Boerenpartij in Tweede Kamer

Er komt een nieuwe politiek partij die het op gaat nemen voor de boeren. De partij BoerBurgerBeweging wil in 2021 mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat vertelde initiatiefnemer Caroline van der Plas in de studio van Nieuwe Oogst.tv.

De komende tijd worden de plannen verder uitgebouwd. Van der Plas: ‘We zoeken ook nadrukkelijk samenwerking met andere partijen zoals Team Agro NL, STAF en BoerBewust. Het is heel belangrijk dat we invloed hebben in Den Haag.’

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 Nieuwe 'Boerenpartij' wil meedoen aan Kamerverkiezingen (nieuweoogst.nl)

Er komt een nieuwe politiek partij die het op gaat nemen voor de boeren. De partij BoerBurgerBeweging wil in 2021 mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat vertelde initiatiefnemer Caroline van der Plas in de studio van Nieuwe Oogst.tv.

bart-persoon

Reacties

+4
de jonge
Topactie. het word tijd dat het ware verhaal zichtbaar word en niet alle gemanipuleerde cijfertjes
Koeien boertje
@de jonge hahaha er prikken er hier alleen al genoeg die weten hoe het moet
+2
Albert Peters
Hebben we eerder gehad toen was het niks en nu weer
+7
Melkboer16
Lijkt me niet handig! Je kunt beter zorgen dat er goede mensen op verkiesbare plaatsen komen in de reguliere politieke partijen Van GroenLinks tot aan Forum v Democratie al denk ik dat de laatstgenoemde geen lang leven beschoren is!
Je kunt makkelijker een politieke partij achter je standpunten krijgen als een hele tweede kamer!
Denk maar dat 140 kamerleden nog geeneen mallemoer verstand hebben van landbouw!
Van de andere onderwerpen ook niet maar dat is een andere zaak!
+2
rienk
@Melkboer16 stop met nog meer versnipperen kies gewoon een 3 partijen stelsel rechts links en midden veel gemakkelijkker onderhandelen
Jean-PierreK
@Melkboer16, tenzij het een partij wordt voor de non veganist op links. Daar zit misschien ruimte..
walker1
Leuk, wordt er dan ook weer een liedje gemaakt met Vader Abraham?
Ritchie
Heel dom idee helaas..
+6
robbies
Ik ben hier bijzonder sceptisch over. uit opportunisme trekt deze partij vast wel stemmen, maar die vertrekken niet bij de linkse partijen. Een stem op deze partij zal waarschijnlijk uitmonden in een stem op links vanwege verzwakking op rechts.

Voor één zetel moet je minimaal 70.000 stemmen halen. Dan moet zo'n beetje elke agrarisch ondernemer op deze partij stemmen, of het programma moet dusdanig divers zijn dat het ook andere stemmen aantrekt. Zoals ik het nu lees en bekijk is het vooral gericht op de landbouw. Helaas is voedselzekerheid zo'n luxe geworden dat men er zich geen zorgen over maakt en dus ook niet gveoleig is voor retoriek. Blijft over een opportunist aan het roer zetten die zich a la Fortuijn, Baudet en Wilders kan profileren. Ik vraag me af wie dat voor ons zou kunnen worden.
+2
walker1
@robbies Een zekere Henk Otten zoekt nog een nieuwe politieke uitdaging. Is een Drentse boerenzoon.
+1
kanniewaarzijn
@walker1 Is nog niet eens zo'n gek idee. Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in Henk Otten dan in Thierry Baudet.
walker1
@kanniewaarzijn Moet zeggen dat ik nu ook wel aan het twijfelen ben. Ben lid van FvD, ben ook zeker van mening dat er erg goede mensen bij die partij zitten, maar heb wel het idee dat Baudet tegenwoordig een beetje doorslaat. Tja wat is er waar van die kwestie rond de declaraties en zo? Had niet echt de indruk dat Otten krap bij kas zat.
+3
Twentsch Land
Baudet tegenwoordig een beetje doorslaat !

Dat doet hij best al wel een tijdje 🥴

@walker1
walker1
@Twentsch Land Toen ze net met 2 man in de 2e kamer zaten deed hij het goed, was nog redelijk onbekende partij en ze wisten toch veel aandacht en uiteindelijk ook leden te trekken. Maar na de provinciale staten verkiezingen had iedereen in Nederland wel van Baudet en FvD gehoord, zeker als je dan de grote winnaar bent, had je jezelf ook constructief op moeten stellen, dat is helaas niet gebeurd en vervolgens komt er dan een hoop geruzie naar buiten.
Melkboer16
@walker1 vind het mallotig dat er zoveel mensen op gestemd hebben en ik ken er zelf een aantal! Vind het meer hete aardappel als PVV en VVD en enig leedvermaak door de toestanden in deze partij is wel aanwezig!
Wat hebben we allemaal gehad de afgelopen 20 jaar, Leefbaar, LPF, FvD het wordt allemaal niks en PVV is niks! Het enige wat helpt is een nieuwe Bolkestein en een nieuwe Lubbers en voor de rest zal een nieuwe party ons als landbouw niks brengen!
Wat wel helpt is een nieuwe crisis zoals in de jaren 2007/2008 toen de voedselprijzen sterk dreigden te stijgen!
Ook een genadeloos slecht uitpakkende Brexit voor de Britten zelf is ook niet verkeerd!
walker1
@Melkboer16 Heb zelf dus FvD gestemd, stemde eerder meestal VVD, maar daar voel ik me echt niet thuis. Verder is er op rechts gewoon weinig keus. PVV zeurt alleen maar over buitenlanders en verder hebben ze ook niks zinnigs.
Wat heb jij tegen de Britten omdat jij slecht uitpakkende Brexit niet verkeerd vind? Ik verwacht als ze straks een paar jaar verder zijn, het allemaal wel mee zal vallen met de nadelen en dat ze gewoon lekker hun eigen gang gaan.
+2
Melkboer16
@walker1 ik heb liever dat de hele Brexit afgeblazen word! Ik gun ze het allerbeste maar vind het tenenkrommend dat de ouderen voor hebben gestemd en de jongeren vergeten hebben te stemmen en daardoor zitten ze nu in de complete chaos
+3
walker1
@Melkboer16 Nee, de chaos is door de Britse politiek en de EU veroorzaakt. Als die beide hadden gezegd van: "Nou, volgens het referendum willen de Britten uit de EU, dan gaan we daar aan werken." Dan was het al lang geregeld met een akoord. Maar elk voorstel van May werd weg gestemd en van goede medewerking vanuit de EU aan de Brexit was ook geen sprake.
Ik hoop dat de Brexit door gaat en de Engelsen laten zien dat ze het ook zonder de EU redden.
achterhoeker2
@robbies klopt het is een kansloos verhaal, als het al mag meedoen met de verkiezingen (daar heb je een x aantal handtekeningen voor nodig) dan haalt het de kiesdrempel niet.
En dat is maar goed ook want ik zou niet weten wie er in de 2e kamer moet gaan zitten zonder een pleefiguur te slaan.
jan.1
Wordt een feestje voor Jan Cees en Spithoven denk ik:😃
Melkboer16
@jan.1 en denk je nou werkelijk dat JanCees in zo’n nieuwe partij gaat zitten? Die is wel wijzer en als ik het voor het kiezen had dan moet hij op een verkiesbare plek komen voor de PvdA of PvdD! Niet dat hij dat zelf zou willen maar dan kan hij het meest bereiken voor ons!
Topkerel, voor niemand bang maar geen bruggenbouwer vrees ik?!
+3
John Spithoven
@jan.1 Beste Jan, ben niet van de partij. De bedoelingen zijn goed, alleen mochten ze electoraat krijgen, gaat dat ten koste van midden en rechts. Dat betekent dus dat alles links van het midden er beter van wordt. Is precies wat we niet willen.
vedder
@John Spithoven Dat kan wel maar dan gebeurt er dus nooit wat, voor de huidige 'boergezinde' partijen is de sector niet veel meer dan een bord linzenmoes.
+1
achterhoeker2
Er wordt hier wel massaal afgegeven op links , maar wat als er met een bult gemeenschapsgeld (want daar houden ze wel van op links) de melkveehouderij wordt gesaneerd .
Dat kan voor veel 50+ boeren een leuke oudedagsvoorziening opleveren.
Melkboer16
@achterhoeker2 naïef denken! Joop de Uyl wilde ons voor noppes wegsaneren en dan denk jij nu geld te krijgen!
+1
Twentsch Land
Links /rood geeft geen geld....
Het zijn namelijk egoïsten.

