Problemen met je front PTO: Waar let je op bij aankoop?

Akkerbouwers en veehouders hebben vaak weinig aandacht voor het merk fronthef of front PTO. Ook niet tijdens de aankoop van een nieuwe tractor. Terwijl dit juist hét moment is om je op de hoogte te brengen. Erik Arts, akkerbouwer en adviseur in Luttelgeest, vertelt over zijn ervaring met verschillende PTO’s. Tractoraankoop Erik kocht zijn tractor enkele jaren terug. Via een voordelige actie kocht hij een fronthef en front PTO van hetzelfde merk als zijn tractor. Dit was heel aantrekkelijk, maar de problemen kwamen al zeer vlot. Wat ging er mis? Lekkage bij de PTO. “De…
 Problemen met je front PTO: Waar let je op bij aankoop? (trekkerweb.nl)

Akkerbouwers en veehouders hebben vaak weinig aandacht voor het merk fronthef of front PTO. Ook niet tijdens de aankoop van een nieuwe tractor. Terwijl dit juist hét moment is om je op de hoogte te brengen. Erik Arts, akkerbouwer en adviseur in Luttelgeest, vertelt over zijn ervaring met verschillende PTO’s. Tractoraankoop Erik kocht zijn tractor enkele jaren terug. Via een voordelige actie kocht hij een fronthef en front PTO van hetzelfde merk als zijn tractor. Dit was heel aantrekkelijk, maar de problemen kwamen al zeer vlot. Wat ging er mis? Lekkage bij de PTO. “De…

Nieuwsgrazer

Reacties

+5
walker1
Dit is er weer eentje in de categorie "wij van wc eend adviseren..."
+1
mdoornekamp
Volgens mij doen de Sauters het hier beter.
rubenv
@mdoornekamp onze sauter aan de jd ook 20 jaar oud nooit niks mee gehad
de 3 jaar oude zuidberg heb al meer gehad
het is niet slecht maar zeker niet probleem vrij
+4
GerbertXL
Ik had al zo'n vermoeden, maar ik maak er een gewoonte van niet naar trekkerflep te gaan omdat ruk.
Toch maar eens een uitzondering gemaakt en tot hun spijt kan ik nu vertellen dat ik een sauter heb gekozen omdat zuidberg mij werd afgeraden, dat ik een ouwe zuidberg heb op een trekker met een (economisch) onoplosbaar olielek helpt ook niet echt. En op m'n ouwe werk 3 zuidberg bakken op case trekkers kaduuk.
Verder is "5 jaar probleemloos met zuidberg" een claim om te janken aangezien ze al richting de 30 jaar die spullen maken...
Een eerlijk verhaal van de beste man, maar er is een enorm lulverhaal van gemaakt. Ze noemen hem adviseur alsof hij mensen adviseert over front PTO's, een oppertunistische insinuatie.

