Ervaring taurus point 65 banden

Zijn bezig met andere schoenen voor de jxu. Nu is ons een setje taurus point 65 banden aangeboden. Een Michellin product en leuk geprijsd. Zijn er mensen met ervaringen met deze banden?

Hoor het graag. Ze komen onder 90pk 4cyl zonder frontgewicht oid en is voor het veehouderijwerk. Zitten niet veel langs de weg dus slijtvast is Ook geen issue.

Mvg Paul
casejxu

Reacties

+1
rickboer blija
We hadden ze onder onze 6180, banden bleven zelfs bij weinig gebruik (250 a 300 uur in een jaar) zeer netjes (geen droogtescheuren en zeer slijt vast). Heb met die banden niet met bandenspanning gespeeld dus daar kan ik weinig over zeggen
rickboer blija
@rickboer blija moet wel zeggen dat die banden ondertussen meer dan 10 jaar oud zijn, kan zijn dat er in die tijd iets is veranderd
+1
GerbertXL
Geen ervaring met taurus, maar als het p budget moet, ik ben erg tevreden met bkt.
Welke maten wil je?
+1
Schluterfan
Heb ooit Taurus onder de Inter achterop gehad, nooit meer. Stuig rijden en niet gelijk slijten. Betaal liever net iets meer voor een BKT Agrimax, rijd zovelen beter.

En om eerlijk te zijn, er zijn mooiere banden profielen te krijgen dan die goedkoop uitziende Taurussen...
+1
arnoud
Ik zou voor een bkt agrimax gaan, denk dat prijs niet zo veel uit maakt
casejxu
@arnoud heb even gevraagd wat dat verschil zou worden dan.
CaseCS130
@casejxu De brutoprijs was in 2016 200 euro per band goedkoper in het voordeel van BKT.
De vroegere Taurus banden waren zeer stug altijd. Maar misschien is dat wel geen issue meer bij deze 65 serie banden.
Leao is het goedkoopste merk wat ik tegen ben gekomen, is nog weer ongeveer 250 per band goedkoper als BKT
+1
casejxu
@CaseCS130 bkt is totaal 200 duurder op de offerte. Taurus is soepel en graslandvriendelijk. BKT is zachter rubber en slijt daardoor sneller. Ook omdat ze zachter zijn trekker ze zwaarder
Dus denk toch dat t taurus gaat worden.
+1
CaseCS130
@casejxu Heb die Taurus serie nooit gezien irl dus kan er niet over oordelen. De BKT draaien hier nu om 2 trekkers. Op de 130 zitten ze nu 10 jaar en zo'n 2000 uur. Is nog nauwelijks slijtage te zien maar wangen wel mooi op 1.2 bar. Daarom op de 110 ook maar bkt gezet ipv goedkopere Leao, dan weet je wat je hebt.
+1
casejxu
@CaseCS130 klopt. Hebben nu firestone. Maar voor zijn na 5600 echt wel glad achtig. De achter banden nog oké dus die gaan de verdroogde Vredesteins van de dubbellucht vervangen
+1
CaseCS130
@casejxu Blijft een hele investering een complete set banden, maar je kan er ook niet zonder. En gebruikt is er niet veel net spul te koop. Meeste is al bijna kaal en bij banden met veel profiel vraag ik me altijd af waarom ze zijn ingeruild.
+2
stefan310
@casejxu Hier sinds een half jaar een Fendt 712 op nieuwe Taurus banden gezet (650/65 R38 en 540/65 R28)
Bevallen zeer goed. Heel stuk goedkoper dan bijv. BKT.
Beviel zelfs zo goed, dat we sinds een paar maand terug ook onze 309 hebben belegd met Taurus banden (18.4 R34 en 420/70 R24)
Kan het je zeker aanraden
+1
casejxu
@stefan310 Dat zijn dingen die ik graag hoor. Prijs verschil is nihil. 50 euro per band
chris_farmer25
Welke maat banden heb je nodig?
casejxu
@chris_farmer25 540/65r34 om 440/65r24
GerbertXL
@casejxu Geen zin in een maatje meer? Je kunt er toch wel 38 inch onder kwijt? Op m'n ouwe werk zat er 540/65R38 onder de jx105u.
...BKT maakt een 600/60R38, zelfde hoogte 👌
650/60R34 bestaat ook, is 1 maat hoger dan 540/65R34.
WO 562 Driver
@GerbertXL dan moeten er ook andere velgen komen.
Dat is ook geld.
GerbertXL
@WO 562 Driver Weet ik, het is maar een ideetje, je moet er wel geld voor overhebben. Ik ben er zelf wel een beetje gek van maar heb weleens goedkopere hobby's gehad.
casejxu
@GerbertXL klopt. Kan... Maar we hebben nu 2 trekkers die samen de dubbellucht delen. Plus alle trekhaken zitten op de zelfde hoogte. Dus dan raak je met alles in de knoei
rubenv
Wij hadde de jxu op rondom bkt beviel ons super
lossen mooi vrij lief voor de zode en comfortabel op weg
+2
Adrianus
Heb zelf erg goede ervaring met Point 65 ; afhankelijk v de maat een mooie fijne nok en daardoor bodemvriendelijk . Karkassen zijn van uitstekende kwaliteit en hebben bij mij bewezen een lange levensduur ( Michelin technologie komt hier naar voren denk ik ) ook bij veel gebruik op lage spanning . Voor mij altijd Taurus bij vervanging .
+1
DualPower
Wij hebben Taurus banden achterop onze NH T5050 (praktisch dezelfde trekker 😄). Ze kwamen op de 5610 in 2001 en ze bevielen ons zo goed dat we ze bij het inruilen van de 5610 lieten overzetten op de nieuwe. We dachten dat dit zo paste, maar de T5050 had een Fiat achteras dus moesten er andere binnenvelgen in en hebben wij dus vierkante velgen i.p.v. de bekende 8-punts.
Bij het mesttanken trekken we er behoorlijk aan, maar ze zijn erg slijtvast en ze rijden comfortabel!
casejxu
@DualPower dat wil ik horen. Begin september komen ze der op als het goed is!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!