Fordson Major - omgewisselde + en -

Hallo allemaal

Ik ben bezig met het opknapen van een major nu ben ik bijna klaar en wil ik aan de bedrading beginnen (dit was 1 pest bende). Alleen op het bedradingsschema staat dat de + van de accu op het chassi komt en de min maar de verlichting en dergelijke gaat klopt dit. het is normaal toch andersom. Heeft iemand hier ervaring mee en kan ik het ook omdraaien of kom ik dan met mijn startmoter en stroomregelateur van de dynamo in de problemen.

Vriendelijke Groeten
fordsonmajor2010

Reacties

IH-Jansen
Hoe zit het nu dan? ook + op het frame? lijkt me een beetje raar
RobDeutz104
Bij de meeste engelse voertuigen zat de plus aan de min, en andersom, en als dat altijd zo heeft gezeten, en je draait het om, voor je startmotor maakt het niet uit volgens mij, maar voor je dynamo wel
lindehydrocart30
Ik weet wel dat het bij een ferguson zo is, + aan - en - aan + 😉
ih 856
Gewoon van niks af beginnen is vaak net zo makelijk en ngewoon doen zo als jij denkt hoe jij het wilt hebben wij ook gedaan bij onze trekker en ik zou de - op frame zetten
hobbyboer
Ja ik heb dat ook wel eens gezien bij een oud mf'je. Waarom zou je dat willen veranderen dan? Mooi weer zo aansluiten lijkt mij.
hobbyboer
Maar wie ben ik?
RobDeutz104
Als je het verkeerd aan sluit, heb je zeker je spanningsregelaar te pakken, dus zou het niet zomaar omdraaien
fordmajor
Ik heb het alleens gehad. auto starten met startkabels aan de major. alle elektronica in de auto was kapot 😞 dashboard was niet veel meer.
john deere 7810
Gewoon orgineel maken bij ferguson alleen de mf 35/goudbuik de 100 serie heeft dit niet
Valtra-Fordpower
Bij de oudere Fordsons is inderdaad de + van de accu aan het frame verbonden.
fordsonmajor2010
Oke dan veel verschillende meningen ik denk dat eens overlegen met een elektrischen weet iemand toevallig of je dynamo wel de accu oplaad als je het omdraait dus met de min op het frame
RobDeutz104
Het kan wel, maar dan moet je een andere spanningsregelaar
Corne S
Wel uitkijken dat de startmotor de goede kant uitdraait. Bij een gelijkstroommotor, polen omwisselen en draait de andere kant op.

Als het een externe spanningsregelaar is, kun je hem ook anders aansluiten.
boerbas
Hey hey.

je moet een andere dymano er op zetten dan kun je gewoon plus stroom op je major maken maar zolang je de originele - dymano hebt kun je het niet omwisselen maar het maakt voor het verdere aansluiten helemaal niks uit als het gewisseld is alleen je dynamo doet het niet.

als je meer wilt weten stuur je maar een pb

groeten
henk1167
Klopt de + zit aan het frame
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!