Joehoe @Tinus , stop deze zooi.
+1
mdoornekamp
@GerbertXL bij velen zit Zuudberg er nog in gebakken. Maar meestal is de Sauter fronthef ook mooier en compacter.
Fendt926Driver
De nieuwe zuidberg op mijn 612 en later over gezet naar mijn 615 had ook dermate veel problemen dat een zuidberg het hier ook nooit weer wordt.
Gelukkig heeft mijn merk zelf fronthef en aftakas. Die tot nu toe meer dan prima werkt....
+1
CaseCS130
@Fendt926Driver Dat kan helemaal niet volgens de adviseur uit het artikel 🤔. Je moet wel naar hem luisteren natuurlijk, hij is de expert.
+1
Fendt926Driver
@CaseCS130 ha ha klopt.
Had het artikel niet gelezen.
Maar een zuidberg heeft geen seizoens koppeling. Iets wat fendt al in de 100 serie had.
En ik nu 30 jaar later ook nog steeds op mijn 926 heb zitten.
Maar zo positief als hij over zuidberg is zo negatief kan ik er wel over zijn.
Niet over de hef. Die beurde meer voorop (3.5 ton)dan mijn oude trekker achterop.
Maar die aftakas.....
Wat heb ik dat ding meerdere malen vervloekt.
RobinBos
@Fendt926Driver ik wil niet gelijk pro zuidberg doen, maar doelen ze met het verhaal niet op de theorie dat een seizoenskoppeling overbodig is met de zuidberg pto?
Een front pto heeft meestal een tandwiel overbrenging en een koppeling om hem in te schakelen. Als fabrikant zijnde kun je ervoor kiezen om de koppeling tussen de tandwiel overbrenging en de stomp te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om die koppeling tussen de krukas en de tandwiel overbrenging te zetten. In dat laatste geval draait je tandwiel set niet mee als de pto niet is ingeschakeld, en hierdoor zou een seizoenskoppeling overbodig zijn.
bartjuh
@RobinBos is toch mooi als de tandwielen af en toe eens wat olie in de ronte blubbert in de kast
RobinBos
@bartjuh haha daar doe ik even geen uitlatingen over, ik hou het even bij de feiten. Veel te link, als die seizoenskoppeling er al sinds de 100 serie op zit dan zit het wel diep geworteld🙈
Fendt926Driver
@RobinBos jij kent de techniek.
Ik de problemen.
Ik zag bij zuidberg wel altijd dat vliegwiel hard draaien.
Ook zou er een klos inzitten die de koppeling vast maakte.
Vaak gehad dat met uitschakelen de aftakas niet uitging.
Dus met volop draaiende maaier naar huis en door de stal voor de koeien langs.
Dan naar de werkplaats en de gril uit de trekker halen en met een hamer op het sneldraaiende deel tikken en dan schakelde het pas uit.
casejxu
@Fendt926Driver mag je blij mee zijn. Weet ook niet of sauter daar kasten voor maakt... bij cnh trekkers word er vaak een zuidberg of sauter in gehangen omdat dat beter is als origineel
CaseCS130
@casejxu Bij ons is dat ook wel zo helaas. De Hydrac pto die Steyr af fabriek monteerde is waardeloos.
casejxu
@CaseCS130 heb t idd wel eens gevolgd ja... Mooi waardeloos suks
walker1
Hahaha, ik maakte gewoon een opmerking over de toon van dat trekkerweb verhaaltje, maar eigenlijk heb ik zelf heel weinig ervaring met fronthef systemen en dacht altijd dat Zuidberg toch wel een topmerk was op dat gebied, maar dat valt dus nogal tegen als ik het hier zo lees.
mdoornekamp
@walker1 ja jij wordt ook misleid door de naam Zuidberg die al tientallen jaren bekend is.
Fendt926Driver
@mdoornekamp nou als eerder vermeld de fronthef heb ik niets op aan te merken.
Maar met de aftakas problemen wel gebeld met hun.
Maar het lag altijd aan de trekker en het mechanisatie bedrijf moest het maar oplossen..
mf 6150
Toch apart dat er over zoveel problemen bij zuidberg wordt gesproken, hoor ze er hier in de buurt nooit over. Zelf ook geen problemen mee, op een tekort aan stroom na bij de oude 6150.
+1
rommert14
@mf 6150 nee wj hebben ook een zuidberg fronthef van 7 jaar oud maar nog nooit wat mee gehad.
GerbertXL
@rommert14 Het zou ook wel idioot zijn als niemand er goede ervaringen mee had, je voegt niks toe.
Maar dat Zuidberg dé shit is, en je die moet verkiezen boven al het andere (zoals het word gebracht bij trekkerkneus) is onzin.
Fendt926Driver
@mf 6150 ok. Te kort aan stroom.
Heb je dat zelf uitgedacht of door zuidberg verteld??
Hier maaien met de 612 elke keer na een draai moment de frontmaaier uit.
Kom je na 50 meter pas achter.
Ene keer wel andere keer niet.
Bleek dat de remlichten te veel stroom pakten en de koppeling onder de 11.5 volt zich zelf uitschakelde.
Loonwerker met de 7710 elke keer bij de derde powershift schakelend de frontaftakas uit. Ook te veel stroom gevraagd wel 2dagen naar gezocht.
Zuidberg zegt niets te weten.
Mechanisatie bedrijf moest het maar uitzoeken
mf 6150
@Fendt926Driver
Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe zuidberg er destijds over dacht. Weet wel dat de mf een te klein dynamo had (alles stroom viel weleens uit met alle lichten aan). Dat is toen verholpen door een groter dynamo en er is een bypass vanuit de cabine naar voren gelegd door een andere dealer hier verderop. Dacht dat zij met dat idee kwamen
+1
CaseCS130
@mf 6150 De stroom is een bekend verhaal ja. Maar hebben niet alle moderne trekkers voldoende stroom nodig? Wij hadden dit voorjaar een kapotte dynamo, maar na een nacht accu laden kon je maar een paar uurtjes werken voordat de achterhef niet meer wilde en ook de aftakas achter schakelde niet meer in. Gek genoeg deed de zuidberg fa het nog wel 😅
mf 6150
@CaseCS130
Kun je best eens gelijk in hebben ja! Toch maar terug naar 't oude dus😁
CaseCS130
@mf 6150 Nieuw dynamo loste alle problemen op, dat valt nog te overzien haha
sjonnies
Hier 2 zuidbergen wat ellende al met al gehad nu gaat het goed alleen dikke dag maaien na paar uur duurt de aftakas inschakelen rond de 1 min en een boer waar ik werk met sauter niet. De het is goed aftakas is ellende. Zelf x gehad met powershift dat de frontaftakas uit en aan ging maar dat lag denk ik meer aan de trekker. Hier in ieder geval geen zuidberg meer
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fronthef , tractor , Front pto , lekkage , pto , veehouders , ervaring , problemen , front , hoogte , merk , moment , aankoop , was en akkerbouwer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!