Ervaringen met andere merken dan Börger

Op mijn giertank projectje zit een Börger verdringerpomp en die moet gereviseerd worden. Het is een aardig oud beestje, zonder verwisselbare schalen in het huis dus dat kan nog wel eens prijzig worden. Ik ben een beetje aan het kijken voor andere pompen en ik loop naast Börger en Vogelsang ook weleens tegen BP (Battioni Pagani), Jurop en de Boer pompen aan.
Zijn die dingen een beetje aan te raden of liever doorsparen?
Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Sanderrr
Wij hebben op het werk een BP vacuumpomp op de 22m3 transporttank. Prima pomp die de tank snel vol zuigt en snel weer leeg drukt.
Wordt echter wel ontzettend warm als je hem vaak achter elkaar gebruikt. Bijvoorbeeld als je maar 5 minuten rijden moet van/naar de bestemming. Als de pomp goed aan de temperatuur is begint die ook aardig veel olie te zuipen. Dan komt de olie er ook uit geneveld aan de uitlaat kant van de pomp. Wat dan weer een mooi gesmeer oplevert.
Of had je graag weer opnieuw een verdringerpomp gehad? Want dan heb je weinig aan deze info haha
GerbertXL
@Sanderrr de constructie van de tank leent zich niet voor vacuum. En ik wil het ook niet 😄
+1
geweldenaar
Eisele, oerdegelijk en gemakkelijk te demonteren. Zitten ook heel veel op de vrachtwagenopleggers.
marco955
@geweldenaar vroeger zat er vaak een eisele pomp op de opleggers. Tegenwoordig meest gebruikte zijn de Borger pompen en vogelsang
SJB533
De Boer is Eisele, dacht ik 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0