John Deere 2850 - 50km/uur

Voor de kenners onder ons,

Wat moet je allemaal veranderen om een 2850 30km/uur uitvoering op te waarderen naar een 40km/uur transmissie.
Heeft iemand foto's van de tranmissie van binnen? ik kan zo niet helemaal wijs worden uit de onderdeel tekeningen van deere zelf.
RobinBos

Reacties

minkema
Heey robin

volgends mij zit het verschil hem in de hooge giering tandwielen.
en zijn naar mijn weten de andere 4 het zelfde.
old man jose
Een tanden borstel en een luier. en nu naar bed
Abarth
Hoezo wil je dit weten? ga je dit zelf doen? Ik ken wel een persoon die dat kan...
RobinBos
Nou... iemand anders heeft hem al 50 laten lopen door het kroon en pignon te vervangen, dat gaat prima, maarja, heel verrassend, de voorwielaandrijving komt niet mee nu. Aangezien er best nog wel wat asjes in die toeter in het koppelingshuis zitten kan ik zo niet beoordelen welk tandwiel waarin loopt. Als we hem los trekken dan weet ik het waarschijnlijk wel, maar we kijken liever even vooraf wat we nodig hebben voordat we eraan beginnen.

@Jos, als je er geen verstand van hebt, reageer dan niet. en dat geldt niet alleen voor dit topic, het is me al vaker opgevallen dat je graag ergens op mag reageren, maar lang niet altijd iets nuttigs bijdraagt.
casekoen
Is het de bedoeling dat de 4wdvoorloop mee wordt gewijzigd, of is dit een 2wd
minkema
Robin

jij wilt alleen de tandwielen voorin de bak vervangen van de 4 wd.
RobinBos
Jullie hebben het helemaal goed, het is een 4wd, ik moet daar ergens nog wat vervangen om die voorloop weer voor elkaar te krijgen.
Ik neem aan dat dat in de bak zit, en niet in de vooras zelf eigenlijk.
Abarth
Dat hoeft naar mijn weten niet.. De vierwielaandrijving heb je als het goed is met hoge snelheden toch niet aan.. Het zou wel mooi zijn, dat ie met remmen aan ging...
Joop3
Bart, dat gaat op den duur niet goed. Ook niet bij lage snelheden, als juist trekkracht moet worden overgedragen.
Robin, jij bent de JD expert hier. Ik was er van uit gegaan dat je zelf het antwoord al wist? De hi/lo omdraaien wil alleen als je van 40 naar 50 km wilt?
Wimsumar
Beste RobinBos: Door voorop extra grote (hoge) banden te plaatsen heb je de voorloop weer.
RobinBos
@Joop3

dat schijnt alleen bij een 6 cilinder te willen. de beste man heeft ook een 3350, waar hij dat twee weken geleden bij gedaan heeft. vorige week bleek dat dat bij de 2850 niet wou. Op de tekeningen staat overal wel bij hoeveel tanden de tanwielen hebben, maar welke tandwielen in elkaar vallen heb ik nog niet echt een beeld van. Als ik het zie weet ik het waarschijnlijk wel, maar vanaf de tekening is t wat lastig
Joop3
Misschien helpt het volgende je:
Bij de Zetor Crystal serie is de 4e versnelling een 1:1 overbrenging, en de 3 dus een vertraging. Hier schijn je de tandwielen van de 3e versnelling om te kunnen draaien, zodat dit in een overdrive resulteert. Resultaat: een dikke 50 km/h i.p.v. krap 30...
Alleen even rekening houden met schakelen: 1-2-4-3.... 😃
Of het bij JD ook werkt kun je al snel berekenen aan de hand van het aantal tanden van de tandwielen, die in de tekeningen staan. Of er ook ruimte voor in de bak is, en of dit allemaal verder past weet ik natuurlijk niet. Het was zomaar een gedachtegang.
Abarth
Hmm.. Als je ff een pb doet, kan k je de gegevens van die man die bij ons de 2850 heeft omgebouwd wel geven... Wij hebben iig nog nooit gemerkt dat de voorwielen bij gebruik vande vierwielaandrijving niet gelijk lopen met de achterwielen...
matzzz
@RobinBos

en dat voor een jongen van 12?...
Abarth
Jah... 12 jaar... Klopt dat wel..?
Valtra-Fordpower
Deze meneer is veel ouder. Een cijfer die begint met 2.
Abarth
Robin, je hebt mail 😉
Joop3
@matzzz Dat zit allemaal wel goed. Robin weet wel wat hij doet. Als het een willekeurig iemand hier was geweest, dan had ik geen handleiding danwel informatie gegeven om trekkers sneller te laten lopen. Ik denk dat Robin al meer versnellingsbakken van binnen heeft gezien, als jij en ik bij elkaar.
kace
Robin

wat heeft hij dan aan die 3350 veranderd want dat zou dan ook bij een 3650 kunnen.
DESLAGERURRE
Even naar staphort bellen 😉 die mannen daar kunnne je wel meer vertellen 😉
RobinBos
Bedankt allemaal voor jullie reacties 😃
ik snap dat het niet verstandig is om dit soort adviezen aan een 12 jarige te geven, en moet dan ook toegeven dat ik over mijn leeftijd een beetje gelogen heb.

Inmiddels heb ik een indicatie van welke tanwielen we ongeveer nodig hebben. Er zijn een stuk of 10 á 15 combinaties mogelijk om die voorloop te realiseren. Ik zal even contact hebben met de mensen met ervaring (staphorst is idd ook een goeie, handige knutselaars zijn dat 😄 ), en kijken of zij weten welke voorloop verhouding er hoort bij een 10/41 verhouding achter.
DESLAGERURRE
Heb jij trouwens wel eens het systeem gezien van de ommekeer van een SE die zij hebben afgeleverd ? 😃
kace
Slager

Ik heb denk iets gemist wie of wat is die staphorst.
old man jose
Daarom reageerde ik zo:
ik snap dat het niet verstandig is om dit soort adviezen aan een 12 jarige te geven, en moet dan ook toegeven dat ik over mijn leeftijd een beetje gelogen heb.
DESLAGERURRE
@kace

niks .. was voor robin bedoeld 😉 die weet het wel .. ga hier geen namen noemen 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!