BEDANKT AGRACTIE

Mensen van Agractie

Bedankt voor de geslaagde actiedag.

Jullie en wij allemaal hebben de landbouw weer op de kaart gezet.

En politiek, kom maar op als je durft.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

John Spithoven

Reacties

+6
kwarkje
Super geslaagd
+4
Dirk van Zetten
@kwarkje super dag, als stikstofverhaal op ons bordje komt, gaan we weer, maar dan 3 x zo groot. Iedereen die ik sprak gaat volgende keer ook met trekker
+7
nicolien
Geweldig was het, de hele middag kippenvel .
+7
david2
Dit ga ik mijn hele leven niet meer vergeten!!!
+3
Harry K
We hebben een Statement gezet!
Idd, Bedankt!
+5
robbies
Bedankt Agractie en Hulde aan ons! Geen wanklank. Paar akkefietjes, maar mag geen naam hebben. Super!
+2
bertusdebeer
Geweldig om Te zien ook van de andere Kant van de oceaan!!!
+16
Adaptief boeren
En niet te vergeten de goede begeleiding van de politie en Rijkswaterstaat, wat niet mag kon ff gewoon in dit land
+4
Biestie
Kippenvel, en gezien alle polls veel goodwill bij de rest van NL, dat vasthouden.
En de politiek nauwlettend in de gaten blijven houden!
+19
Adaptief boeren
Zo is het

(klik om te vergroten)

Zo is het
+6
Albert Altena
Dit is binnen. Daarvoor gefeliciteerd.
Maar het echte gevecht moet nog komen. Namelijk de leugens over de inbreng van de landbouw ontzenuwen.
+1
jammermaarhelaas
@Albert Altena

*ben zelf lid van Tractorfan*
Vind het goed om te zien hoe Bart Kemp de verdraaiers van de werkelijkheid rond N en andere zaken die spelen in milieu en klimaat behoorlijk uit hun comfortzone haalt. Gewoon recht voor zijn raap, eerlijk en oprecht.
En nu via de rechter de N modellen en metingen ontzenuwen, aantonen wat er gaande is (is mesdagfonds/stichting Agrifacts STAF mee bezig zoals jullie weten).
+11
Henk Schoonvelde
Wat een geweldig suc6, het NOS 8 uur journaal gaf het zeer goed weer. Hulde aan NOS. Organisatoren bedankt!
+6
burg
Geweldig, in zon korte tijd zoiets neerzetten! Grote klasse
+2
de hoef
@burg als de organisatie nu maar niet overmoedig gaat worden
burg
@de hoef met?
+8
de hoef
@burg dat ze geen dingen platgaan gooien als zandvoort die de gewone burger treffen,maar zorgen dat 90 procent van nederland die achter ons stond 95 wordt,probeer de rest van nederland mee te krijgen het kost hun ook geld,wat de haagse bluf verkwanseld
+1
burg
@de hoef grootste uitdaging is denk ik het gecoordineerd laten lopen van evt. actie"s.
Waarmee brengen we druk op politiek en ontzien we de burgers?
Het waarom verhaal moet zo belangrijk en duidelijk zijn dat de burger het begrijpt en het steunt. Vond bij bart trouwens ook ijzersterk bij pauw
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @burg:
Waarmee brengen we druk op politiek en ontzien we de burgers?

