Porsche Standard - Hoeveel pk heeft mijn tractor

Beste leden
Ik sta op het punt een maaier te kopen voor achter mijn tractor in de advertentie staat dat deze maaier geschikt is voor een tractor vanaf 16pk nu vraag ik mij af kan mijn Porsche standard ap of mijn Deutz d30 deze maaier trekken en hoeveel pk hebben deze tractoren? Is er iemand die mij hier verder mee kan helpen
Maarten p

Reacties

+1
kramer
Freggel
10 seconden Google: een Porsche standard heeft afhankelijk van de uitvoering 20 tot 30 pk. De D30 heeft er 28. Afhankelijk van de staat van de motor hoeveel er nog staan te trappelen natuurlijk.
Yanmarthomas
Wat voor een maaier ga je aanschaffen? (Heeft niks te maken met het onderwerp van het topic maar ben nieuwsgierig)
Maarten p
Ik wil gewoon een goede maaier kopen om mijn paarden weide uit te maaien maar heb nog niets op het oog
frammi
Beste is een klepelmaaier. Bij een cirkelmaaier en bloter heb je meer gemaaide " hoopjes " liggen. Hierbij loop je het risico dat een van de paarden zich hierin verslikt.
Yanmarthomas
@frammi ik ben geen paardenman maar als paarden in hoopjes gras zich kunnen verslikken is een klepelmaaier inderdaad de beste optie
Maarten p
@frammi zou mijn deutz d30 een klepel maaier van 1,80 kunnen trekken? Of zou dit te zwaar zijn
Fendt926Driver
@Maarten p trekken altijd.
Hoe hard wil je rijden en hoeveel gras staat er
Bij gladde wei met pollen werkt hetprima en kun je ook gerust 5 a 7 kmh rijden.
De berm met volop gras glad maaien gaat met 1kmh misschien nog wel te hard.
Je weet te rijden met jou 2 traps voet koppeling waar dus ook de aftakas bij op zit?
Mdbm
@frammi Die hoopjes heb je niet met een goede bloter. Een bloter vraagt minder vermogen, dus je kan breder gaan als met een klepelmaaier.
Yanmarthomas
@Mdbm als het gras droog is niet dan verspreid het mooi vlak maar owee als het gras een beetje nat is dan krijg je veel aan elkaar geplakte gras hoopjes
Mdbm
@Yanmarthomas Ik rij altijd in de richting van de klok. Hoopjes heb je bijna altijd langs rechts. Dan rij je er de volgende ronde zo over.

Ik moet wel toegeven dat ik tegenwoordig meer klepel, maar dat is omdat ik de slootkanten ineens mee kan doen met de verstekklepelmaaier.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Porsche Standard ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!