Fiat 800 - Toerental motor fiat 800

Bij mijn fiat 800 kan ik maximaal 2000 toeren geven en zou dit graag verhogen naar 2300 waar kan ik dit doen? aan de hendel van de pomp staat een stelschroef maar daar reageert hij niet op als ik deze verstel.
samie

Reacties

RPCounty
Blijf er maar mooi vanaf. Want deze OM motoren hebben t niet zo op hoge toeren. De 880 stond ook al bekend om krukasbreuk....
+1
samie
@RPCounty bedankt voor de reactie, ga het ook niet doen dan. vond het gewoon wat raar omdat de meeste motoren wel rond de 2300 a 2400 tpm draaien
+2
Moonshine
@samie de OM motor werkt met en relatief lange slag van 130mm, vandaar dat ie wat minder toeren draait dan de meeste andere motoren uit die tijd. Voordeel is dat deze motoren onderin beresterk zijn en door de lagere toeren de kleppentrein en distributie ook minder te lijden hebben.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 800 en hebben de trefwoorden motor en toerental geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!