Ik heb wel een idee. Jaren geleden zijn we eens een actie gestart onder NMV-vlag, deze actie hield in dat we met veel mensen een brief stuurden naar het ministerie om een onderbouwing te vragen van de mestwet (destijds MINAS). Het plan was om alle MINAS-aangiften te verzamelen en pas te overleggen als het ministerie een DEUGDELIJKE WETENSCHAPPELIJKE onderbouwing kon geven van de mestwet (er werden aan die mestwet immers nogal vergaande sancties verbonden). In een paar dagen waren er enkele honderden boeren die zich op hadden gegeven. Toen het ministerie begon te snappen wat er gebeurde, hebben ze contact opgenomen met het bestuur en ze stevig onder druk gezet (laat ik het woord "bedreigen" maar niet gebruiken, maar daar kwam het wel op neer). Het bestuur heeft zich laten intimideren en heeft onder druk alle boeren die zich hadden opgegeven afgebeld (!) Zo'n reactie van het ministerie zegt natuurlijk genoeg. Men had immers ook gewoon de onderbouwing kunnen overleggen 😬
+2
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Wat er nu m.i. moet gebeuren is iets soortgelijks. Bij alle onzin die over ons wordt uitgestort vragen om een DEUGDELIJKE WETENSCHAPPELIJKE onderbouwing en anders doen we NIET mee. Ze hebben dan geen poot om op te staan. Een dergelijke actie moet wel op een centraal punt gecoördineerd worden, anders is boer A bang dat boer B stiekem toch meedoet (want ohhh…..wat zijn we bang). We zetten hier de politiek mee onder druk (we hebben wel degelijk macht) en de burger houden we te vriend.

Overigens ben ik na het NMV-debacle op persoonlijke titel doorgegaan: ik heb een WOB- verzoek ingediend, dit werd aan alle kanten getraineerd. Toch doorgeduwd: na een mediation (en veel vijven en zessen om een rechtszaak te voorkomen), kwam er toch de rechtszaak met de verlossende uitspraak: ze moesten toegeven dat er geen onderbouwing bestond!!!

En reken maar dat dit ook geldt voor een heleboel andere onzin. Denk in dit verband ook eens aan de melkfabriek met die KLW. Nogmaals: centraal verzamelen en pas indienen als er een DEUGDELIJKE WETENSCHAPPELIJKE onderbouwing geleverd kan worden.
+2
sallander
@kanniewaarzijn Duidelijk verhaal, dat is volgens mij ook waar het om draait. Beleid gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek en geen import van producten die niet aan de eisen voldoen waar de NL boer aan moet voldoen. De eisen voor de promotie van de Nederlandse produkten en overige zaken vind ik onzinnig, uiteindelijk betaal je die toch weer zelf. En respect is niets iets wat je vragen kunt , respect dwing je af!
suggs 73
@kanniewaarzijn Reken er maar op dat er niets veranderd is , alle kopstukken worden gevolgd en des gewenst onder druk gezet ,bij de Jenny Douwes was dat niet anders , en reken er ook maar op , dat apps afgelezen gaan worden om de boeren bij volgende acties een stap voor te kunnen zijn .
+2
Bekkink
Respect!!!!
+2
Detukkeroettwente
Inderdaad grootte klasse.
+17
duitser
Als Nederlander in buitenland wil ik zeggen dat ik trots op jullie ben. Wat een saamhorigheid en wat indrukwekkende foto’s en filmpjes. Vanmorgen al vroeg die foto’s met trekkers op de snelweg via Duitse app’s. Houd nu die saamhorigheid vast en zet door. Geen tijd nu voor individuele eilandjes.
Alles goed verlopen en die boeren die door de hekken reden verdienen een lintje. Dat maakte alles nog machtiger. Overheid weet nu dat met eensgezinde landbouw gewoon rekening mee moet worden gehouden. Klasse
+3
Erik!!1979
@duitser nu op naar Europees!!!!
+2
matt
Top 👍
+2
ted9
Super dag !Niet normaal !
+3
demelkboer
Geef toe ik had mijn twijfels vooraf of het netjes zou blijven en de gemoederen ij bedwang gehouden konden worden. Maar iedereen heeft zich als boer gedragen ( en dus niet als relschopper). Duim omhoog. Maakt toch meer indruk dan een paar leraren op het malieveld
+1
boer aad
Quote Reactie van @demelkboer:
Geef toe ik had mijn twijfels vooraf of het netjes zou blijven en de gemoederen ij bedwang gehouden konden worden. Maar iedereen heeft zich als boer gedragen ( en dus niet als relschopper). Duim omhoog. Maakt toch meer indruk dan een paar leraren op het malieveld

