Illustratie van:

Renault 551 - Olie voor versnellingsbak

Welke olie gebruik ik bij voorkeur voor Detractor Renault 551?
Groet

Deel dit topic

Reacties

mark_geffen
80w90.
Joop3
@mark_geffen

Quote:
80w90.
Fout! De versnellingsbak is tevens de hydrauliekplons, en voor hydrauliekolie is 80W90 ongeschikt. Ik zou voor de STOU olie gaan, die in het andere topic genoemd is. Kun je alles afvullen uit 1 jerrycan, en is door Renault ook zo aangegeven.
hobbyboer
@mark_geffen

Weet je dat of gok je maar wat?
Volgens mij is dat 1 grote plons olie samen met achterbrug en hydrauliek en ik denk dat daar dunnere olie in moet, maar ik weet het niet zeker dus ik zeg het niet. 😉
(zeker als je ook wel eens hydraulische werktuigen uitwisseld met een modernere trekker, zou ik de olie erin doen die ook in die trekker moet)
old man jose
In tractoren van voor 1975 zat de achterbrug en hef in het zelfde plonsje 80w90
pino
Vroeger gooiden we altijd in de 551 Donax dt in de achterbrug en 10 w 40 of 15 w 40 in de motor
Wimsumar
Beste Pino: Voor een eenvoudig opgebouwde trekker als en R.551 kan de oliekeuze eigenlijk wel betrekkelijk simpel gehouden worden. Werkschuw(!) als een R. 551 is, zal ook van de smering ( lees: de olie) niet het meeste worden gevraagd. Tegenwoordig vraagt de oliekeuze door de gevoeligere opbouw van trekkertransmissies ( powershiftbakken met talloze lamellenkoppelingen etc.) en de vaak véél kleinere gebruikte oliehoeveelheden iets meer aandacht in betere oliën.
Zeer belangrijk vind ik dat naast het verversen van de trekkerreservoirs ook de olie in de werktuigen die op de trekker aangesloten worden afgetapt/ververst wordt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 551 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1