Krone Titan - Toerental aandrijving Krone Titan

Heren en of dames, het volgende :

Ik heb sinds dit voorjaar een Krone Titan 6/50 GL opraapwagen met een vaste rotorinvoer. Op de wagen zit een sticker met 540 Toeren. Dit doe ik ook en het gaat op zich prima. Wel vind ik de rotor en pick up erg langzaam draaien. Nu heb ik het toerental van de rotor opgemeten en kom uit op 25 toeren/min, bij 540 op de aftakas. Zou de wagen niet toch op de 1000 toeren moeten ?
Ook loopt de aandrijving via een grote aandrijfkast, die volgens het onderdelenboek een vertragingskast is. Wiet weet het?
Derkmax

Reacties

+2
MaartenMandemaker
Normaal gesproken draait een rotor tussen 45 en 55 toeren. Schuitemaker draait sneller. 25 is wel erg laag, dan zou je zeggen dat ie op de 1000 toeren aftakas moet, dan kom je rond de 45 toeren uit
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Titan en hebben de trefwoorden rotor , toeren en invoer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!