Ik had ook grote twijfels vooraf maar ben blij dat ik gisterochtend tijdens het melken heb besloten om te gaan.
Goed georganiseerd .
Alleen bij uitzending van Pauw raakte ik het draad een beetje kwijt door Bart Kemp want als je hem hoort deed hij dit alleen voor waardering voor boeren of was ik gisteravond slaperig
+4
dennisbouter
@boer aad als niet boer heb ik dat meerdere malen gehoord en ik raak daar de draad niet kwijt, van de zomer reed er bij ons in het dorp een hakselaar rond om half 11 's avonds, het halve dorp had er last van "op facebook" en gewoon mensen die niet begrijpen dat dat nog zo laat nodig is, na gister begrijpen ze dat wel.
+1
jammermaarhelaas
@boer aad

Volgens mij was het Bart Kemp in eerste instantie te doen om het geluid van de boeren, het boerenbelang, laten weten dat we er ook nog zijn, tegenover de klimaat en milieulobby die goed de weg weet in de media en zo steeds weer hun boodschap bewust en onbewust in het brein van de massa trechtert, gebruik makend van communicatie technieken waar maar weinigen weet van hebben en zo de boel manipuleren.

Want hoe kan het anders dat een Tjeerd de Groot wegkomt met een uitspraak over halveren veestapel, terwijl er dan nog steeds geen huis gebouwd kan worden in Den Haag of Amsterdam. Diezelfde avond in nieuwsuur, npo2, werd hem dit voorgelegd door Eline Vedder (boerin in Drenthe), en hij zweeg... Heb wel eens horen zeggen dat liegen niet mag in de politiek, maar een deel van de waarheid weglaten wel. Tjeerd doet dit hier ook naar mijn mening.

En je zag aan mevrouw Ouwehand in de uitzending van Pauw op npo 1 diezelfde avond dat toen Bart Kemp niet doorging op de lijn die mevrouw Ouwhand had ingezet (N depositiedebacle schuld van CDA, teveel dieren, je kent het wel) ze van haar stuk was, uit haar comfortzone, prachtig was dat. Dit vond plaats tegen het einde van het gesprek over de agractie.
In die uitzending werd ook de rechtzaak over de achtergrond van de N cijfers genoemd, daar weet mevrouw Ouwehand wel mee om te gaan, gewoon negeren, maar Bart Kemp speelde haar spel niet mee.
+1
hans1980
Idd top dag gehad
+8
hans1980
+1
Weidezicht
Was ongekend, nog kippevel
avondrood
Wij als fam. hebben op afstand alles gevolgd. Echt iets om zo trots op te kunnen zijn. Eindelijk een keer eenheid in de hele sector. We zijn strijdlustig. Das te zien en te merken. Hopelijk heeft het geholpen om de politiek te bewegen naar een voor ons positief en uit te voeren beleid. Zoals een ieder al wel gemerkt heeft zitten er ook lieden in de politiek die er helaas anders over denken. De grootste bedreiging voor de sector. Bij onvoldoende resultaat over de genoemde weken zal er wat moeten gebeuren. We zijn er bij. Organisatie bedankt.
+2
Grasbaal
Ja, was een hele mooie dag. Het was perfect voor elkaar en de sfeer was overal goed.
+4
kanniewaarzijn
Complimenten aan iedereen!
+2
broeker
Was er helaas niet bij, maar kippevel bij het zien van de beelden. Wat geeft de saamhorigheid en de uitgesproken waardering van de 'gewone' burger een goed gevoel!

