Niewe banden 845 xl

Beste tf'ers,

Wij moeten nieuwe banden op onze case leggen.
Maar ik vind dat er bij de achterwielen te veel ruimte zit tussen band en spatbord, hoe kun je deze ruimte kleiner maken?
Moet je al meteen andere velgen erop gaan leggen, of zijn er ook 'hogere' banden ?
Dit is een foto van de trekker: tractorfan.nl/picture/210096/

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

IH-Jansen
...
IHpower
En ik had ook de vraag welke merk banden jullie adviseren. Nu hebben we voorop pirelli banden en achter van Goodyear.
Wat zijn jullie ervaringen met bepaalde merken?

Groeten
inter-Eric
Wat licht er nu op achter?? 16,9? 34? 18,4 kan der ook op is weer iets hoger en maakt kwa prijs mestal niet zoveel 460/85/34 is de nieuwe maat hiervan bij ons licht er rondom taurus op mag niet klagen ,valt onder de mischilin groep
TomopSame
Een beetje ruimte is goed, dan kan je het spatbord goed afspuiten. Anders blijft er veel modder zitten.
IH power in dk
Zijn dat niet 15.5-38 achterbanden die er nu op liggen?
huub case
@IHpower

Quote:
En ik had ook de vraag welke merk banden jullie adviseren. Nu hebben we voorop pirelli banden en achter van Goodyear.
Wat zijn jullie ervaringen met bepaalde merken?

wij hebbe ook pirreli op onze 845 voor en achter en ook die groote. vind het goede banden, lekker op de weg gaan niet stuiteren enzo slijten niet snel zitten er nu 2 jaar onder achter nog helemaal goed voor begint de ene helft wat te slijten maar is ook nog heel goed en geven veel grip vind ik in los zand maar ook in modder etc. ze voeren modder goed af zegmar ze lopen niet makkelijk vol
DaanHaar
Het makkelijkste is naar een 65 serie band gaan, deze zijn breder maar ook hoger. Als dat nog niet genoeg is kun je beter kiezen voor andere velgen, let op dan moet je voor ook (ivm voorloop)!!
En dan het merk, het is maar net wat je eist. Pirelli, Good Year, Michelin allemaal top. Vredestein kost minder maar doet het ook super en is slijtvaster als al de rest (test Trekker& Werktuig vorig jaar). Ook een goed alternatief is BKT, zeer soepel, goed grip, een financieel zeer interessant. Succes met de aankoop.
IHFan
@DaanHaar Wij hebben ook op 1 Trekker achter BKT's liggen. Bevallen goed. Zijn prima banden en kosten inderdaad minder als de ''echte'' merk banden.
IHpower
@inter-Eric

Er liggen idd 16,9 r34'ers achter op.
Ik zal eens naar 18,4 vragen bij de dealer.
IHpower
@DaanHaar

We willen er geen bredere banden onder ivm met ploegen. Bandenspecialist had het ook over BKT'S, maar ik ken dit merk helemaal niet, zijn idd wel goedkope banden! Maar over deze banden zijn we ook tevreden, trekker stuitert niet en ze slijten niet snel.
dx11
480/70r38 en 360/70r24

Bkts rondom.

Als je niet breder wilt moet je hogere velgen, 28 voor en 38 achter.
inter-Eric
@IHpower ik snap niet warom iedereen je bkt aanpraat,ik vind ze zomaar stug,en de kammen net iets tever uit elkaar,enige type dat gaat is 765,of die nieuwe serie die lijken verdacht veel op mischilin xeobib,als ik het moest weten ging ik voor pirelli rondom
IH-Jansen
Wij hebben ook 5 jaar geleden ofzo voor en achter nieuwe pirelli's om laten leggen bevallen zeer goed echt fijne banden 😄 het kost wat maar dan hej ook wat 😃
cih1056xl
Michelin XM108 😛
1046
Dat zijn de beste , maar ook de duurste
DaanHaar
@Inter-Eric de oudere serie BKT is idd wat stugger. De serie met van die kleine blokjes/nokjes er tussen doen het gewoon super, zeer soepel, hobbelen niet en goede grip. Als je het hebt over kammen uit elkaar dan spant Pirelli/Trelleborg tegenwoordig wel de kroon.

@IHpower de breedte zie ik niet direct als probleem. Tegenwoordig ploegen de meeste loonwerkers met 65 cm brede banden of zelfs met 71 cm brede banden. In jouw geval kun je vlgs mij zonder problemen naar banden maat van 540/65R34 of 600/65R34. De eerste maat is de breedte in mm. (540 = 540 mm = 54 cm). Je kunt ook 1 maat smaller de zogenoemde 70 serie band. Maten 480/70R34 of 520/70R34. Deze banden zijn hoger als standaard banden en lager als de 65 serie banden. Hoeveel dagen per jaar ploeg je trouwens?
mf 35X driver
Michelin achter 38 inc en voor 28 inc
1046
En dan de boel aan gort draaien, komt nie uit met de voorloop
Mc_douwel
Ik zou voor michelin gaan maar het is wel oppassen met voorloop want dan moet je ook de voorbanden aanpassen
valmet6400power
@inter-Eric
die taurussen zijn toch keihard?
pino
Ik heb nog wel goodyear 16. 9 R34 liggen thuis voor meer info Pb
eddie
..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
1