Illustratie van:

Fiat 850 - Stuurcilinder fiat 850

Hallo,

Ik ben bezig met mijn Fiat 850 en daarvan is het manchet van de stuurcilinder lek, nu wou ik de cilinder eraf halen, en dus een nieuwe manchet in zetten maar ik kan de cilinder niet los krijgen aan de kant van het moederblok, weet iemand of hier een speciale manier voor is of dat er speciaal gereedschap voor gebruikt moet worden? Het is het type met de cilinder voor in het frame onder de accu.

Alvast bedankt,

Mvg Harold

Deel dit topic

Reacties

boerin
Heb je er een foto van?
fiatpower
Dat probleem ken ik want dat heb ik ook gehad. ik heb hem alleen aan de zuigerstang kant los gemaakt en dan de lange draadeinden die aan de buitenkant zitten los gehaald en zo de achterkant gewoon laten zitten.
Harold357
Heb er net even foto's van gemaakt:
Harold357
@Fiatpower

Aan de achterkant kan ik de cilinder wel los krijgen, heb eers de stuurstang los gehaald en dan kun je de boel op zij draaien en de pen van de cilinder eruit tikken, maar ik kan hem aan de zuigerstang kant niet los krijgen, mag ik vragen hoe jij dit gedaan hebt?
IH-Jansen
Van boven goed op rammen
of van onder een pin er tussen wie steeds dikker word aan weers kant?
fiatpower
Moet je anders even een pin zoeken en hem van de bovenkant een klap op de kop geven. bij mij viel deze pen er zo uit maar de andere kant juist niet
fiatfan
Bij ons was het ook geen probleem. alleen de cilinder is gereviceerd, maar hij stuurt nog niet lekker. ze zeggen dat je dan alle scharnierpunten moet vernieuwen. Het blijft het slechte deel van de 850: de stuurbekrachtiging
fiatfan
Harold357
Hartstikke bedankt voor de info, zijn er gister nog weer mee bezig geweest en idd met goed geweld de pen er met een voorhamer vanaf boven uitgeslagen! Nogmaals bedankt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
9