Nu kan ik alleen maar hopen dat de juiste snaren zijn geraakt bij de beleidsmakers. Ik vrees dat ze morgen gewoon opstaan als elke andere dag.
+4
boerlover
Initiatiefnemers, organisatie, vrijwilligers en deelnemers allemaal hardstikke bedankt. Wat een indrukwekkende protestdag en wat een massale ondersteuning van het overgrote deel van de Nederlanders. Belangrijk is dat we de boel "warm" houden en eensgezind blijven.
Er moet een totale omslag komen bij politiek en ambtenarij .Het zal niet meevallen maar we moeten volhouden in de niet aflatende strijd voor de boeren.
+3
John Spithoven
Ik denk dat we terug kunnen kijken op een prachtige dag. Waarbij alle sectoren eensgezind waren. Waar ook de visserij vertegenwoordigd waren. Ook Job Schot, we kennen elkaar vanuit STAF, bedankt voor je rake toespraak.
Ook de periferie bedankt, zij hebben het ondersteunt en mogelijk gemaakt. Bijv het duidelijke statement van van Triest op zijn vrachtwagens. Een duidelijker boodschap is er niet.
+3
marcsterreborn
Psychologisch gezien hadden we als boeren dit succesmomentje even nodig. En nu weer door....
George
@marcsterreborn
Waarmee?
+4
spotmelker
@George het slikken van onzinnige manipulerende regelgeving. Als die bende niet op korte termijn opgeschort of veranderd wordt gebeurt er niks. Dat kan toch niet de bedoeling van deze actie zijn?
+1
George
@spotmelker
Zeer zeker niet! Maar ik denk niet dat je over 4 weken nogmaals de snelwegen dicht moet rijden .. Nu was er heel veel sympathie en begrip maar dat ept dan snel weg. Maar er zijn nog wel meer actie mogelijkheden.
+1
bio boer
@George we moeten afwachten wat de koers wordt gaat het de verkeerde kant op weer een zelfde actie als er niks help kijken wat we nog meer als druk midel kunnen gebruiken
+5
dewittemotor
@marcsterreborn Als de actie nu stopt, heb je er niets mee bereikt. Is volgende week al weer vergeten door iedereen.
+2
dewittemotor
Trouwens top gedaan door alle kartrekkers, een dikke pluim
+9
jan.1
De day after... was een geweldige dag gisteren,smorgens hier om 7 uur vertrokken met case 5150 met text en vlag op z,n kop achterop,en om half 8 bij de meern (Utrecht )de snelweg a12 op.We reden met een voorgroep(kwam ik per ongeluk in terecht:😬 ) van ongeveer 20 trekkers en moesten met het opgaan vd snelweg in 1x de 4 banen vol krijgen met trekkers..Was ff doordrukken,maar in no time was het zwarte asfalt volledig gevuld met grommende trekkers,die 4 breed richting Den Haag trokken.Na een relext ritje van 5 uur waarbij elke oprit een sliert trekkers de snelweg op gingen trokken we Den Haag in en was Malieveld onze eindbestemming..
Over de sprekers is hier genoeg gezegd,Nou vooruit,de grote landverrader Tjeerd de Groot dacht dat hij voor het nl publiek mocht kletsen,maar een schapen houder hou je niet voor de gek:😁
En Klaver snapt nix maar dan ook HELEMAAL nix van het platteland,verder was de sfeer was prima.
De terugweg ging wat sneller,in 2.5 uur waren we weer in de Meern,politie had voor trekkers de rechterbaan vd snelweg vrijgehouden.Bijzonder was ook de vele suppportes langs de snelweg en op viaducten die er met de duimen omhoog stonden.Je merkte gewoon het hele volk staat achter ons,nu de politiek nog..
+5
zeppmann1
Voor het eerst een NOS journaal gezien die positief was over de agrarische sector en geen tegengeluid liet horen van de 20 aanwezige dierenactivisten. Later op de avond heb ik ontzettend genoten van Pauw waar Agnes, Bart ,Jacco en Sieta vol vuur en passie de sector verdedigde en Ouwehand volledig de mond werd gesnoerd. Zelfs de gebekte haagse verslaggever Xander van der Wulp werd door Bart Kemp aan de kant gezet. Wat een geweldig optreden , we hebben goud in handen met deze mensen en een bevolking waarvan 90 % de actie steunt. Nu de beuk er in met alles wat we hebben want dit smaakt naar meer.
+4
Noorderling
Quote Reactie van @zeppmann1:
Zelfs de gebekte haagse verslaggever Xander van der Wulp werd door Bart Kemp aan de kant gezet.

