5

Wie weet waar ik van die doorzichtige plasticen ruiten voor het cabine van mijn dexta kan laten maken ?

Wie weet waar ik van die doorzichtige plasticen ruiten voor het cabine van mijn dexta kan laten maken ?

Deel dit topic

Reacties

+1
Een cabine maken met veel plexiglas wordt zeer gehorig. Maar als je het toch graag wilt zou ik polycarbonate aanraden. Hier een eventuele site : plexiglas.nl/
@Sojaboontje ik zoek geen plexi ma das zijn meer zo bachen die doorzichtig zijn .
Ik zou het eens proberen bij een bedrijf dat vrachtwagenzeil maakt, of bij een tentenboer. Probeer het orgineel zoveel mogelijk heel te houden, dit kan dan als voorbeeld dienen, anders word het voor hun ook maar gokken hoe het eruit moet komen te zien, en zal het nooit mooi passen.
@Majorpower

Van de site van Novoplast.nl
De standaard polycarbonaat (lexan) platen die wij leveren zijn in de basis altijd UV bestendig om te voorkomen dat zich op de lange termijn problemen voor gaan doen met het materiaal door blootstelling aan UV licht. Dat maakt dat polycarbonaat platen prima toe te passen zijn in buitentoepassingen, bijvoorbeeld als windscherm op een balkon. Waar de ”standaard” polycarbonaat UV bestendige plaat echter niet in uitblink, is de krasvastheid of krasbestendigheid. Waar acrylaat of Plexiglas net wat beter stoort op het gebied van krasbestendigheid, blink polycarbonaat juist uit in slagvastheid. Polycarbonaat krasvast of kraswerende plaat is een type polycarbonaat dat beide eigenschappen combineert; het materiaal is in de basis exact dezelfde plaat als de standaard polycarbonaat UV bestendige plaat. Polycarbonaat krasvast heeft echter een flinterdunne dubbelzijdig aangebrachte glasachtige coating wat de krasbestendigheid van de plaat sterk verbeterd. Hierbij moet wel worden vermeld dat de krasbestendigheid van glas niet wordt gehaald. Door de toegenomen krasbestendigheid wordt krasbestendig polycarbonaat echter vaak verkozen boven de standaard variant waar de platen bijvoorbeeld moeilijk te vervangen zijn of duurzamer moeten zijn. Denk daarbij aan kijkglaasjes in machines, tafelbladen op rolstoelen, duurzame balustrade beglazing.
Ik zou voor trekker ruiten gaan voor de krasvaste lexan deze worden niet geel onder invloed van de UV straling, en zijn door de folie kras vaster gemaakt.
+1
Heb hier doorzichtig zeil gebruikt om vensters te maken in tent.Bij ESVO in NL. In de webshop zie je verschillende diktes 0,40 tot 0,65 mm.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0