Ervaringen renault ares 550 rz

Hallo

Wij zijn van plan om een andere trekker te kopen,
Nou vroeg ik mij af wat jullie ervaringen zijn met een renault ares 4 cilinder en dan rz, een 550 of een 566 enz.

Goede of slechte ervaringen met zulke trekkers vaak reparaties of juist niet?

Ik hoor het wel.

groeten Jarno.

Deel dit topic

Reacties

IH-Jansen
Ik vind het altijd zo jammer dat je de stoel uit moet komen voor de versnellings hendel 😉
eddie
Wij hebben een 540rx zoals je miss wel gezien hebt aan mijn fotos 😃 , trekker bevalt goed, nooit echt grote problemen mee, en zijn fijne trekkers om mee te werken en vrij luxe voor hun bouwjaar, als ik jou was kocht ik dan wel een 566 is toch net weer wat nieuwer en luxer terwijl die nie veel duurder zijn, wij hebben geen geveerde cabine maar dat raad ik je wel aan dus idd een RZ kopen 😉
larsje1111
Wij hebben er zelf een. Hij bevalt ons prima. Maarja het Ligt er natuurlijk ook aan waar je hem koopt en hoeveel uur hij gedraaid heeft enz.
Jarno1h
Wat is luxer aan een 566 dan? word zowiezo een rz 😉 ik vind wat je voor dat geld krijgt zon trekker erg lux met wijnig uur en niet zo oud dus vandaar zon trekker.
Jarno1h
En wat zijn zo al de reparaties die uitgevoerd zijn?
me
Koppakking Jarno, nu al paar keer gezegd 😃 !.. 6000 a 7000 uur 😛 Of het nou een Renault Claas of Jd is ..
Siebenga
Stel die vraag hier dan ff!

tractorfan.nl/machine/renault/…

😄
Tom VB
Rijden met een 640RZ, 550RZ oa. 550 heel pittig trekkertje. doet t prima. Ik vind de 566 wat beter, vooral de cab binnenkant.
640RZ veel problemen mee gehad, 550 nooit. Ik vind de afwerking in de cab en algemeen matig.
weurding
@IH-Jansendat is bij de 556 opgelost, deze hoeft je niet schuin te schakelen
DESLAGERURRE
De deutz weg jarno ?
RobinBos
Koppakking? onzin.
de brandstofpompen, als er een boch pomp op zit is t naatje, hopeloos.
Jarno1h
De 4.70 gaat dan weg 😉. De dikke agrostar houden 😃
eddie
Nadelen zijn vind ik, de afwerking idd in de cabine, kon allemaal wel wat steviger vind ik, spiegels vind ik zwak punt, powershift is erg agresief 😛
Claas-JD
Vind ze ook wel dorstig voor wat ze leveren
JD92
Wel met omkeershuttle neem ik aan?

Heb ik persoonlijk 10 keer liever dan de mechanische omkeerhendel
Jarno1h
Ja wel met omkeer shuttle
eddie
Ja dat moet je sowieso doen!
hotting1
Wij hebben thuis een 546 en dat is wel een aardige trekker. weinig problemen. daarvoor hadden we een 540 en de electronische hef beviel niet echt voor landwerk. de 546 heeft een draaischijf, is allemaal beter in te stellen enzo.
eddie
Vind die electronisch hef juist wel fijn zo van onze 540
Mielmonteur
Dorstig jah, dat zijn ze wel
jan zonderland
Wij hebben sinds ongeveer een jaar een 540 RZ. Echt een fantastische trekker maar wij zijn ook een beetje Renault gek!
Ik vind de cabineafwerking lang niet slecht en de cabine is in elk geval lekker ruim en stil. Geveerde cabine is echt een plus. Goed bijrijdersstoeltje. Verder goeie verwarming en airco: warme lucht onderin, koude lucht bovenin, zoals het hoort. Het schakelen moet je even aan wennen dat je de pook schuin moet bewegen, kwestie van tijd. Wij hebben de TCE 10 hefinrichting. Is wat anders dan anders maar ook hier geldt als je er even aan gewend bent werkt het super. Diepteregeling werkt echt perfect. Brandstofverbruik kon beter maar ja, welke JD zuipt nu niet veel. Iemand merkte op dat de spiegels niet goed zijn........Ik vind ze juist prima. Aftakasstomp is met de hand te draaien bij lopende motor, erg makkelijk bij aankoppelen. Verder heeft de 540 nog niet teveel electronische nutteloze rotzooi. Wat er niet op zit gaat ook niet kapot. Vraag wel even na of het zuigfilter van de powershift altijd tijdig vervangen is, anders gelijk een nieuwe erop. Anders kans dat je lamellenpakketten stuk draait. Bij Dijkstra Langeweg Rutten, staat nog een hele mooie 550

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
27