Dat willen we als agrariërs misschien graag zo zien, maar ik vond dat Xander wel een punt had.
Iedereen weet wel, welke boodschap hij of zij uit wil dragen, maar dat over laten komen is toch wel een vak apart heeft iedereen in allerlei programma's gisteren kunnen zien. We hadden nu de gunfactor mee, de volgende keer wordt je volledig afgeslacht als je zo een discussie gaat voeren.

Iedereen had het over de regels, maar een simpel voorbeeld opsommen liepen alleen de 2 gasten uit het publiek bij Beau niet vast. Als het je zo hoog zit, ratel je dat toch zo even op.

Noem eens een voorbeeld:
2013 grondgebondenheid, 2014 mestverwerking dus grond regelen, geinvesteerd, krijg je in 2015 de deksel op je neus met fosfaat, moet je koeien aanwijzen die naar de slacht moeten. 3jaar onduidelijkheid en nu mogen we weer 50% aanwijzen die mag vertrekken. Paar plaatjes erbij en je hebt iets tastbaars te melden.

Verhaal over ongelijke concurrentie in gewasbescherming is een uitstekend voorbeeld. Noem eens ons super klimaat om vee te houden ipv in de woestijn. Wijn komt uit Frankrijk waar het klimaat geschikter is, alle vruchten willen hier ook niet groeien en willen we ook graag.
+4
sallander
@Noorderling Goed verhaal, persoonlijk ben ik bang dat velen te euforisch zijn na gisteren. Een prachtig begin en niets dan lof voor de organisatie maar nu begint t pas.
+5
Adaptief boeren
Sommige geleerden snappen het

(klik om te vergroten)

+1
nikkei
@Adaptief boeren Oké deze cijfers over NOx emissies kloppen, maar ik hoop dat u ook weet dat stikstof niet alleen uit NOx komt, maar ook uit NH3 emissies. En ja voor deze vorm van emissie is de landbouw wel veruit het grootste, zoals te zien is op de bijgevoegde afbeelding

(klik om te vergroten)

Zie hier de cijfers van het RIVM
fergusonnetje
@nikkei Maar ze mogen toch ook wel trots zijn dat we deze uitstoot al tot een derde van wat het eerst was hebben gekregen!
biggetje
Chapeau voor de organisatie en al de boeren. Prachtig
+1
somerled-delremos
Aan de organisatie, de boeren en de sympathisanten die meededen: bedankt voor de prachtige actiedag!

Ik kwam dit mooi gemonteerde filmpje tegen op youtube:
-0bC-3a_aGD7KnuMnUpaUSDshbQDhlwzqBGw21hggwQMKNu8Dc
+3
Jack Rijlaarsdam
@somerled-delremos

Wat moet je nou op je brommer:
+1
Hurli356
@somerled-delremos klapten 2 trekkers nog mal op elkaar in de nacht zo te zien
somerled-delremos
@Hurli356 Ja, dat zag ik ook. Die zat zeker niet op te letten. 😆
+1
Huppel
Super actie!

Ik vond dit een mooie reactie van Rudy Rabbinge:

bnr.nl/nieuws/binnenland/…

Zeker omdat Rudy ook in de commissie Remkes zit
+2
mestyle
Zeer mooie actie. Zou het zelf nog mooier vinden tegenover de 225 zwijnen in Den Haag. Als.er in Nederland keer op 1 dag alle demonstraties tegen het kabinet zijn. Van alle harde werkers in Nederland. De boeren de zorg de bouw en transport. Op papier gaat het overal goed maar in het echt valt het bij het grootste gros toch nog wel tegen.
Erik!!1979
@mestyle gaat gebeuren als de politiek niet achter de bevolking gaat staan. Maar duurt nog wel een tijdje.
+1
sallander
@mestyle Die kant moet t volgens mij wel op, De boeren zijn op zich met een te kleine groep maar hebben wel de middelen (trekkers) om flink wat druk te zetten. Bovendien wekt een breed gedragen protestactie veel minder weerstand op in de maatschappij. Helemaal mooi zou t zijn om zoiets in Europees verband te doen. Denk dat de Europese boeren hier best wel voor te porren zijn als ze de geweldige beelden zien van de actie gisteren.
mestyle
@sallander

