John Deere 6600 - accumulator

Weet iemand een tekening van een aansluiting van hefclilinder van de fronthef na een druk accumulator?
lstokman

Reacties

Fast Eddy
Bij zuidberg vragen
Siebenga
Heb je al een accumulator? Ik heb er nog wel 1! ken je wel kopen. Wij hadden gewoon een T stuk tussen de slang van het ventiel naar de cilinder en 1 naar de accumulator
lstokman
Accumulator zit er op, heb alleen het iedee dat i niet werkt.mis niet goed aan gesloten. vandaar dat k een teking wil
Siebenga
Als jij een gewicht in de fronthef hebt.. dan moet je de fronthef niet helemaal omhoog doen.. Maar de fronthef ook de ruimte geven om te veren! Doe je dat wel? dus de fronthef een cm of 10 laten zakken van het hoogste punt?
lstokman
Nouja normaal niet, heb dat wel eens geprobeerd, maar zag toen nog geen verschil
Siebenga
Doe dat nog maar eens! Je moet de ruimte geven om te veren zeg maar 😄 Ik kon het zien aan de fronthef als daar gewicht in zit.. even de fronthef een vrijeval geven van een halve seconde. En dan zie je wel dat het gewicht doorveert
Claas-JD
Accumulator is maar op 1 manier aan te sluiten toch?? misschien heb je een te sterke?
lstokman
@ siebenga. oke k zal het proberen 😉
frubun
@lstokman Heb je al gas / druk afgelaten van accumulator? Heb ook zo een accumulator gemonteerd op een dissel om een geveerde dissel te maken. Als je dan geladen of in jouw geval een gewicht in de hef hebt, niet volledig boven tegen de hefcilinder. Onderkant aan de accumulator plastieke moer eraf, zit een imbus in deze voorzichtig lossen tot je je hef iets ziet zakken. Imbus terug vast zetten.
baggerfarher
Of de accumulator is lek dan veert het ook niet meer..
JohnDeere5720
Hoeveel liter is de accumulator die je er voor op hebt zitten?
Zie op internet dat ze van 0.5 tot 1 liter gaan (Standaard maten).

Wat zou een goeie maat zijn voor op een 5720?
radium45
Tip: Tussen accumulator en systeem een blokkeerkraantje zetten, je hebt soms werkzaamheden dat het handig is dat de hef niet kan veren. Dus star is.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!