Ford 4600 - Lekkage hydrauliekpomp tot twee keer toe

Ik ben bezig met het opknappen van een Ford 4600, nu heb ik de achterbrug helemaal lekvrij alleen de hydrauliekpomp begint steeds weer te lekken.. De olie stroomt er uit terwijl ik er originele pakking tussen heb zitten.. Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan verhelpen? Het komt achter de klep vandaan en niet uit de stop! (zie foto) Ik heb nu 1x met de originele pakking geprobeerd en 1x met vloeibaar maar beide geen goed resultaat... Ik hoop dat iemand hier weet wat ik er me moet!

Alvast bedankt!

Mvg Hidde
farmer103

Reacties

farmer103
Foto

(klik om te vergroten)

Foto
+1
RobVolvo
Een (haar)scheurtje in het huis of in de deksel die net buiten de pakking zit? Dat zou je kunnen plagen... Als dat niet zo is, pakking bestellen en beide kanten van de pakking ook insmeren met goede kit, dan kan het haast niet miss gaan, maar controleer eerst goed op scheurtjes en/of beschadigingen! 😉
farmer103
@RobVolvo bedankt! Gaan er mee bezig!
+1
RobVolvo
@farmer103 Toevallig ook echt niet die stop van de deksel die het eruit prutst net tegen de bak aan? Dat het lijkt alsof het de pakking is?
+1
jammermaarhelaas
Zomaar een gedachte: wordt het erger als de motor draait? In dat geval kan er een lekkage zijn van het oliekanaal naar de fles. De pomp loopt altijd mee, en hoe is het als je de hydrauliek (hendel extern ventiel open zetten zonder aangesloten koppelingen) een aantal seconden door de overdruk laat gaan? Zo zet je daar even de volle druk op.
En hoe vlak is de het afdicht-vlak van de pomp en van de achterbrug? Normaal zou je er van uit gaan dat dat goed vlak is, maar in zo'n geval misschien even naar kijken en dan eventueel oplassen en vlak maken.
+4
farmer103
Update: we hebben alles weer los gehad en na gekeken en wederom niets gevonden.. nu hebben we er een o-ring bij in geplaatst! Dit heeft effect en hij heeft tot op heden niet weer gelekt! Laten we het afkloppen, maar we hopen dat hij nu lekvrij is! Iedereen bedankt voor de hulp tot nu toe!! Super dat er mensen zijn die iemand willen helpen! Ik ga morgen alles eens grondig schoon maken en laat hem dan een tijd lopen, ook ga ik druk op de ventielen zetten zodat hij door de overdruk gaat om te kijken of hij dan begint te lekken! Ik laat morgen eens van mij horen! Nogmaals dank voor de hulp! 👍🏻👍🏻
+2
farmer103
De trekker lekt niet meer! Het probleem is gelukkig opgelost!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 en hebben de trefwoorden lekkage en hydrauliekpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!