Ford 4610 - Hoe keerring aftakas vervangen

Hallo,
bij een Ford 4610 gen I wil ik de keerring vervangen van de aftakas. Hoe kan ik deze er uit krijgen? Moet de hele as er uit of kan dit zonder het demonteren van de as?
Ik zie graag een reactie tegemoet.

Groet,
Robin

Deel dit topic

RobinL13

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Heb het zelf nog niet bij de hand gehad, maar persoonlijk zou ik het als volgt doen:

As hoeft er niet uit.

Als je de mogelijkheid hebt de tractor voorover zetten zodat er geen olie uit loopt wanneer de kering er uit is, of olie aftappen. Lekt ie nu al niet meer, dan zal het niveau al laag genoeg wezen.

De 4 bouten rondom de aftakas, waarmee het frame waar de aftakas uit steekt, vast zit op de achterbrug, uit draaien, en die houder van de as af te halen, nu kun je de kering wisselen.
Bij het monteren van de nieuwe kering alleen op de buitenste rand drukken/tikken, anders gaat ie makkelijk krom en dicht mogelijk niet meer goed af.

Op zich moet hierbij de aftakas-as blijven zitten, zit geborgd op het lager, mocht ie er toch mee uit komen, dan meteen weer terug duwen of tikken. Je kunt bijvoorbeeld met je ene hand de as tegenhouden terwijl je met je andere hand het frame over de as er af haalt.

Even controleren of de as niet ruw is op de plek waar de kering-lip weer komt te zitten.

Na montage zo nodig olie weer op peil brengen, nivoplug zit achter de oliepomp recht tegen de achterbrug, boven treeplank.
Vulpunt zit bovenop achteras, onder/achter de zitting.
Zie hiervoor ook: tractorfan.nl/topic/189874/ in onderste bijdragen staat link naar niveauplug-foto.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!