Illustratie van:

Fendt 310 - Tractorpulling welke versnelling nemen

Beste, graag zouden wij een keertje deelnemen aan tractorpulling 1 malig (zonder brokken het liefst)zijn er hier mensen die dit al met een fendt farmer 310 bj1998 zoals je op mijn profiel kan zien gedaan hebben zijn in welke tonnage klasse’s reden jullie en in welke versnelling alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

fendtje 103s
Zoals op deze foto

(klik om te vergroten)

Ben Derickx
Ik rij met mijne in de 4.5-5.5ton. Versnelling ligt aan de baan. Maar ik verkies liever een lagere versnelling ivm grip ipv een hoge versnelling en snelheid
+1
fendt308-driver
5 of 5.5 ton want 4.5 valt tegen dan moet ie aardig kaal zijn. Op klei ergens in de laag 3s dan blijft het wel heel
fendtje 103s

(klik om te vergroten)

Zonder gewichten zit wel water in de banden hoeveel dat weet ik niet zo over gekocht hoeveel ik voor het water betaalde weet ik niet😂
MaxxuM4ever
Zozo, bijna 6 ton voor een 100pk viercilinder zonder al te veel poespas, zeker te bedenken dat sommigen hem dus onder de 4,5 ton krijgen.
Heb je dat water nodig in de banden? Anders wellicht wijs het eruit te halen.
Bandenspanning kun je nu ook niet erg laten zakken volgens mij.
fendt308-driver
@MaxxuM4ever met de 308 holland farmer was 4.5 ton wel zeuren. Spatborden eraf topstang tank goed leeg dan wou het net
renault 106-54
Waarom zijn sommigen altijd zo huiverig om aan trekkertrek mee te doen? Wat kan er mis gaan als de trekker standaard is of maar iets meer heeft. Mag die niet een keer aan de bak dan?
+1
Fendt926Driver
@renault 106-54 zolang jij de trekker voor de voerwagen weg haald en gebruikt is er niets mis.
Maar als het dan niet helemaal gaat en er moet lucht uit de banden en meer dan 2 ton gewicht bijop en 1 of 2 slagen aan de pomp zonder dat je weet wat er precies gebeurt dan gaat het gevaarlijk worden.
unipower
@Fendt926Driver Als alles standaard is gaat er echt niks kapot aan ook niet als de pomp vol open staat 😉 er kan altijd iets gebeuren maar dat kan ook als hij aan de voermengwagen staat te draaien, dat weet je nooit met oudere trekkers wanneer t komt
Fendt926Driver
@unipower klopt bij de buurman nu links en rechts de steekas vervangen van de 7207c deutz met ruim 16000 uur (nu ruim 18000 uur)
We denken van het jarenlang de kuilvoersnijder in de kuil drukken.
Als die dan net voor het knappen voor de sleepwagen gaat schrijf je het wel daar aan toe
unipower
@Fendt926Driver Dat word vaak dan wel gedaan inderdaad, mijn ervaring is dat het met origineel spul niet gauw kapot gaat. Heb de 308 zelf ook met trekkertrek door de koppeling getrokken maar was de 1e run die die reed, met 11000 uur kan het een keer komen de vraag is alleen wanneer 😉
fendtjecis
1 M kan die wel aan. Zal wel 5.5ton worden vrees ik
+1
stephan-inter
Op kleibaan altijd wel 2 of meer tandjes langzamer dan op zand.

Er gaat niks kapot.
Trekker heeft meer te lijden met een dag ploegen of maaien dan 100 mtr slepen.

Heb je er ook dubbellucht bij
fendtje 103s
@stephan-inter nee die heb ik niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 310 en hebben de trefwoorden tractorpulling en fendt geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!