Wat is beste maaier voor rond paaltjes te maaien

Beste TF'ers

Ik ben al even opzoek naar een goede palenmaaier,

Er is genoeg aanbod en van alle merken hebben ze wel iets, maar ik zoek eigenlijk iets waar je ook mee onder tijdelijke afrastering kan maaien (met van die plastic witte paaltjes).

Wij hebben nogal een groot deel weides waar we enkel tijdelijke afrastering zetten voor schapen en koeien (enkel witte plastic paaltjes met draad - geen netten).

En omdat het altijd best een werk is om overal met de bosmaaier rond te lopen (we beweiden ca. 100ha/jaar in onze teeltrotatie) was ik op zoek naar een maaier die er onder maait, en wegklapt bij de paaltjes.

De meeste palenmaaiers zijn wel met voelers die dan hydraulisch wegklappen maar die werken enkel bij houten palen, die andere duwt ie gewoon omver,

Heeft er iemand van jullie ervaring met zoiets dergelijks of weet welk een goeie keuze zou zijn?

Bij voorbaat dank
Benjamin

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Waarom zou je dat willen onder n tijdelijke draad? Wij halen tijdelijke draad vaak weg als we er gaan maaien, en anders als het vee winters naar binnen gaat ff weidebloter erover als je de draden hebt opgeruimd..
jdeere8200t
@ronald-deutz-fahr
Hey Ronald,
Ja doen wij nu ook veel, maar hebben percelen waar wij in de zomer begrazen, en dan net voor de winter nog eens, en dan hoeven we niet elke keer het raster af te breken, en dat komt er ook meestal niet van omdat het dan weer te druk is 😅
+2
valmet6400power
Bosmaaier?
jdeere8200t
@valmet6400power
Zo noemen wij het in belgie altijd haha, zo een benzine kantenmaaier op steel
Hurli356
@valmet6400power ja, lmgtfy.com/?q=bosmaaier, zo noemen wij zo'n ding ook
Rokus
@Hurli356 wij noemen hem hier nog wel is een motor zeis!
valmet 605
Hoe lang staat jullie tijdelijk raster? In welke regio zitten jullie?
jdeere8200t
@valmet 605
Meestal vanaf april tot november zoiets,
Zitten regio noord-antwerpen (belgie)
marc102
Heb je een quad? misschien dat je een ophanging voor jouw bosmaaier aan de quad kunt maken waarmee je hem zelf tussen de palen in en uit zwenkt. Zodat je het meeste gras gemakkelijk weg kunt maaien. Dat er hier en daar nog iets blijft staan zal ook geen ramp zijn ofwel?
jdeere8200t
@marc102 inderdaad was ook al zoiets aan het bedenken, hebben nu ook net zo een ding om daad te spannen met de quad
Ares550rz
@jdeere8200t Is het nog wat geworden met de palenmaaier? Zijn ons hier ook aan het oriënteren op zo'n ding.
nhfendt fan
Op de voelers van een standaard palen maaier zit toch een sensor op die de aansturing regeld van de zwenkfunctie je maakt mij niet wijs dat daar niks op te bedenken is dat de bij minder weerstand al gaat zwenken
+1
valmet 605
Ik geloof dat ik een plat maaiertje kocht en deze eronder trok daarna een rondje bosmaaien. (met draad ipv mes gaat veel sneller)
@valmet 605 draad maait sneller? Ik maai liever met mes moet ik zeggen, grote stihl blad met 3 punten.
valmet 605
@ronald-deutz-fahr ja 100% zeker. ik heb 6 jaar lang 6mnd per jaar fulltime plus ermee gewerkt. Het ding wat bij mij echt aan de kant blijft liggen is dat 3dl mes.
@valmet 605 watvoor soort draad gebruik je dan? Waarom worden er dan uberhaupt nog messen verkocht.. of is dat alleen voor onwetende veeboeren? 😅
Bert353
@ronald-deutz-fahr volgens mij zijn die messen alleen voor houtige opslag e.d., als de stelen wat dikker worden.
valmet 605
@ronald-deutz-fahr @Bert353 ik gebruik op dit moment rood vierkant kramp draad. Voor bramen en dikke rommel 3mm en voor gras berm enz rond paaltjes 2.65mm

Ja ik heb ook een drietand, deze zet ik eigenlijk nooit in. mogelijk als ik moet opruimen maar dan heb ik eerder de gewoonte om een zeis te pakken. Verder heb ik een klepelmes voor bramen en houtigeopslag tot 3cm (ook wel eens een compleet gemeenteplansoen). Ook nog een zaagblad daarmee zaag ik tot ongeveer 10cm dikke bomen en struiken.

Mijn bosmaaiers zijn Husqvarna 555rxt

Dan heb je een idee hoe ik het aanvlieg. ps ik heb altijd de beschermkap voor het mes erop zitten.
Hurli356
Quote Reactie van @valmet 605:
Dan heb je een idee hoe ik het aanvlieg. ps ik heb altijd de beschermkap voor het mes erop zitten.

En waarom die beschermkap? Voor dat zware draad heb je ook wel lekker vermogen nodig.
valmet 605
@Hurli356 omdat je onder deze kap door kunt maaien. Oppassen voor je tenen maar dan kan je ook achteruit maaien en met langer draad. Ik maai met 25 /30 cm draad uit de kop.
Hurli356
@valmet 605 scheelt dat je toch veiligheidsschoenen draagt. Maar schiet wel lekker op met zoveel draad
Bert353
@valmet 605 jij doet bramen met een klepelmes op de bosmaaier? hoe ziet zo'n klepelmes eruit? en werkt dat een beetje voor bramen? (ik moet binnenkort ook nogal wat bramen weghalen, en heb nog nooit een perfecte manier gevonden om dat te doen. ik haat bramen! 😬 )
valmet 605
@Bert353 koop een klepelen met 2 tanden. Geen 3. 3 werkt niet. Het is een plat mes soort grasmaaier mesje. Alleen de uiteinden wijzen naar onder.
+1
g-g
Wij hebben een palenmaaier voor onze Giant shovel, wel even een steunwieltje aan moeten doen maar voor de rest bevalt die prima!
+7
dx11
Prikpaaltjes zet he toch zo ff een meter om? Zo doen wij dat. Ff omzetten en maaien

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden weide en maaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN