Kubota B5000 - Banden

Goedemorgen mensen van Tractorfan.nl,

Ik ben op zoek naar twee nieuwe (gazon)voorbanden voor mijn 2wd Kubota B5000. Kan iemand mij hier advies in geven of mij deze leveren?

Alvast dank!

Met vriendelijke groeten,
Mark Mevius
m.mevius@planet.nl
Meviuss

Reacties

fendtinterfan
Hardstikke leuk, maar je kunt ook even googlen
1046
Of een bandenboer opzoeken
Wimsumar
Beste Meviuss: Ga maar "gewoon" naar de Euromaster bandenservice.

Vlakbij: euromaster.nl/vestigingen_euromaster/
Wimsumar
Beste Meviuss: Hier nog een prijslijst ( van het merk B.K.T.). Ga naar bladzijde 27 voor "KLEINE BANDEN".

agriband.nl/documenten/…
geert-jan claas
Ik heb ze gewoon bij mechanistatie bedrijf gekocht en die hebben het bestelt bij Kramp volgensmij.
Meviuss
Hartstikke bedankt allemaal! Ik ben zelf totaal niet thuis in deze wereld en banden zijn voor de tractor van mijn opa.

Normaal google ik ook alles wel maar ik heb geen idee hoe dat met tractorbanden zit. Heeft de B5000 een vaste velgmaat waar banden omheen gaan, is dat ergens terug te vinden?
caseih1056xl
B5000 heeft een 4-10 dacht ik. 4wd althans wel. hoe het met 2wd zit weet ik niet. ken ook een 4-9.00 zijn.
de yanmarman
Kramp is te duur in banden
caseih1056xl
Tja. je ken ze moeilijk stelen 😃 😃 😃
Meviuss
Ik heb vanochtend even gebeld naar Zuid-Frankrijk om wat info te krijgen. Op de voorbanden staat '400x9' & '4ply'. Ik neem aan dat dit iets met de maten te maken heeft?

400 (diameter?)x9 (inch?).
Wimsumar
Beste Meviuss: Als er: 4.00 X 9 op staat, dan betekent de 4.00 dat de band 4 inch ( = 10 centimeter) breed is.
De "9" in de maataanduiding is de velgdiameter: 9 inch (= 22,5 centimeter).
4 ply is de vermelding van het aantal koordlagen welke in de band is verwerkt.
Meviuss
Kijk dat is informatie waar ik iets mee kan! Echter op die prijslijst die je me gaf staat geen 4.00 x 9 op.

Iemand een goedkope bandenspecialist of moet ik "gewoon" ff naar Euromaster bandenservice bellen?
Wimsumar
Beste Meviuss: Inderdaad, die maat kon ik ook niet op die prijslijst vinden maar die prijzen zijn ook slechts bruto-adviesprijzen, een indicatie dus.
Handiger is het misschien een wiel van het trekkertje af te halen en bij een Euromaster o.i.d. langs te gaan. Niet op iedere vestiging is een landbouwbandenspecialist en dan is het als leek al helemaal moeilijk uit te leggen wat de bedoeling is zonder voorbeeldbandje.
Meviuss
Dat zou inderdaad een mooie oplossing zijn en als het een mogelijkheid was had ik dat ook zeker gedaan ipv hier een topic te openen.

Echter mijn Opa woont in het mooie Frankrijk en daar zijn de banden heel slecht tot niet leverbaar.. Vandaar dat ik de vraag kreeg. Ik ga morgenvroeg wel even naar de euromaster met de informatie. Hopelijk slaag ik daar.

Alvast bedankt!
Meviuss
Ik afgelopen vrijdag naar de Euromaster. Meteen na het melden van '4.00 X 9, 4 ply' keek de beste man al erg moeilijk. Enkele boeken later was zijn vermoeden inderdaad bevestigd en bleken de betreffende bandenmaat niet meer leverbaar te zijn.

Kent iemand toevallig een bandenspeciaalzaak of iets dergelijks die ik de vraag kan voorleggen?
Wimsumar
Beste Meviuss: Het zal er wel op neerkomen dat je er ook andere velgjes bij moet kopen. Bijvoorbeeld een 4.00 X 8 met 8 inch velgje. ( Als het geen bezwaar is dat de trekker een heel klein beetje lager komt te staan.)
john633
Www.lozeman.nl weet bijna zeker dat die je verder kunnen helpen. Blijft alleen wel de vraag of ze bij jou in de buurt zitten en iets hebben voor een mooi prijsje
Meviuss
Ik heb even een berichtje naar lozeman.nl gestuurd. Afstand is niet van toepassing want het moet toch naar Zuid-Frankrijk gestuurd worden. Ben benieuwd of hun wat hebben!

Anders zal er inderdaad een andere velg met een gangbare maat op moeten. Het is geen bezwaar dat de tractor lager of hoger komt te staan maar laten we eerst de bandenoptie maar even proberen 😉.
Wimsumar
Beste Meviuss: Komen de bandjes van (een nog werkende) voorwielaangedreven as af?
Dan lijkt het mij beter een maatje kleiner velg+band te kiezen. ( Als er voor de oude maat velg geen bandje meer verkrijgbaar is en velg + band beide vernieuwd moeten worden).
Dit, omdat voorwielaangedreven assen altijd iets groter wielomtreksnelheid (voorloop) hebben. Met een (nog) grotere maat kan dat te veel worden.
Meviuss
Dag Wimsumar,

Het gaat om een 2wd tractor, dus de enige aandrijving zit op de achterwielen. De wielomtreksnelheid is dus gelukkig niet van toepassing 😄. Ik kijk nog steeds uit naar het antwoord van Lozeman.
Meviuss
Lozeman had ook niets liggen. Ik heb de tip gekregen van 'Pelle Service' om Landreus te bellen omdat hij misschien wat had liggen. Uiteraard vol goede moed de Landreus gebeld en daar kreeg ik te horen dat ze ook niets hadden liggen.. Maar, toen bedacht de beste man aan de andere kant van de lijn opeens dat hij nog scooterbandjes had liggen en deze waren, of het toeval ermee speelde, precies 9". Ze waren enkel wat breder (5.00 x 9) maar dat was geen probleem volgens Landreus.

Wat is trouwens exact het verschil tussen voorbanden voor een 4wd en een 2wd tractor? Ik hoor steeds die vraag terwijl ik het verschil in band niet kan verzinnen.

We wachten even op antwoord van de Landreus voor een aanbod.
Wimsumar
Beste Meviuss: Het verschil tussen een voorbandje van een 2-wd en een 4-wd trekker(tje) is dat zo'n voorband voor een 4-wd trekkracht over moet kunnen brengen. Dus zo'n bandje is veel sterker gemaakt. Vaak heeft daardoor zo'n band ook (veel) meer draagvermogen.
Het scooterbandje is m.i. een goede vervanger voor de versleten banden maar houd wel rekening met het vermoedelijk (nog) geringere draagvermogen van zo'n scooterbandje. ( Dus geen voorlader op dat trekkertje doen o.i.d.). Vermoedelijk is het scooterbandje prijzig, weeg dat zorgvuldig tegen elkaar af : het scooterbandje tegen een nieuw trekkerbandje met nieuwe velg.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!