Illustratie van:

Renault Ares 556 RZ - problemen met voor en achteruit

Eey, vorig jaar hadden wij met onze renault ares 546 rz een probleem dat hij niet meer voor of achteruit wilde. als we hem uitzetten en de computer uitging dan dé hij het weer. toch maar ff naar de dealer en die zei dat het aan de schakelaar van de koppeling lag. die hebben ze toen vervangen. maar nu hebben we het gezeur weer, alleen nu erger.
weet iemand waar het aan kan liggen of zou zo'n schakelaar maar 1 jaar mee gaan??

Deel dit topic

Reacties

ramrod
Weigert hij ook zonder het koppelingspedaal te gebruiken? Dus alleen met omkeerhendel
larsje1111
Als je hem gewoon in de vooruit zet zonder de koppeling te gebruiken, weigert hij dan ook?
valmet6400power
Mensen, hij bedoelt niet het koppelingspedaal, maar de koppeling in de versnellingsbak, die word aangestuurd door de computer, ik zou zeggen dat die langer dan een jaar mee moet gaan, onze zit er nu ook al 5 jaar in dus meer moet ook mogelijk zijn
pino
Printplaat denk ik hebben we hier gehad met n 640
ares
MartinClaas
Denk dat hij wel de schakelaar onder het koppelingspedaal bedoelt, deze tractoren hebben een BOC (bottom of clutch) en TOC (top of clutch) schakelaar. Als het pedaal bijna onderin zit bedient hij de toc schakelaar en wordt alle stroom van de spoel van het vooruit of het achteruit pakket afgehaald, als deze blijft hangen oid zal de tractor vrij blijven staan.
hotting1
Nee het maakt niet uit hoe je hem gebruikt. meestal gebruik je niet het pedaal en toch doet hij het dan niet.
miss wel een printplaatje maar waarom doet hij het dan ongeveer een jaar wel goed en nu zomaar opeens niet meer??
eddie
Zekering ? 😛 der is wel een zekering voor de omkeerbak, als die kapot is wil die ook nie meer voor of achter uit, maar denk dat het sowieso niet is 😛
caseforelife
Asl het ene jaar goed is gegaan zou het heel goed kunnen dat de schakelaar er weer uit ligt
hotting1
Hij heeft het niet altijd dus het is niet een zekering. maar zo'n schakelaar moet toch wel langer dan 1 jaar mee gaan zou je zeggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault Ares 556 RZ ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
7