Startmotor case ih mx 110

Ik wil de startmotor van mijn mx 110 eraf halen. Maar het lukt niet om het achterste inbusboutje los te krijgen. Heeft er iemand een tip?

Deel dit topic

Reacties

robinsiebring_IH
Kruipolie ertussen spuiten, of warm maken
Same Minitauro 60
Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn trekker.
Het is idd een groot gepruts, je hebt er speciale sleutels voor. Maar bij mij was niks een optie dus heb ik de kappen van de motorkoeling er moeten afdoen en kon ik zo aan het moertje. Dus alles wat in de weg zit doe je er gewoon af 😛
Tom VB
Tip : trekker inruilen.
Wimsumar
Beste Huib: Haal een stukje van de inbussleutel af en plaats dat in een passende dop van de dopsleutelset. Gebuik de benodigde verlengstukken achter de startmotor langs vervolgens met de ratel of de wrikstang de schroef "uit z'n benarde positie"los te draaien.
FabianFendt
Idd het beste werkt met een doppenset met een krachtsleutel of ratel eraan
Same Minitauro 60
@Wimsumar

Quote:
Wimsumar - 23 minuten geleden �

Beste Huib: Haal een stukje van de inbussleutel af en plaats dat in een passende dop van de dopsleutelset. Gebuik de benodigde verlengstukken achter de startmotor langs vervolgens met de ratel of de wrikstang de schroef "uit z'n benarde positie"los te draaien.

Bij mijn startmotor was dit geen optie. Een deel van de behuizing van de startmotor zat voor de moer. Maar bij mijn trekker was het met een moer... Ik lees hier dat deze startmotor vast zit met inbusbout?
WimBe
Daar zijn speciale sleutels voor, bij JD zit het met een doodnormale zeskantbout vast. Daar gebruiken we een ring, met een stang met zeskant erNAAST, zodat je een stukje 'in verstek' kunt.

Kun je er niet bij met een 30 graden inbus, dwz. een lange inbussleutel met 'rond uiteinde'??
huib
Heb al vanalles geprobeerd. Met een inbus dop geprobeerd, maar ik kom er niet recht op. Startmotor huis zit voor de inbus bout.
Wimsumar
Beste Huib: En met het "kniestuk" er bij tussen?
WimBe
@huib

Kun je foto maken? Wat voor startmotor is het eigenlijk? Met die 30 graden inbus hoef je er ook niet recht voor 😉
ramrod
Probeer er eens een verlengmoer of een stukje inbussleutel van ca 2 centimeter in te friemelen. Daar kun je dan misschien weer een startmotorsleutel op kwijt. (Zo'n kromme sleutel)
Of kort een inbussleutel drastisch in en las er een lange moer of bout op, zodat je in verstek kunt zoals WimBe al vermeldde

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!