Illustratie van:

Fendt 105 LS - Geluid bij hydrauliek leidingen

Sins een week maakt onze fend 105 geluid bij de hydrauliek lijdingen onder het stuur. Toen het geluid begon hadden we wel wat in de hef maar gebruikten we de hydrauliek verder niet. Hij maakt geluid als de moter ongeveer 1500 toeren maakt. Als je minder toeren maakt maakt hij geen geluid en als je meer gas geeft maaky hij ook geluid. Het klinkt alsof hij de olie niet kwijt kan. Ook worden de leidingen erg warm. We zijn er al even mee doorgereden. Maar waar komt dit door. En kan het kwaat?

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Als er te weinig ie op zit kan dit zich voor doen.
Heb je de externe hydrauliek tank al gepeild hoeveel erop zit?
Tip zet eerst de hef (enkelwerkend) op de hoogte die je toen ook ongeveer had.
Dat is dan al ruim 3 liter uit je vat.
En peil hem dan.
FENDT105FENDT
@Fendt926Driver de olietank zit vol tot ongeveer 2 cm onder de rand en hij doet het met de hef op alle standen dus hier kan het bijna niet aan liggen
boegie
Filters nagekeken?
appie1967
Wss word de pomp minder en dan gaat hij door de olie staan malen door inwendige lekage dat geeft warmte en een jankerig geluid
Filter dicht?
FENDT105FENDT
Als de pomp minder zou worden of de filters dicht zouden ziteen zou je toch niet van de een op de andere dag geluid hebben maar dan zou dit toch langzaam opbouwen of niet?
Fendt926Driver
@FENDT105FENDT de pomp kan heel lang al iets minder worden en toch ineens met een leiding gaan trillen.
De eerste druppel in een emmer loopt er toch ook niet direct overheen.
appie1967
@FENDT105FENDT hij kan dan bij langdurig gebruik wel schuim vormen en dat lijkt me wel het geval te zijn anders werd hij ook niet warm
FENDT105FENDT
Als het zo is dat de pomp minder word kan dit dan kwaat of kan ik gewoon doorrijden tot de hydrauliek het niet meer doet?
appie1967
@FENDT105FENDT kwaad niet
bijgeluid en hefproblemen zal ooit verergeren
Vincentbos
Ik heb ook last van dit probleem heb 3 weken geleden nieuwe olie en filters op trekker gedaan sinds dien heb ik ook last van het jankend geluid maar kan dus niet kwaad?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 105 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!