Illustratie van:

Case International 856 XL - te snel warm?

Mijn oom heeft er een maar word te snel warm.
is dat bij iemand ook zo?

Deel dit topic

Reacties

fendt-vario
Radiator x uitblazen ?
huub case
Radiator gril etc keer goed uitblazen
Wimsumar
Beste Case IH CVX PUMA: Is dit "warmworden" altijd al zo of plotseling gekomen?
Bij welke werkzaamheden?
Spuit de lamellen van de radiateur eens schoon met de hogedrukreiniger. (Aangekoekte rommel laat zich er niet uitBLAZEN met lucht.)
Is het luchtfilter sinds de eeuwwisseling nog wel schoongemaakt / vernieuwd?
IH-Jansen
Is hij ergens lek bij de kvs? en telkens weer met water aangevuld zodat er hu puur water in zit? dan zou je er is nieuwe kvs in moete doen 😃
radium45
@IH-Jansen

Even een correctie, zuiver water heeft een hoger kookpunt als kvs. Maar kvs is natuurlijk beter voor de motor door de toevoegingen die er in zitten. Motoren met intercoolers mag je zo bie zo al niet afvullen met water daar dan de lamellen van de cooler verstopt kunnen raken en de turbolucht nog ongekoeld de motor ingaat.
DaanHaar
Luchtfilter grof + fijn vervangen, radiateur goed schoon maken en dan moet het lukken. Zo niet dan heb je een probleem in de waterpomp of zelfs motor.
Remi_91
Let wel op bij het uitblazen van je radiateur dat je vanaf de kant van de motor naar voren uitblaast. Anders blaas je je rommel alleen maar dieper
ramrod
Voelt de onderste dikke radiatorslang wel heet aan?
Robert87
Zit er genoeg koelvloeistof in??? Kan namelijk zijn dat je waterpomp niet kan circuleren, omdat er in de boventste koelwater slang een lucht bel in zit!
case ih cvx puma
Wimsumar:

dit is gekomen tioen we aan het roteren waren. zla het vragen of hij hem schoon maakt ff via de mail en vraag dan direkt of hij ook een acount aan maakt op tractorfan.
De 856 heeft altijd dit probleem. bij gewoon werk gaat alles goed, maar bij lage snelheid en veel aftakaswerk wordt ie warm. net als met een 2 rijer maishakselaar of maaier. koelers zijn net een beetje te klein. zorg er voor dat je hem met warm water door spuit, omdat (zoals wim ook al zei) echt smeer zich niet weg laat blazen. niet meteen weer gaan rijden, koeler wel goed oplaten drogen, anders zuigt hij meteen weer stof aan en koekt het weer aan in de koeler.
RuudBus
Wij hebben er twee jaar geleden een nieuwe in laten zetten, en sindsdien is het helemaal prima.
gaat de termostaat wel los??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 856 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2