Illustratie van:

Veenhuis Combi 2000 - zij markering aansluiten

Geachte leden,

Heb wat rond gekeken in het aansluiten van led zijmarkering, ik heb al even in het forum gekeken over zijverlichting maar heb niet een duidelijk antwoord kunnen vinden. Mijn vraag is: wil aan beide kanten van mijn wagen 3 led lampjes aansluiten en die moeten alle 3 ook knipperen als ik het knipperlicht aan doe. Nu lees ik dat de ene aan de plus moet en de andere aan de min. Moet ik dat voor alle 3 lampjes apart doen of kan ik ze ook aan mekaar lussen en de laatste aan de min aansluiten.
Alvast bedankt voor jullie hulp

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Doorlussen met elkaar, Aspock heeft hier prima systemen voor.
Plus en min idd omdraaien, gaan ze mee knipperen.
menke
Omdat mee te laten knipperen, de eene draad op de richting aansluiten. En de andere draad op de lampen aansluiten. Zo gaan ze branden als je de lampen aan doen. En als je dan tegelijk richting aan geeft, gaat het in tegenstelling van de richting knipperen. Alleen als je de verlichting niet aan hebt. Gaan ze tegelijk met de richting knipperen. En je kunt het gewoon doorlussen, alleen wel per kant doen 😃 maar ik neem aan dat je dat wel doorhad.
jouwstra
@Tom VB

ja dus elke lampje dat je aansluit de draden omdraaien als ik het goed begrijp..
jouwstra
@menke

ja dat had ik wel begrepen hahaha anders begrijpt niemand welke kant ik op wil
Tom VB
@jouwstra

nee gewoon de drie linker aan elkaar, en dan aansluiten zoals Menke zegt. Idem met rechts.
menke
En trouwens even oppassen, met de aarde van de lampjes. Deze kun je niet meer via het frame laten lopen, omdat je dan kortsluiting krijgt.
Tom VB
De plus van je contourlamp aansluiten op de voedingsdraad van je verlichting. De massadraad van je contourlamp aansluiten op de voedingsdraad van je knipperlicht
willemjan
Ja idd gewoon doorlussen en de plus aan de verlichting maken en de min aan de plus van de knipper, ik heb ze ook aan de balenwagen gemaakt maar laat ze niet knipperen maar de breedte verlichting knippert wel mee
sjouke
Idd. ik heb het ook zo gemaakt bij de trekker, de bovenste lampjes knipperen ook mee bij het richting aan geven.
gewoon de bijde draden op de beide plus draden aansluiten..
jouwstra
Bedankt voor jullie hulp ga er binnenkort mee aan de gang.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Combi 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
21