High-Tech landbouwmachines op Landbouwshow Opmeer

De laatste jaren is de Noviteitenparade een vast item in ring 1 tijdens de Landbouwshow in Opmeer. Een parade van machines met hypermoderne snufjes aan boord. Co Scholten is initiator en geeft uitleg bij de parade, die dit jaar aangevoerd wordt door Martien Jimmink, loonwerker uit Kolhorn. Hij rijdt voorop op zijn motor waar hij de Dakar Rally mee gaat rijden.

Loonbedrijf Van Diepen uit Spanbroek komt met een Krone opraapwagen met de nieuwste technieken om gras zo optimaal mogelijk te oogsten met een hoge effectiviteit, minder brandstofverbruik en een lage bodemdruk.

Loonbedrijf Huisman uit Venhuizen komt met een moderne bemester. Een mestwagen met een kunststof tank, waardoor deze veel lichter is en de machine heeft sensoren waardoor de benodigde mineralen, stikstof, fosfaat en kali precies verdeeld worden met behulp van NIR technologie.

Verder komt Loonbedrijf van Gaalen uit Aartswoud met een duurzame balenpers. Een machine die minder plastic gebruikt, dat beter te recyclen is maar toch minder voederwaardeverlies geeft. Het systeem gebruikt in plaats van netten plastic, zodat ver nog maar een soort afval is.

De Noviteitenparade is om 13.15 uur in ring 1.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 High-Tech landbouwmachines op Landbouwshow Opmeer (landbouwshow-opmeer.nl)

De laatste jaren is de Noviteitenparade een vast item in ring 1 tijdens de Landbouwshow in Opmeer. Een parade van machines met hypermoderne snufjes aan boord. Co Scholten is initiator en geeft uitleg bij de parade, die dit jaar aangevoerd wordt door Martien Jimmink, loonwerker uit Kolhorn. Hij rijdt voorop op zijn motor waar hij de Dakar Rally mee gaat rijden.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Koeien boertje
Kunnen we als boer kijken waar we over 15 jaar mee rond rijden
verbi
@Koeien boertje Als er dan nog boeren zijn.
Fendt926Driver
Als de opgenoemde noviteiten nieuw zijn voor noord holland vraag ik mij af hoeveel jaar ze daar achter lopen.
Die opgenoemde feiten draaien hier al aantal jaren.
Zelfs de motor voor dakar.
Mirjam pol rijdt al wel 6 jaar mee met haar motor
+1
zeppmann1
@Fendt926Driver Agrarisch Noordholland wist dit allemaal al, tentoonstelling Opmeer trekt ook veel burgers en daarvoor is dit een leuke presentatie. ( hoewel ik die motor van Martien Jimmink ook voor het eerst in het echt zag)
+1
PIONIER
Laatst prikte opa hier nog dat Opmeer een middeleeuws gebeuren was 😀
weurding
@PIONIER leefde ie toen ook al?
PIONIER
@weurding als ik zijn foto zo zie wel ja
Pluto
Als je alleen de mineralen toedient daar waar het nodig zou zijn is er geen plek meer voor biodiversiteit en rest ons na de oogst alleen nog de dood !!. Natuur in stand houden is ook voeden !
Ronde balen gewikkeld met netbinding geeft minder voerresten dan met plastic . Het gras wat tussen de eerste halve ronde geklemd zit raakt verschimmeld . Onze ervaring heeft geleerd dat dit bij elke baal het geval was . Leveranciers welke we om opheldering hebben gevraagd geven allemaal aan het probleem niet te kennen . Hier alleen nog netbinding en het verhaal over plastic afval is lulkoek .
+1
HansN
@Pluto Hier geen schimmel bij plasticbinden. Voordeel is dat de omtrek extra afgedicht is waar bij netbinding vooral op de koppen het meeste plastic zit. Verder makkelijk te openen en 1 soort afval.
Hogere kostprijs tov netbinden zorgt ervoor dat het niet doorbreekt volgens loonwerker.
Fendt926Driver
@HansN wij zijn ook zeer enthousiast over folie binding.
Wat een heerlijke uitvinding.
1 keer snijden en baal valt uit elkaar.
Laatst nog een oude opgevoerd met netbinding. Verschrikkelijk met openen.
Hier of rond met folie of vierkant met touw.
Maar dan wel vierkant met enkele knoop op het touw. Die dubbel geknoopte hesston of new holland balen zijn ook verschrikkelijk met openen.
spotmelker
@Fendt926Driver welk merk pers knoopt grote vierkante balen met 1 knoop?
+1
Fendt926Driver
@spotmelker claas
Koeien boertje
@HansN kan toch minder plastic om heen omdat er al met plastic folie gebonden is?
Is het per saldo niks duurt
+1
de Haas
@HansN Onbekend maakt onbemind. Als je het een keer hebt, kan de pers met netbinding wel thuisblijven. Heb ik wel een kwartje extra voor over
+1
Welgerap52
@Pluto op tijd stoppen met persen dan komt er niets tussen bind folie en wikkel folie
jehan
@Welgerap52 ja maar dat geeft het vaaktst problemen met het folie in schieten ..ze adviseren allemaal een propje gras mee naar binnen nemen tijdens folie in schieten...en weet uit ervaring de verschillen wel
Welgerap52
Geen kuhn zeker?
jehan
Welgerap52
Kuhn bind met 2 rollen wikkelfolie en heeft dat probleem niet
sjuu
Zelf nooit problemen met dat net om de baal, goed voor de conditie. Gooi alles wat ik tegen kom in 1 grote container, bijna net zo duur als het apart laten halen van je plastic.
Pluto
Die plastic binding heeft voor mij afgedaan , het is over en uit .
High-tech ?????? De helft van de storingen wordt veroorzaakt door kapotte sensoren . Deze klere dingen kosten geen drol .echter het opzoeken van de storing kost mega veel tijd terwijl het deel wat hij uiteindelijk moet controleren niets aan de hand is . In de high-tech is het niet de techniek zelf die problemen veroorzaakt maar de controlerende elektronica die verzaakt !.
Welgerap52
@Pluto er zijn persen met folie binding die niet heel goed werken maar er zijn er ook die niet voor net onderdoen.
m uut m
@Welgerap52
Dat is niet wat ik hoor.
Welgerap52
@m uut m toevallig vanmorgen nog 17 baaltjes met folie binding geperst zonder 1x uit te stappen (nu is dat ook niet echt veel 17 )
jehan
Wij hebben er ook weinig problemen mee ..behalve laatst met die hele hoge temperaturen en dat dode gras ..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden jimmink , motor , landbouwmachines , machines , loonwerker , landbouwshow , landbouwshow opmeer , opmeer , rijden , dakar en Rally geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!