Illustratie van:

Fiat 850 - Zeer harde koppeling oplossen

Sinds kort een Fiat 850 in het bezit, alles werkt naar behoren doch het koppelingspedaal is een hel. Dit is zo hard dat je na wat manoevreren een spierscheur in je dij oploopt..

Pedaal heeft 2-3cm vrije speling, dan trap je hem "door" het harde gedeelte en helemaal beneden voel je iets minder druk maar toch wel heel veel terugveer kracht ook. De vorige eigenaar wist mij te vertellen dat er al een 10-tal mensen (mechaniekers?) naar gekeken hebben maar het nooit opgelost werd.

Iemand een idee waar de oorzaak zou liggen? Ik denk zelf aan probleem met drukgroep, slecht/sleet afgestelde veren hiervan, of misschien druklager naar de vaantjes?

Ook iemand toevallig info hoe (makkelijk) je aan de koppeling raakt bij deze tractor of enige pagina's uit werkplaatshandleiding? Is mijn eerste Fiat dus ben benieuwd...

Deel dit topic

Reacties

davy-polspoel
Enkele foto's van de trekker ter verduidelijking

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Polderjong
De koppeling van de Fiat 850 staat er om bekend dat hij zwaar gaat, ik zou eerst maar eens gaan kijken bij een andere Fiat 850 of er verschil in zit. Zelf heb ik ook een 850 en moet echt goed kracht zetten om hem te kunnen ontkoppelen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 850 en hebben de trefwoorden koppeling , drukgroep en koppelingsplaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
639