@achterhoeker2
robbies
@Twentsch Land daar denk ik dus anders over. Met het afschieten van de PAS zal er ergens ontwikkelruimte voor economische bedrijvigheid weg moeten komen.
Twentsch Land
Oké ... dus jij verwacht van links/rood wel geld/compensatie 🙃

@robbies
robbies
@Twentsch Land waarom is het raar om dat te denken? Daar is op links al vaker voor gepleit door SP en GL
Twentsch Land
Bedoel je die twijfelachtige fooi ?

@robbies
robbies
@Twentsch Land opkoopregelingen hebben niet mijn voorkeur. Liever zie ik een handel ontstaan in emissierechten. Laat het bedrijfsleven onze investeringen in emissiebeperkende maatregelen maar financieren.
+1
achterhoeker2
@Twentsch Land lLinks/rood doet niks liever dan andermans geld uitgeven.
Ik denk dat voor het gros v d melkveebedrijven interessanter is om groen links te stemmen dan een liberaal ( laat de markt het maar oplossen ) beleid.
weurding
@achterhoeker2 geloof ik niet. Beetje 50 plusser die goed opgepast heeft is dat ook niet nodig. Gezien de 20% afroming op fosfaatrechten denk ik ook niet dat hun doel daar ligt
mf 6150
Bijzonder, wanneer dergelijke topics worden aangemaakt zijn er ineens veel 'nieuwe' leden die reageren🤔🤔🤔
Grasbaal
STAF gaat hieraan niet meedoen:

Grasbaal
BoerBewust doet ook niet mee:

Melkboer16
@Grasbaal ik doe ook niet mee
+1
JohnDeere6serie
Ik vind het wel een goed idee als je ziet hoeveel de PvdD voor elkaar krijgt met 2 zetels
Piet1960
@JohnDeere6serie Ze hebben 5 zetels.
+1
vedder
Piet1960
@vedder Je hebt gelijk, die mevrouw heeft pas haar zetel meegenomen.
@robbies heeft gelijk. Minimaal 70.000 stemmen en dat lukt niet met een one-issue partij genaamd BoerBurgerBeweging. Leuk bedacht maar het gaat niet werken. Om te slagen zou een breder publiek moeten worden aangetrokken en zullen een of meerdere thema's moeten worden gekozen om te profileren.

Dit betekent dat sowieso wat aan de naam moet worden gedaan. Het woord Beweging is redelijk, maar BoerBurger moet eruit. Lijkt wel een soort van hamburger uit de supermarkt en heeft geen aantrekkingskracht op mensen jonger dan 40. Het woord 'platteland' zou beter zijn omdat het meer positieve associaties heeft dan het woord 'boer' of 'burger'. Synoniemen als landelijk, rustiek, of landerijen kunnen ook, net als dorp, gemeenschap/maatschappij, of wonen ter vervanging van burger. Als je het breder wilt trekken dan zou ik kiezen voor het erbij betrekken van de middenklasse waartoe de kleine tot middelgrote boer van oudsher ook behoord.
+2
arie.j
Slecht idee, zoveelste snippergroepje die denkt dat de rest van de mensheid op ze zit te wachten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden oogst , boeren , politiek en tweede kamer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!