Eicher es 200 lekt olie uit de uitlaat en koppakking

Beste tractorfanner's

Onze Eicher es 200 lekt uit één van de twéé cilinders olie uit de uitlaat en koppakking vandaan, Ik zelf dacht dat het de klepsteelrubbers zijn, dus de cilinderkop eraf en uit elkaar gehaald maar geen rubbers te zien. Zie foto's

Wie kan mij vertellen wat er mis is of wat ik over het hoofd zie? Bedankt alvast!
marcel-pek

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Sojaboontje
Zijn je klepgeleiders.
marcel-pek
@Sojaboontje oké bedankt. zitten er nooit rubbers bij deze motoren?
+1
Sojaboontje
@marcel-pek Om je stoterstang buisjes zitten alleen rubbers. Is deze kop al eens eerder gereviseerd? Heeft hij een koperen ring als kop afdichting?
marcel-pek
@Sojaboontje ja klopt, de kop is zover ik weet nog nooit gereviseerd. De koppakking is een koperen ring inderdaad.
Sojaboontje
@marcel-pek Is deze koperen ring in gevreesd, of ligt hij er los in?
marcel-pek
@Sojaboontje de kop weggebracht en nieuwe klepgeleiders erin laten zetten ook de klepzittingen zijn geslepen en ziet er weer netjes uit. Gisteren alles netjes in elkaar gezet, maar helaas na een paar minuten te laten lopen weer olie uit die cilinder. Start gelijk en loopt netjes, ik zit nu te denken dat het misschien de olieschraapveren en zuigerveren zijn? Zodat er olie langs de zuiger omhoog gaat?
Sojaboontje
@marcel-pek Ja dat zou kunnen maar dat heb ik nog nooit meegemaakt 🤔. En dat al na een paar minuten lopen.
+2
marcel-pek
@Sojaboontje na een paar maanden verder te zijn is het probleem nog niet opgelost, de cilinder is opnieuw gehoond en er zitten nieuwe zuigerveren in. Na nog is goed gekeken te hebben loopt er toch olie langs de klepsteel en klepgeleider. De klepgeleiders zijn wel vernieuwd, ik zelf denk dat de klepsteel te dun is waardoor er olie tussen loopt.
+1
Sojaboontje
@marcel-pek Dat is goed mogelijk, die kun je zo (laten) bestellen bij Eicher-Gannacker.
marcel-pek
@Sojaboontje bij Granit heb ik de klepgeleiders ook vandaan, ik zal daar ook de uitlaatklep bestellen denk.
+1
Sojaboontje
@marcel-pek Ik ben zelf niet zo van Granit/Kramp. Ik zou voor orgineel Eicher gaan, maar dat is mijn mening.
marcel-pek
@Sojaboontje er moet een nieuwe cilinder en zuiger op. Kan ik die gewoon zelf bestellen bij eicher-gannacker of gaat dat niet? En wat kost zo'n set?
+1
Sojaboontje
@marcel-pek Setje voor de edk kost bij Eicher ongeveer hetzelfde als de namaak van Kramp. Je kunt het beste even naar Eicher mailen, ze staan je altijd vriendelijk te woord.
+1
marcel-pek
@Sojaboontje oké, ga ik doen. Bedankt!
+1
joop-same
@marcel-pek Als hij net gelopen heeft en je kijkt in de poort of de inlaat klep/steel nat is dan zou je er wel rubbers bij kunnen zoeken, is je luchtfilter wel heel goed schoon???
marcel-pek
@joop-same ja misschien dat ik wel passende rubbers erbij kan zoeken. Het gaat alleen om de uitlaatklep die lekt langs de klepsteel. Het luchtfilter is een oliebadfilter en heb ik schoon gemaakt.
+1
Sojaboontje
@marcel-pek Orgineel heeft Eicher daar geen rubbers
+1
marcel-pek
@Sojaboontje nee klopt, eerst met een nieuwe klep kijken of het over is. Moet haast wel zou je zeggen. Ik hou jullie op de hoogte 😀
+1
Sojaboontje
Rookt hij ook erg dan (verbrande olie)?

(klik om te vergroten)

Zo was de motor van mijn opa's trekker er aan toe. Een boel onderdruk maar geen olie uit de uitlaat.
marcel-pek
@Sojaboontje zo haha
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie en eicher geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!