties

willem en mf
Kan iemand me ook een tekening geven van de versnellingsbak hoe die eruitziet?
Wimsumar
Beste Willem & MF: Het klinkt alsof de veerbelaste palletjes op de 'schakelschuifstangen'(balladeurs) niet werken.
De "6 boutjes" maar weer even los om onder het dekseltje te kijken denk ik.
fiatfan
Bij onze 461 hebben wijook ooit die veetjes vernieuwd. materiaal kostte een paar euro, en in de avonduren laten maken, was een paar uurtjes werk
arjan de knooierd
Wij hebben een renault 681s alleen wij hebben ook een probleem met de versnellingsbak bij ons blijft hij 9 van de 10 keer haken in de achteruit weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn en heeft er iemand een werkplaats handboek of iets dergelijks?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 461 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
10