John Deere 6420 S - Spanning 2e pool bij aanhangerverlichting

Hallo,

Op onze giertank heb ik een aantal werklampen. Deze zitten op gewoon op de 7-polige stekker. Deze heeft bij nummer 2 een plaatsje over in het schema, wordt normaal niet gebruikt.. Maar nu vroeg ik me af hoe ik spanning op nummer 2 op de trekker krijg.

Heb wel eens gehoord dat er spanning op komt als de werklampen van de trekker ingeschakeld worden. Maar dat is nu niet het geval. Is er een bepaald truckje of schakelaartje wat om moet? Of is dit dealerwerk?
Of bij geen oplossing gewoon zelf even 12V er heen leggen?
JD92

Reacties

dx11
Ff een snoertje vanaf je van de trekker-werklamp, of de schakelaar van die werklamp leggen, en die aansluiten op die stekker.
JD92
Ja, dat kan. Maar zijn er ook officiele oplossingen?
dx11
Ja, maar die spanning zul je toch ergens vandaan moeten halen. als de kabels er al liggen dan is het alleen nog kwestie van aansluiten ja.
JD92
Ik vraag dit in de zin van: bij een 6030 serie moet je een 2e zwaailamp ook via de computer aanmelden? Dus misschien dat dit hier ook zo werkt?
1046
Als je zekerheid wil hebbe, vraag et de dealer
Al eens gekeken op het plaat waar alle zekeringen in steken? is daar nergens geen open plekje die verwijst naar de aansluiting op de stekker. ik gok maar.
Normaal is pool 2: permanente stroomdraad
of mist achterlicht, blauwe kabelkleur (bij auto). Meet dat eens na of je er 12V hebt met en zonder de lichten van de trekker aan te zetten.
JD92
Ik heb het stopkontakt even open gehad, er zit geen draad op 2.

Dus dinsdag de dealer maar even bellen waar ik het beste stroom kan aftappen.. Bij de werklampen, bij de schakelaar, etc.. Want er zitten relais tussen
BjornM
Heeft dit niet al gewoon een plaats in je zekeringkast, want als jij het op de accessoire draad hebt aangesloten (de blauwe) is hier toch al een zekering voor opgenomen?
ErDee
Ik weet niet of er achter het paneeltje van de werklampen bediening nog een vrij stekkertje ligt, maar mischien kun je daar eens wat aan meten? Dan zal er ook nog wel een vrije relais plaats zijn in de zekeringkast. Maar als er in totaal maar 6 stekkertjes zijn dan is er geen voor het stopcontact want voor aan de trekker heb je die 6 nodig,namelijk hoeklampen, stuurhoogte, dak voor, dak achter, spatborden, zwaailicht. dus dat werkt dan ook niet. Maar het is erg ingewikkeld om dat nu uit te leggen dus misschien kun je je het het beste door de dealer laten maken of tenminste laten uitleggen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!