Listeria gevolgen voor veestapel

Misschien zie ik beren op de weg:

1. politiek wil veestapel inkrimpen
2. boeren voeren actie en hebben de sympathie van de bevolking
3. opeens komt er een bericht van besmetting met listeria van vleeswaren

Ik heb een onderbuikgevoel dat de overheid bewust nu pas met de besmetting naar buiten komt om het publiek bang te maken.

Even kort door de bocht: mensen kopen geen vleeswaren meer, productie en verwerking van vlees neemt af, veestapel krimpt in, politiek hoeft geen vervelende beslissingen te nemen, door bespelen van het publiek krijgen ze toch hun zin. het is wel vreemd dat dit al enige jaren speelt en nu, hoe toevallig, opeens door nieuwe onderzoeksmethode naar voren komt !!

Waarschijnlijk komen ze ( de NVWA etc ) de komende maanden met iets vergelijkbaars voor / over zuivel en zuivelproducten

Ik heb sterk de indruk dat er vieze spelletjes gespeeld worden om de publieke opinie te beïnvloeden, zodat de politiek geen vervelende maatregelen hoeft te nemen maar wel de boeren kapotgemaakt worden.
Balky

Reacties

Fast Eddy
Lijkt me een beetje vergezocht. Dit kan ook gevolgen hebben voor de export. En daar verdient de overheid ook aan.
Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe slecht het ambtelijkapparaat is in Nederland op gebied van voedsel. Dit is het zoveelste incident.
+1
walker1
Deels ver gezocht, de vleesconsumptie zal er niet of nauwelijks door dalen. Er zijn de laatste jaren wel vaker schandalen geweest, oa met het paardenvlees, maar afgelopen jaar was de vleesconsumptie licht gestegen.
Of voor de publieke opinie over boeren veel uit maakt denk ik ook niet, probleem van die besmetting is duidelijk de verwerkende industrie en niet de landbouw.

Wel dacht ik zelf ook even aan een link met de protesten dinsdag en de woorden van Schouten "zolang ik minister ben komt er geen halvering" Vervolgens komt er opeens een schandaal met een bacterie in vlees, al enkele doden, minister wordt vervolgens ter verantwoording geroepen over misstanden bij de NVWA, moet uiteindelijk aftreden, enz, enz
jammermaarhelaas
Meneer Vollenbroek die met zijn vrienden van een milieuclub de PAS buiten werking heeft gekregen, vertelde gisteren op TV dat het plan van aanpak van het kabinet (gebiedsgericht, opkoop boerderijen op vrijwillige basis daar waar nodig, op sommige snelwegen lagere max. snelheid) duidelijk de lobby van LTO liet zien, dat het niet genoeg was.
Krijg dan sterk de indruk dat meneer Vollenbroek en consorten bang worden van de gedachte dat straks STAF werkelijke meetwaardes op tafel legt, en zijn wensdroom wel eens niet meer uit mocht komen.

Dus @Balky , ik denk ook dat er een groep mensen in dit land is die hun zin graag wil doordrukken (veehouderij weg), en met een mooi verhaal van betere prijzen voor boeren en uitkoop bedrijven mooie sier wil maken. Aan de reactie van Vollenbroek is te zien dat ze graag de druk opvoeren.
Van een aantal stalbranden is immers ook aangetoond dat ze aangestoken zijn, en Marianne Thieme vertelde zelfs bij Binnenhof dat het verplicht stellen van blusinstallaties in veestallen niet nodig was. Gewoon de "bio-industrie (wat een woord) weg, dan was het opgelost.
+2
Klein Rot
Kijk dit eens
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!