In 2018 kwam het rapport van Rli al met halvering van veestapel

Ook VVD-Kamerlid Helma Lodders spreekt van een ‘eenzijdig’ rapport’, waarbij de halvering van de veestapel ‘een doel op zich’ lijkt.
Volgens D66-Kamerlid Tjeerd de Groot zetten de Rli-adviezen weinig zoden aan de dijk: ,,Om de uitstoot van CO2 te verminderen, wil de raad het bestaande systeem verkleinen. Maar in plaats van het mes te zetten in de veestapel, is het slimmer om de landbouw milieuvriendelijker te maken.’ Eén van de grootste winsten dier volgens De Groot is te behalen, is wanneer de beesten minder soja krijgen gevoerd.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 https://www.dekrantvantoen.nl/vw/article.do?v2=true&id=DVHN-20180405-GO01012006&vw=org&lm=tjeerd%2Cgrot%2Cd66 (dekrantvantoen.nl)

arjen90

Reacties

+1
Pluto
Ja je hebt van die mensen die denken dat ze bij Grolsch meer bier gaan produceren als de veehouders zitten te springen om borstel !!. En soja verbouwen ze voor het schroot ????.pipo!.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden groot , landbouw , soja , uitstoot , CO2 , veestapel , maken , mes , de groot en dier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!