Ik mag het hopen.
huub
@sallander In een aantal Europese landen wordt er steevast op 1 mei geprotesteerd, volgens mij hoeven we daar niet jaloers op te zijn.
Melktank
Top dag gehad...
+5
rubenv
Vindt personlijk dat de klpd ook een dikke pluim verdient!
super hoe netjes ze bijna alles hebben begelijd en geregeld alle agenten die ik gesproken heb waren zeer medelevend en goed gehumeurt!
op de terugweg 4 vrolijke agenten in hun dikke a6 boden zelf aan om voor en achter te rijden.
netjes bij iedere oprit even de auto er dwars op dat er geen autos tusse konden.
+2
mestyle
@rubenv

Volgende keer tegelijk met politie staken die willen geloof ik ook nog steeds wel wat beter. Hebben toen wel wat toezeggen en een enkele euro meer gekregen maar voor al het goede wat ze ook doen en over zich heen krijgen nog te weinig. Denk dat ze vrij makkelijk over de streep zijn te trekken ervoor
+1
rubenv
@mestyle idd die zitte ook alleen maar in de "shit" eigenlijk haha
+1
mestyle
@rubenv

En wanneer je tot je nek in de stront zit moet je vooral je hoofd niet laten hangen
de hoef
@mestyle die kwamen aan op het malieveld en toen was het afgelast
+1
Bakker S
Zoals zo veel al hier is gezegd. Een top actie om eens een statement te maken! Als het helpt is nog maar de vraag. Blij dat ik er was op het trekkertje uit friesland en velen met mij uit het hele land. Een gebeurtenis om niet snel te vergeten!!! Als het moet gaan we weer..., maar eerst maar eens afwachten wat de politiek ermee doet...
huub
Voor de nagenieters, ik zag dit net ergens;
jammermaarhelaas
@huub

Kraftwerk met Autobahn? Trekkers over de autobaan bedoel je?
+1
suggs 73
Wat wel mijn zorgen baart , is dat er 1 van de organisatoren er uit is gestapt uit onvrede over de nu te volgen koers , was meer een bestuurder dan actie voerder , prima , maar dan die opmerking van nu mag de LTO voor ons gaan onderhandelen , daar gaat het fout in mijn ogen , laat aub de LTO erbuiten , de overheid heeft al vaak gezegd dat er met de LTO prima te praten valt , dan weet je al bij voorbaat hoe het gaat lopen en wat de uitkomst gaat worden , LTO is een verlengarm van de overheid , en doen precies wat de overheid wil , LTO staat niet achter de kleinere gezinsbedrijven die telkens weer de rekening krijgen !
Kempenaar
@suggs 73 zuivel.nl is de partij waar ze mee onderhandelen
Erik!!1979
@suggs 73 onderhandelen doet FDF. Heeft zeer goede ervaren mensen die dat doen. Namen horen jullie wel. De acties worden geregeld door FDF bestuur. Heb vertrouwen. En help mee!
duitser
Wie moet dan de kar trekken? Geen makkelijke opgave
Erik!!1979
@duitser heel makkelijk FDF. De grote kar trekker is en blijft Mark. Hij heeft FDF opgericht en vecht door. Hij gaat door tot niemand hem meer steund. Dus dat duurt nog wel even. Want ik sta 100% achter hem. En zo zijn er veel meer. Dat ze samen opgetrokken zijn met Bart is alleen maar een teken dat ze mensen met andere doelen accepteren en samen kunnen werken.
+4
Noorderling
Quote Reactie van @Erik!!1979:
. De grote kar trekker is en blijft Mark. Hij heeft FDF opgeric

Zoveel rancune en wraak maakt mij toch wel voorzichtig, ik denk dat je in die toestand erg veel belangrijke details mist in het hele proces. Het gaat allemaal erg snel, maar 1dag na 1oktober rollebolt iedereen al over elkaar heen, communicatie naar buiten stelt niks voor, gaat alleen maar over hoe ieder zn eigen weg in slaat. Vanaf 1oktober hebben we alleen nog maar wat te verliezen, realiseer je dat wel! FDF dacht dat heel Nederland tegen ons was, heb het zelf in de buurt met opendagen nog nooit zo ervaren, nu deze aanname in duigen is gevallen is er geen plan a en geen plan b.

