Hydrauliek op de trekker maken

Hallo,

Ik heb een Mc Cormick d217 met hef maar daar wil ik een enkelwerkende hydrauliek op maken. Er zit dus al een pomp op hoe zou ik dit het beste kunnen maken?

Deel dit topic

Reacties

fryslan
Je moet even uitzoeken hoe het systeem nu aangesloten is. Waarschijnlijk kan je gewoon een t stuk in de persleiding van de pomp zetten en daar een handbediend ventiel monteren daarna een aansluit ventiel/ koppeling. Het handbediende ventiel moet een 3/2 ventiel zijn drie standen 2 aansluitingen. dus gesloten stand druk stand en retour.
casekoen
Je koopt je een dubbelwerkend commandoblokje ( als je dan toch bezig bent), maakt dit tegen je spatbord. Je takte de pressleiding af die naar je lift gaat en laat deze aan je commandeblok op de P aankomen, de vanaf de T maak je een leiding rechtstreeks naar je opvangreservoir en op de overige 2 aansluitingen maak je je 2 snelkoppelingen
AW217
Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. De hef van de 217 heeft geen positieregeling, het is een enkelwerkend ventiel die de hefcilinder van olie voorziet. Door de drukleiding los te maken voor het ventiel wat al op je trekker zit en deze met een leiding naar je nieuwe blokje aan te sluiten en na het blokje weer op het hef ventielblok waar de leiding af kwam, dan heb je 'm aangesloten. Je hef én de extra aansluiting zijn zo altijd "standby"
Mijn d217 heeft op deze manier een dubbelwerkend ventiel en dat werkt super.
tractorfan.nl/picture/466259/
tractortje
Wat is enkelwerkende hydrauliek als ik vragen mag
deutzisthebest
Hydrauliek waarbij er maar 1 ventiel druk zet van de 2.
tractortje
Dus met een hydrauliekingang bv ploeg kunnen draaien waar je normaal twee voor nodig hebt
AW217
@tractortje
Nee, enkelwerkend is het makkelijkst uit te leggen met een kiepwagen. Eén slang sluit je aan, en met druk gaat ie kiepen en op retour zakt de wagen door zijn eigen gewicht.
Mispelaar
@AW217

Quote:
Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. De hef van de 217 heeft geen positieregeling, het is een enkelwerkend ventiel die de hefcilinder van olie voorziet. Door de drukleiding los te maken voor het ventiel wat al op je trekker zit en deze met een leiding naar je nieuwe blokje aan te sluiten en na het blokje weer op het hef ventielblok waar de leiding af kwam, dan heb je 'm aangesloten. Je hef �n de extra aansluiting zijn zo altijd "standby"
Mijn d217 heeft op deze manier een dubbelwerkend ventiel en dat werkt super.

Bedankt maar heb je ook nog een foto van de slang naar het pompje dus van de andere kant? Wij hebben ook nog wel z'n ventiel liggen dus dan kan ik het makkelijk maken?
AW217
Ja , kan je makkelijk maken! Zal nog ff foto schieten.
Mispelaar
Oke bedankt alvast. Dan zul je deze maand wel wat foto's zien verschijnen van die hydrauliek.
RobDeutz104
Wel zorgen dat je op dat losse blok wat je in de in de persleiding bouwt, wel een overdruk klep hebt, anders knalt je pomp uit elkaar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4.570