Illustratie van:

International 724 - Aanslepen agromatic

Aangezien ik er na lang zoeken nog geen informatie over kon vinden, zelfs niet in het instructieboekje, vraag ik het hier.

Ik was benieuwd of je een IHC 724 met agromatic uberhaupt kon aanslepen? Volgens mijn vader kon dat gewoon, maar moest hij in een bepaalde groep geschakeld staan.

Deel dit topic

Reacties

Jarno1h
Goeie vraag nog nooit geprobeerd met onze 624. maar volgens mij als je hem in de laag zet dan gebruik je de agromatick niet dus zou het dan moeten lukken.
lanzkundendienst
Het kan wel maar is beslist niet goed voor de bak als je het mij vraagt.
Wimsumar
Beste LelyDechentreiter: Probeer een groepen-/ versnellingskeuze te ontdekken waarin de Agriomatic niet werkt. In die stand kun je aanslepen.
huub case
Wat is die agromatic eigenlijk precies?
Wimsumar
Beste Huub Case: Dat is een hydraulisch bediende vooruit-achteruitomkeerschakeling ( waarbij de koppeling niet gebruikt hoeft te worden)
Valentino
Wij hebben vroeger onze 624 agromatic wel een keer aangesleept. Gewoon in de hoogste versnelling gezet en aangetrokken. Werkte wel, maar of het goed of slecht is voor de bak weet ik niet. In welke stand de agromatic hendel stond kan ik me niet meer herinneren, maar dat zal denk ik ook wel de hoge groep zijn geweest.
paardeboertje
Koos van Kesteren in Ederveen bellen.
dat is een "öude" cormick dealer.
de ze ook verkocht heeft met agromatic-S
huub case
Eigenlijk gewoon omkeerbak dus
ik wist niet dat er inters waren met zowiets
basia
@Wimsumar

Weet je dat wel heel zeker ; Wim ?
Ik dacht altijd dat het een extra nat platenpakket was dat op 3 og 4 lage versnellingen ; kon late slippen cq vrijkoppelen ; om een "doordraaiende aftakas" effect te krijgen .
Maar zo goed ben ik ook niet thuis in die Cormickjes ; en dan heb je Agriomatic en Agriomatic S ; wat is daar het verschil in ? Er reageert wel een echte I H fan denk ik !
Wimsumar
Beste Basia: We kunnen allebei wat leren van de volgende topic:

KLik: tractorfan.nl/topic/10066/
Corne S
Bij de oude inters (323-453 en nog D-serie) had je agromatic. Dit was als ware een extra rijkoppeling, in de lage gearing. Wanneer je de voetkopppeling in trapt, staan de wielen stil en de aftakas. Met het agromatic hendel blijft de aftakas doordraaien (doordraaiende aftakas). Als optie (sowiezo op 423) had je een hendel naast het dashbord, dit was een koppelingshendel voor de aftakas. Hier gaan ook 2 koppelingsplaten in en 2 assen de bak in.

Agromatic-s heb ik al een aantal keer uitgelegd op dit forum.

Voor zover ik het weet, kunnen we onze 744 niet aantrekken met agromatic-s. Je moet natuurlijk zorgen dat die oliepomp in de bak gaat draaien, anders pakt de koppeling in de bak niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
17