Voor de buitenwereld zijn we nog eensgezind, van binnen begint de wond al flink te stinken. Nu wil jij daar RFC en LTO de schuld van geven, heb je een hoop medestanders om bovenstaande af te branden op het prikkebord, een beetje kalmte en rust zou een hoop mensen sieren.
Erik!!1979
@Noorderling ze hadden al langer meningsverschillen. Heeft niemand iets van gemerkt denk ik. Hebben professioneel alles afgerond en zonder scheve gezichten uit elkaar gegaan. Ik vind het lovenswaardig. Heel veel respect voor het bestuur van FDF dat ze dat zo goed opgelost hebben.
Noorderling
Quote Reactie van @Erik!!1979:
@Noorderling ze hadden al langer meningsverschillen. Heeft niemand iets van gemerkt denk ik.

Wel dus, ik durf wel te stellen dat een niet tijdig, duidelijk standpunt er voor heeft gezorgd dat andere partijen zich niet aan hebben gesloten bij de actie. Deze gesloten houding had ook anders aangepakt kunnen worden en hadden partijen die je telkens afbrand wellicht wel mee gedaan. Dat het rommelde kon iedereen zien, dat het goed is gegaan tot de toespraken kwamen is een wonder.
Erik!!1979
@Noorderling volgens mij heeft die andere partij die niet mee gedaan heeft er volop op in gezet dat het een flop zou worden. Maar ik kan mij vergissen. In iedergeval hebben zij in nieuws uur een behoorlijk zwart randje om de dag gegeven. Zo jammer.
+1
duitser
@Erik!!1979 mark is en blijft misschien wel klasse kerel voor acties ed. Maar zie liever iemand waar in den haag/Brussel naar geluisterd wordt. Eigenlijk was het Schouten haar taak om daar met vuisten op tafel te slaan en te schreeuwen dat het genoeg is en van “haar” boeren af moet blijven. Maar in de politiek kan zoiets niet. Zie daar in mark ook niet de juiste persoon. Niet mis met hem en ook respect wat ie allemaal doet hoor. Maar toch...
+2
duitser
Een vlotte en goedgebekte voorman/vrouw hebben we nodig. Iemand die in discussies gladde vogels als Klaver en Ouwehand onder tafel praat en het goed kan brengen.

Eigenlijk zijn we een Klaver type nodig. Man kan glad praten en lult zich er altijd uit.
suggs 73
@duitser Die heeft de politiek gehad in de persoon van Pim , die kon Links knap lastig maken met kennis , die had Klaver weg kunnen zetten als een kleuter , maar ja dat liep niet goed af , maar zo'n persoon heeft de hele landbouw nodig idd .
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @duitser:
Maar zie liever iemand waar in den haag/Brussel naar geluisterd wordt.

De paden zijn gebaand, Duitser. Er wordt naar niemand geluisterd. Dit smerige spel is jaren geleden al voorbereid. Welke pionnetjes op welke plaats dan ook doen er niet toe.
duitser
@kanniewaarzijn Het kloterige is dat een stem van die uitkeringstrekker die gesubsidieerd 4 hoog in Amsterdam woont net zo zwaar telt als die ondernemer op het platteland met een miljoenenconcern en mega verantwoording heeft.
sallander
@duitser Zo werkt nou eenmaal de democratie. Verhoudingsgewijs is een gemiddeld agrarisch bedrijf ook niet zo heel groot in vergelijking met andere bedrijfstakken. Je zal er van schrikken hoe groot de omzet is van bijvoorbeeld een supermarkt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!