Illustratie van:

Fendt Farmer 1Z - temperatuurmeter

Ik ben men trekker aan het opknappen. toen ik een tijdje geleden de motorkap open deed hing er een kabel los. ik kijken waar die kabel naartoe liep die liep dus naar de temperatuurmeter.
hoort die kabel los te hangen? zo niet waar moet die dan aan vast gemonteerd worden?

mvg, matzzz

Deel dit topic

Reacties

pino
Meestal hoort zo iets aan de tempratuur meter 😛
matzzz
@pino

ja da snap ik maar daar zit hij ook aan. maar aan de andere kant van de draad waar moet da aan?
MarcelFendt
Naar voor in je blok zit de temperatuur voeler, beetje boven aan bij de voorste cilinder zit een kleine ronde busje die iets uitsteekt daar hoort die aan
matzzz
@MarcelFendt

aah bedankt
Wimsumar
Beste Matzzz: Is het wel een (electrisch) kabel? Of is het een heel dun "buisje"?
Vroeger werkten temperatuurmeters vaak op gasdruk. Dan zat er een heel dunne leiding tussen voeler en temperatuurmeter. Als deze leiding geknapt is moet alles vernieuwd worden.
basia
Ja juist ; De 1 Z heeft origineel een meter op "gasdruk " en op de kabel moet als het goed is een schroefdraad wartelje zitten (m 10 x 1) en die zit in boven in de cilinderkop gaschroefd ( vanaf de voorkant dichtbij de verstuiver )

Water-gekoelde (oudere ) motoren hebben vaak een nippel M 10 x1,5 (of net andersom ? )
matzzz
Nee het is een stroom kabel die gaat vanuit de meter. voor dat buisje wil ik morgen even kijken maar volgens mij is de rest gewoon goed.
Wimsumar
Beste Matzz: Zou dat het kabeltje van de motoroliedruk kunnen zijn?
basia
@Wimsumar

Beste ; Wim ; je bedoelt het kabeltje van het oliedruklampje ? Dat hoort onder op de oliedruksensor te zitten ( bij draaikrukje van olie-schraapfilter )
Een olie-drukmeterzit niet op de 1Z (ofthans niet origineel )
Geldt ook voor temperatuurmeter (als deze later is opgebouwd ; dan aansluite zoals Marcel zegt !
De temp-meter heeft ook nog een draad voor verlichting ; maar deze komt niet onder de motorkap uit ; moet van zekering-kastje komen of contact c.q. lichtschakelaar.
matzzz
@basia

je hebt helemaal gelijk. dat kabeltje komt van de meter en gaat nergens naartoe. het zou idd van de verlichting kunnen zijn. daar zal ik wel even voor kijken. als het de verlichting is waar moet ik em dan op aansluiten?
basia
@matzzz

Op een punt waar je stroom krijgt ; b.v. naar de achterlichten ; (even met spanningzoeker controleren op zekering-kastje )
Thijss
Zoeken naar een temperatuursensor , waarschijnelijk met schroefdraad zit deze sensor erin , met een pinnetje ofzo iets om op aan te sluiten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 1Z ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7