Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Lift heft niet genoeg gewicht

De lift van mijn MF 135 van het bouwjaar 1973 heft niet genoeg gewicht. De lift heeft problemen met het heffen van een hark van +- 350 kg . Nu zou ik eerst de aanzuigfilter van de pomp willen reinigen of vervangen. Maar hoe is de filter bereikbaar ? Waar kan je de druk meten welke je hydr pomp geeft ?

Deel dit topic

Reacties

marcpd
Pomp is dan waarschijnlijk naar z'n grootje.
Aanzuigfilter zit op de pomp zelf in de bak. Deze heeft een metalen zeef. Kun je reinigen en terug plaatsen. Om er bij te kunnen moet je het hefblok demonteren. Let op, je moet het rolletje van de regelshuif van de pomp eraf halen voordat je aan het hefblok gaat tillen. Dat rolletje kun je bereiken als je het kijkplaatje aan de rechterkant van de bak, vóór de achteras verwijdert. Hierachter kun je de regelschuif van de pomp voelen, pomp zit op de bodem, je kunt dan ook rolletje bovenaan voelen waartegen de staafjes van het liftcommando komen. Je moet eerst de olie uit de bak aftappen, 35 à 40 L. Aan de staat van de olie, en de hoeveelheid troep die uit de bak kun je al zien hoe het met de pomp gesteld is. De druk van de hydrauliekpomp kun je het best meten via een externe aansluiting, als je die niet hebt, ga er maar van uit dat de pomp versleten is. Een nieuwe pomp kost een kleine 300 euri. Succes!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0