Illustratie van:

Steyr 540 - hydroliekolie bijvullen steyr 540

Hoi, de laaste tijd hoor ik een 'gierend' geluid als ik de hef/mast zwaar belast 1200 kg mest in kantelbak. Ik dacht eerst dat het door de kou kwam.
zonder iets in de hef hoor ik niets ! ..heb vandaag de driehoekige deksel onder de stoel los gehaald, hieronder de filter gevonden, deze was niet verstopt of iets dergelijks, ik heb hem toch schoongemaakt en terug geplaatst.
voor de deksel zit nog een moer maat 32, er zit geen peilstok aan .
ik heb met een lang dun ijzer gemeten en echt onderin zat 5 cm 'olie', lijkt hydro met schuim erdoor ,.Wie weet of dit inderdaad de vul/meet dop is voor de hydroliek olie en hoe hoog moet die staan....

Deel dit topic

Reacties

janzetor
Als je achter de trekker staat zit er aan de rechterkant achter/onder de zitting een schroef-peilstok denk ik.
Vullen doe ik door het slangetje van de ontluchtings buis achter de stoel los te trekken en daar h.olie in te doen.
Hier door gaat er meer in dit i.v.m. kipper.
DorusDeutz
Klopt, janzetor.
er is nog een hydrauliekoliefilter, het zou kunnen dat deze het gierende geluid veroorzaakt als deze verstopt zit. Als je de aanvoer van de hefpomp volgt tot het hydrauliekreservoir, kom je aan het eind van deze pijp een t-stuk tegen. Op de kopse kant moet je hem dan losdraaien (er stroomt dan wel olie uit, dus ff een flinke bak eronder). Dan zie je in die dop een cylindrisch kunststof filter dat je waarschijnlijk even schoon moet spoelen. Ik zou tijdens het spoelen wel de dop er even opdraaien, dan blijft de meeste olie in de trekker:P
mariosteyr540
Bedankt
ik ga morgen even goed kijken, de filter aan het T-stuk heb ik wel gezien maar deze ziet niet uit als een filterhuis ( ongeveer 4,5 cm doorsnee) ik zal hem er wel even af halen en kijken of deze verstopt zit.\
maar de dop naast het driehoekig filterhuis wat zit daar dan onder ?/
janzetor
Je bedoelt vermoedelijk een uit plaatstaal gemaakte schroef/ moer. Dit is ook een ontluchter.
mariosteyr540
Hoi, ik heb vandaag even gekeken en de dop met peilstok gevonden, hierover lag een kabelboom naar achteren dus was me nog niet opgevallen. het t stuk met dop/filter zit er inderdaad ook.
de dop naast het filterhuis is geen ontluchting er zat een koperen ring onder, kan het een vuldop zijn voor de versn . bak ??
als alles weer normaal werkt zet ik het wel weer nij iedereen bedankt
DorusDeutz
Ja, ik dacht dat die plaatstalen dop een vuldop voor de transmissie is hoor. Er loopt een pijpje naar onderen, maar ik kan ernaast zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 540 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2