Aanschaf zaaimachine

Hallo,

wij zijn van plan graszaaimachine te kopen, nu hebben we twee op het oog een Nordsten 3m 32 pijpen en een Hassia 3m 36 pijpen, nu is mijn vraag wat is de beste en waarom, en wat moet er sowieso op zitten?

Mvg

Deel dit topic

Reacties

fendt-vario
Zoveel gras te zaaien dan ?
Valtrapowerr
Hun hebben wel 150ha grasland geloof ik en misschien zijn ze val plan om (grote) delen nieuw in te zaaien en dan kan het miss wel goedkoper zijn om het zelf te doen
fendt-vario
Kopen goedkoper als huren ?
eppo
Ach als je slim een zaaimachine weet te kopen dan raak je hem met winst wel weer kwijt na een jaar dan heb je toch goedkoop gezaaid. wij hebben hem dit jaar ook weer verkocht na 6 hectare te hebben gezaaid
baggerfarher
Hoe meer pijpen hoe beter de verdeling..
3 m delen door 32
of 3 m delen door 36 dan is de tussenliggende afstand kleiner.
kijken of de pijpen recht zijn en in en uit schuiven.. breedzaai kouters geeft een mooier resultaat bij graszaad zaaien.
wiegehts
Wij hebben ook 29 pijpen op 2.50 meter ook ideaal
Favorit614
Ik heb een 3 meter met 35 zaaipijpen met opgebouwt een extra zaaivat met 22 uitlopen die ook nog een keer worden gesplitst naar totaal 42 uitgangen.
Dus op de 3 meter 77 uitgangen.
jouwstra
Hassia kopen, heb er goeie ervaring mee, zoveel mogelijk pijpen op de machine krijg je mooie egale bédekking van je land.
tone29
Wij hebben net onze zaaimachine verkocht!
weinig werk voor! maar dat was er 1 zonder eg dus dat is eigenlijk al niks! het mooiste is in 1 werkgang t spul erin drukken!

maar ik zou gaan voor die hassia dan heb je het gras korter op elkaar! dus word het grasland voller!
tone29
@eppo kon dat wel uit dan?
tis gewoon een vraag hoor!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
7