John Deere Hakselaar - Aanduiding Maximizer JohnDeere 6050 serie

Tf-ers,

Ik vraag me al een tijd af, waarvoor de aanduiding 'Maximizer' staat bij de 6050 serie hakselaars van JohnDeere.
Deze aanduiding heeft namelijk niet de hele serie.
Is er bijvoorbeeld een verschil in vermogen of kooibreedte ten opzichte van de 'normale' modellen?

Via google word ik niks wijzer, mischien dat iemand hier er verstand van heeft?

M.v.g. !
JD-4450

Reacties

GerbertXL
Alleen de 6950 is er als maximizer geloof ik. Dit is gewoon een sterkere versie voor zover ik weet. Als je bij de 6850 bent kan er nog een nummertje bij, bij 6950 word dat een beetje lastig.
+1
thmtrader
De 6950 was destijds de allergrootste hakselaar, daarnaast was het de eerste hakselaar met een 10 rijige bek ervoor, alles was maximaal vandaar dat nagel hem doopte tot maximizer. Men gebruikte daarvoor stickers van de combines. Het is dus niet een echte JD naam of type.
+1
thmtrader
De 6950 had de eerste digitale cummins, voor hakselaar begrippen een beest, niet stil te krijgen. Ik heb er een gehad en mis m nog steeds.
JD-4450
@thmtrader bedankt voor de info!

Ik heb zelf aardig wat uurtjes gemaakt op een 6910. Deze is later vervangen door een 6950, en die had inderdaad wel wat meer bij te zetten.

Ik vind dit overigens ook de mooiste hakselaars ooit gemaakt
930triplemaaier
@thmtrader hoeveel pk had ie dan?
thmtrader
930triplemaaier
@thmtrader dat was toen een beest idd
maar tegenwoordig ook niet verkeerd.
was het verbruik wel in verhouding ten opzichte van andere (merken) hakselaars?
thmtrader
@930triplemaaier was zuinig, heb het nooit exact gemeten maar het was nooit hoog. Motor was gewoon super, als je hem dan een keer 100 toeren kon laten zaken corrigeerde die dat binnen 50 meter weer en liep die weer voluit.
Motor was te sterk voor het haksel gedeelte.
930triplemaaier
@thmtrader je moest er dus wel met beleid mee omgaan. Op hoeveel pk is dan volgens jou het haksel gedeelte berekend?
thmtrader
@930triplemaaier ik heb een keer de ingaande as gebroken van de haakse bak, eerst nog 50 ha gras gehakseld daarna nog een 30 ha mais voordat ik er mee kwam te staan. John Deere had de aggregaat vrijgegeven voor 600 pk, maar de cummins drukte de invoer probleemloos maximaal open, een 6 rijer was geen partij, een 8 rijer kreeg m ook niet plat😊
thmtrader
@930triplemaaier een cummins monteur koppelde zijn laptop aan de motor tijdens het hakselen en raakte helemaal in extase. Normaliter kwam hij bij generatoren waar de motor 1200 rpm deed maar een hakselaar was wel iets aparts.
930triplemaaier
@thmtrader dat wil ik wel geloven. Bij gras hakselen wordt een motor flink afgebeuld als je dat vergelijkt met een generator. Weet je ook wat voor type erin lag? En in welke periode is die hakselaar gebouwd?
+1
GerbertXL
Wel, ik zat er niet heel ver naast, maar bijna raak is helemaal mis
JD-4450
@GerbertXL allebei weer wat geleerd vandaag!
+2
SJB533
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Hakselaar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!